Днес цял ден правя зимнина - "имамбаялдъ" в пакетчета за фризера. И понеже всеки път забравям рецептата, все звъня в къщи да ми припомнят. Днес жена ми ми дава семейната книга с рецептите, за да я напиша и оооо, ужас...........първо, доста зор видях, докато я напиша, буквално усилие, после се оказа, че съм я написал със сумата му и правописни грешки и буквално изпаднах в шок...след което се замислих, че всъщност от години не ми се е налагало да пиша ръкописно, като изключим дребни разни бележки с най-много някоя дата или една дума......и си дадох сметка, че колкото и глупаво да звучи, тая глобализация на обществото постепенно ни поглъща и изяжда главата. С тези компютри дори забравихме да пишем, че дори и да четем. Скоро с един колега си говорихме, че прочел "На изток от рая" в електронен вариант, свалена от нам де си...........а всъщност като си спомня, май беше много голям кеф да си легнеш в леглото, да си пуснеш нощната лампа и да се приспиш с книгата в ръка....или пък факта, че като дете на филолог, още в първи клас четох и пишех без грешка - и говорно и граматически...а сега една рецепта не мога да напиша като хората. Май трябва да се замислим за тези неща и мнооооого много сериозно да го имаме в предвид, когато децата ни започнат да растат......
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се справяте с ръкописното писане...
Collapse
X
-
Явор МитевЕтикети: –
-
Уф и аз го имам този проблем. Или по-скоро че вкарвам латински букви навик от чатърските години.Иначе книги в електронен вариант и аз чета от време на време, но винаги имам и една книга истинска до леглото. Може цяла седмица да не я пипна, но все идва вечерта в която с кеф си я зачитам за 50-100 страници. Мириса и допира на хартията не се заменя. Ако ти се наложи повечко да пишеш на ръка на бас се хващам че за 2 дни ще си върнеш добрите навици. То просто си е вкоренено в правилната възраст.
Коментар
-
Болна тема, след като 5 години подред почти не съм писал нещо различно от подпис и дата, придружено от някое "да" или "не", юристката ме накара да напиша "получих лично оригинал на анекс към договор....бляблябля" и аз седя с химикалка в ръка и я премятам неловко, онази ме гледа 2 минути и вика: нещо не е наред ли? А аз изобщо не мога да си завъртя ръката да напиша изречението Ебаси ужаса, поне почти не правя правописни грешки и все още си чета книгите офлайнFiat Marea 130JTD Weekend HLX
Коментар
-
и аз съм много зле, заради такива като мен са измислили MS WORD, там можеш само грешно да пишеш, а ако пиша на ръка и грешно и грозноФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Ставаме все повече и на мен ми е голямо усилие да пиша на ръка без да сбъркам, и колкото и да внимавам пак правя грешка (изпускам буква или пиша друга, или бъркам начина за изписването и) Направо като се наложи да напиша една фактура и ми се изправя косата, не знам едва ли е до забравяне, по скоро си диктувам по бързо или мисълта изпреварва ръката и хоп грешката готова. Ам кво да се прави нещо като не се ползва и се забравя.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Като ми вадеха картата в банката турих само един подпис - всичко останало си беше на Word. А моя подпис загрози цялото съвършенство на подбрания шрифт. От 10-12 години съм само на клавиатура и всичко останало в електронен вариант GSM, диктофони, PALM и т.н.За да не се срамувам пред детето пускам на принтер всяка бележка или текст, който ни е необходим.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар