Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се справяте с ръкописното писане...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не е лесно Поотвикнал съм макар, че като студент съм писал като побъркан - диктовки, преводи и лекции на 2 езика. Ако ще има диктовки мога да диктувам
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
      Не е лесно Поотвикнал съм макар, че като студент съм писал като побъркан - диктовки, преводи и лекции на 2 езика. Ако ще има диктовки мога да диктувам
      А аз да лоча бира докато се потите
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

...изпити, тестове, тя наща свърши вече... , ами да гледаме децата ни да не стигнат до наща, щото след 20-30 години, даже няма да има кой да пуска подобни теми...

Коментар

Оф, на мен рядко ми се налага да пиша нещо официално на ръка, но пък цял ден пиша на разни хвърчащи листчета из офиса, и после не мога да намеря кое къде съм записал. Честно да си призная, пиша много бързо на ръка, грозно, но доста четливо, но предпочитам да пиша на клавиатурата. (Дано не го прочете това учителката ми по литература и български )На клавиатурата пиша също доста бързо, но доста по-четливо и красиво Трудно ми е само ако трябва да пиша на БДС, щото съм свикнал на фонетик. Въпреки че едно време доста щраках на една пишеща машина едни реферати по астрономия и бях достигнал скорост на начинаеща машинописка Интересна случка - сега на пловдивския панаир имахме на щанда едни колеги от Румъния. Гледа ме румънеца как пиша на български и ме пита, "не разбирам как пишеш по клавиатурата на кирилица" (имам само латински букви на нея)... е как да му отговоря ?!? Казвам му - знам всяка буква къде се намира, а той остана като гръмнат

Коментар

Ето ви един цитат относно правилното писане:"Зантее ли че кгоато чтеете нисапаното, вжано е пръвтаа и поледсанта бквуа от дмаута да бдаът на мсятото си. Мжетое да рзбъракате мстеата на оастнаилте бвуки и все пак нпиасатноо ще прдъолажва да се чтее с лкоета. Твоа ивда да пкаоже че вскичтоо твоа вемре котео сте попрлеили в уилчище е нпразано, доасттънчо е блио да ви начуат да слгатае на мстяото им бутквие от наалчото и каря на вяска дмуа кяото пиеште. Приичнтаа е в нчиана по котйо виашят мъозк оработбва ирнфоцмаията. Ткаа уяспвате да преочттее нааписното джае кгаото нтио енда дмуа не е изиспана пвраинло."Не мога да кажа от кого е написано, но човека със сигурност е решил че не си струва да се тормози с правопис Yellow_Flash_Colorz_PDT_06

Коментар

То вярвайте писането, ами със смятането става още по зле. Един приятел беше днеска при мен и му показах темата та я прочете, а той донади че сина му вече е в шести клас и не може две числа да събери или умножи без калкулаторче. Просто казва не знае ако му дадеш лист и молив и го накараш да направи една сметка то той не можел.Като че ли вече и в училищата не държат на това да могат елементарни неща да ги правят без помощни средства.
              Фиат Панда 1.2 2006година
              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Споко... както се е задало, скоро и да пишем на клавиатура ще отвикнем... с тези все по-съвършенни сАфуери за разпознаване на гласова реч и преобразуването й в текст.
                Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                --- в сърцето завинаги... ---
                Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

maiska написа:
                  Ето ви един цитат относно правилното писане:"Зантее ли че кгоато чтеете нисапаното, вжано е пръвтаа и поледсанта бквуа от дмаута да бдаът на мсятото си. Мжетое да рзбъракате мстеата на оастнаилте бвуки и все пак нпиасатноо ще прдъолажва да се чтее с лкоета. Твоа ивда да пкаоже че вскичтоо твоа вемре котео сте попрлеили в уилчище е нпразано, доасттънчо е блио да ви начуат да слгатае на мстяото им бутквие от наалчото и каря на вяска дмуа кяото пиеште. Приичнтаа е в нчиана по котйо виашят мъозк оработбва ирнфоцмаията. Ткаа уяспвате да преочттее нааписното джае кгаото нтио енда дмуа не е изиспана пвраинло."Не мога да кажа от кого е написано, но човека със сигурност е решил че не си струва да се тормози с правопис Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
                  За това, ако не се лъжа даже имаше цяла тема. Много се забавлявах, но все пак е грозно и донякаква степен срамно да четеш нещо, написано с правописни грешки, което не е написано от дете. Лятото работих в офиса на един ресторант и се занимавах предимно с документи (вкл. автобиографии). Е повярвайте ми хора 3 дни не съм спряла да се смея. От персонал приблизително 50 души - 7 правилни автобиографии. Правилни имам предвид правописно, относно стилно езиковите грешки....без коментар. а най-младия работник беше на 20г.

Коментар

Mindzu написа:
                    ... Лятото работих в офиса на един ресторант и се занимавах предимно с документи (вкл. автобиографии). Е повярвайте ми хора 3 дни не съм спряла да се смея. От персонал приблизително 50 души - 7 правилни автобиографии. Правилни имам предвит правописно, относно стилно езиковите грешки....без коментар. а най-младия работник беше на 20г.
                    Прави ми впечатление, че много хора се учудват, ако им поискаш и автобиография написана на ръка. Някой даже отказват да пишат Аз за сега нямам проблем. Не пиша особено красиво, но нормално бързо и все пак четливо.

Коментар

Mindzu написа:
                      Лятото работих в офиса на един ресторант и се занимавах предимно с документи (вкл. автобиографии). Е повярвайте ми хора 3 дни не съм спряла да се смея. От персонал приблизително 50 души - 7 правилни автобиографии. Правилни имам предвит правописно, относно стилно езиковите грешки....без коментар. а най-младия работник беше на 20г.
                      Хич не им се смей Аз с автобиография съм имал супер куриозен случай: Провеждам интервю за работа, влиза един юнак, аз го питам как се казва, нашия ми казва името си. Ровя из купчината документи, но не намирам неговите, питам го: Изобщо подавал ли сте документи при мен? Не бил подавал, чул от негови приятели че се провежда интервю еди къде си и директно дошъл, хубаво викам, сядайте и напишете кратка автобиография на един лист, докато аз интервюирам следващия кандидат, после пак ще влезете. Нашия кърши нещо пръсти, почесва там където не го сърби... какво бе пич?(минаваме на ти) Ми ..таковата.. не знам как се пише автобиография... Е как не знаеш бе пич? Ми така... досега не съм писал... бляблябля... Викам: ето ти една автобиография на друг кандидат, гледай как е написана и по същия формат пиши и ти.Идва след малко нашия, носи гордо автобиографията, почвам да чета и от зор да не изхиля се задавих и кашлях сигурно 5 минути, пича преписал другата автобиография едно към едно, ама имена, телефони за контакт, предишни местоработи, образование, абе всичко до последния ред преписал! Yellow_Flash_Colorz_PDT_04
                      Fiat Marea 130JTD Weekend HLX

Коментар

Абе колеги от къде в Мозилата се настроиваше нещо за д ми подчертава в червено думите които съм написал грешно (редактор) че ша стане весело без него
                        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Хммммм, набарах го , вече ще пиша правилно
                          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Преди МЕИ-то - зле, след МЕИ-то - much better

Коментар

Working...
                            X