Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кухненски бойлер - 10-15 литра или бързонагряващ ?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Кухненски бойлер - 10-15 литра или бързонагряващ ?

    Привет на всички !Тъй като ще трябва да оборудвам кухнята с отделен бойлер за топла вода ми се иска да попитам дали някой има сложен от тези с обем 10-15 литра. Доста малко ми се струват по принцип , особено след като засякох жената колко харчи за измиването на 3 шишенца + биберони на малкия - има няма 60 литра При бързонагряващите винаги ме е дразнело много слабото налягане на водата , иначе не бих се замислял.
    Brava 1.6 ELX

    #2
    Има читави проточни боилери но са скъпички. Иначе за мен това е най-дообрия вариант. При тях проблема с налягането го няма.http://www.technocenterbg.com/index.php?productID=377
    Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

    Коментар


      #3
      Мисля, че такъв ще ти свърши работа: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09002391.Все пак няма да се къпеш в кухнята!
      Space Star 1.9 DID

      Коментар


        #4
        Има хубави 10 и 15л Ariston и на Техномаркет и на Ритони. Проточен не си взимай, много бързо им заминават уплътненията и от проточен става протечен
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

        Коментар


          #5
          И 10 и 15 л. да вземеш все ще ти върши работа за кухнята и водата ще ти е достатъчна стига да не се къпеш.

          Коментар


            #6
            Освен самия бойлер имай на предвид че и сечението на захранващия проводник трябва да е адекватно на мощността на бойлера.
            BRAVA 1,4 12V
            Nissan Navara

            Коментар


              #7
              400 лева за бойлер не ми се дават , иначе изглежда добре като вариант това на STIEBEL ELTRON.Както и да го смятам 15 литра бойлер не могат да стигнат за едно миене на шишенца на хлапето. При изхабени 60 литра , температурата на водата е такава колкото леко да извикам от болка (поне 55 градуса). Ако студената вода ми пристига на около 15 градуса , 15 литров бойлер би стигнал за малко повече от 35 литра вода 55 градуса. Другия вариант е аз да мия чинии и прибори на хлапето , което не е особено приемлив вариант (400 лева почват да ми се виждат не чак толкова много). Май ще се отиде на вариант за проточен бойлер колкото и да не ми се иска
              Brava 1.6 ELX

              Коментар


                #8
                бойлер

                гледай какво взимаш по добре си сложи -е ако имда място де обикновен дори и само 50 лние си взехме за около 100 лв и е гола вода всичко е пластмаса чупи се още докато ги слагаш дори един сменихме на др. ден протече от всакаде а вътре има и жици то не бяха Елдоминвест и Diplomat писах и нищо на Панаира им казвах те нищо незнаята какво продаваттрябва водата да отива в батерията и ти да си гласиш температурата на водата да е на стената или на коритото а не на самия бойлер дане го вземеши а после жената да е страх да го пуска :D
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

                Коментар


                  #9
                  Аз съм с проточен бойлер в банята Relax-P,мисля че беше 6,2 KW .Имам го от няколко години(повече от 2).До сега не е протичал,не е създавал някакъв проблем,освен веднъж,когато беше свален за известно време и не се използваше,тогава едно като поплавък,което дава сигнал че водата е пусната та да се включат нагревателите,беше се блокирало движението му(засъхнал котлен камък,тиня,неща които си ги имаме в "чистата" ни питейна вода).Развих,почистих и никакъв проблем,работи си перфектно.Има възможност да се включва един,двата или да са изключени нагревателите.На вънчен вид не е нещо кой знае какво,но работи.Цената му беше около 139 лв. така по памет,тогава когато го вземах.

                  Коментар


                    #10
                    А няма ли все пак възможност от банята да пуснеш една гъвкава ПВЦ тръба от "главния" бойлер и да я скриеш с някакъв перваз?Въпреки че тогава ще трябва винаги да ти е включен големия бойлер.Другия вариант е проточен, има такива и с по-сериозен дебит, въпреки че те са и с по-голяма мощност и ще искат сериозни кабели, които едва ли имаш сега в кухнята. Ще иска и отделен предпазител в таблото, така че пак ще имаш СМР (строително монтажни работи).

                    Коментар


                      #11
                      Аз в банята съм с проточен на STIEBEL ELTRON мисля, че 8 или 12 КВ не съм сигурен. Много съм доволен от него, не заема голямо място, когато поискаш имаш топла вода и в кухнята и в банята. Единственият недостатък е, че трябва по-дебел кабел от ел.таблото до банята и друг бушон.
                      BMW E90 320D
                      ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                      ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                      ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

                      Коментар


                        #12
                        Варианта с тръбата го обмислях по време на ремонта , обаче са доста далеч банята от кухнята и докато се намисля ремонта свърши. Ако сега се хвана да го правя това упражнение най-много да ме изгонят.Колегата Peho много благодаря за инфото. В профила на бойлера пише че е под налягане така ли е ?
                        Brava 1.6 ELX

                        Коментар


                          #13
                          ruNNer написа:
                          Варианта с тръбата го обмислях по време на ремонта , обаче са доста далеч банята от кухнята и докато се намисля ремонта свърши. Ако сега се хвана да го правя това упражнение най-много да ме изгонят.Колегата Peho много благодаря за инфото. В профила на бойлера пише че е под налягане така ли е ?
                          Да така е,но това означава че работи под налягането което имаш във водопроводната система.Иначе не създава налягане вътре в себе си.Винаги може да си стоят включени нагревателите(в смисъл,ключовете им),но самите нагреватели не работят,до като не се пусне вода да тече през бойлера,така че няма от какво да се създаде различно налягане от това в цялата система.

                          Коментар

                          Working...
                          X