Привет на всички !Тъй като ще трябва да оборудвам кухнята с отделен бойлер за топла вода ми се иска да попитам дали някой има сложен от тези с обем 10-15 литра. Доста малко ми се струват по принцип , особено след като засякох жената колко харчи за измиването на 3 шишенца + биберони на малкия - има няма 60 литра При бързонагряващите винаги ме е дразнело много слабото налягане на водата , иначе не бих се замислял.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кухненски бойлер - 10-15 литра или бързонагряващ ?
Collapse
X
-
Има читави проточни боилери но са скъпички. Иначе за мен това е най-дообрия вариант. При тях проблема с налягането го няма.http://www.technocenterbg.com/index.php?productID=377Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
-
Мисля, че такъв ще ти свърши работа: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09002391.Все пак няма да се къпеш в кухнята!Space Star 1.9 DID
Коментар
-
400 лева за бойлер не ми се дават , иначе изглежда добре като вариант това на STIEBEL ELTRON.Както и да го смятам 15 литра бойлер не могат да стигнат за едно миене на шишенца на хлапето. При изхабени 60 литра , температурата на водата е такава колкото леко да извикам от болка (поне 55 градуса). Ако студената вода ми пристига на около 15 градуса , 15 литров бойлер би стигнал за малко повече от 35 литра вода 55 градуса. Другия вариант е аз да мия чинии и прибори на хлапето , което не е особено приемлив вариант (400 лева почват да ми се виждат не чак толкова много). Май ще се отиде на вариант за проточен бойлер колкото и да не ми се искаBrava 1.6 ELX
Коментар
-
бойлер
гледай какво взимаш по добре си сложи -е ако имда място де обикновен дори и само 50 лние си взехме за около 100 лв и е гола вода всичко е пластмаса чупи се още докато ги слагаш дори един сменихме на др. ден протече от всакаде а вътре има и жици то не бяха Елдоминвест и Diplomat писах и нищо на Панаира им казвах те нищо незнаята какво продаваттрябва водата да отива в батерията и ти да си гласиш температурата на водата да е на стената или на коритото а не на самия бойлер дане го вземеши а после жената да е страх да го пуска :D
Коментар
-
Аз съм с проточен бойлер в банята Relax-P,мисля че беше 6,2 KW .Имам го от няколко години(повече от 2).До сега не е протичал,не е създавал някакъв проблем,освен веднъж,когато беше свален за известно време и не се използваше,тогава едно като поплавък,което дава сигнал че водата е пусната та да се включат нагревателите,беше се блокирало движението му(засъхнал котлен камък,тиня,неща които си ги имаме в "чистата" ни питейна вода).Развих,почистих и никакъв проблем,работи си перфектно.Има възможност да се включва един,двата или да са изключени нагревателите.На вънчен вид не е нещо кой знае какво,но работи.Цената му беше около 139 лв. така по памет,тогава когато го вземах.
Коментар
-
А няма ли все пак възможност от банята да пуснеш една гъвкава ПВЦ тръба от "главния" бойлер и да я скриеш с някакъв перваз?Въпреки че тогава ще трябва винаги да ти е включен големия бойлер.Другия вариант е проточен, има такива и с по-сериозен дебит, въпреки че те са и с по-голяма мощност и ще искат сериозни кабели, които едва ли имаш сега в кухнята. Ще иска и отделен предпазител в таблото, така че пак ще имаш СМР (строително монтажни работи).
Коментар
-
Аз в банята съм с проточен на STIEBEL ELTRON мисля, че 8 или 12 КВ не съм сигурен. Много съм доволен от него, не заема голямо място, когато поискаш имаш топла вода и в кухнята и в банята. Единственият недостатък е, че трябва по-дебел кабел от ел.таблото до банята и друг бушон.BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
Варианта с тръбата го обмислях по време на ремонта , обаче са доста далеч банята от кухнята и докато се намисля ремонта свърши. Ако сега се хвана да го правя това упражнение най-много да ме изгонят.Колегата Peho много благодаря за инфото. В профила на бойлера пише че е под налягане така ли е ?Brava 1.6 ELX
Коментар
-
ruNNer написа:Варианта с тръбата го обмислях по време на ремонта , обаче са доста далеч банята от кухнята и докато се намисля ремонта свърши. Ако сега се хвана да го правя това упражнение най-много да ме изгонят.Колегата Peho много благодаря за инфото. В профила на бойлера пише че е под налягане така ли е ?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар