Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спешно питане за обявяване в данъчното на кола

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Punto 1.4T написа:
    Кои се пр**бал се пр**бал :D Докато може и 1 стотинка няма да им дам,а тези които спорят маи ги е яд че си плащат като балами,а?За какво плащам винетка,да я махнат и ще им плащам данък Защо горивата са толкова скъпи,може оттам да си ги приспадат тея пари,ама им става по-сложно да се нагушат.И последно защо държът по 1000 лежляци в тея общини,за да е по-голяма бюрокрацията ли и балъците да им плащаме заплатите а те да си дебелеят при положение че може тая работа да се върши от поне 50% по-малко хора??????Нестига че работиме за стотинки в сравнение с европейците ами на всичкото откгоре ни дерат кожите все едно сме по-богати от тях,да приличаме на тях...но само по цените,а доходите ни са ништожни.КАК ДА ПЛАЩАМ,НЯМА ДА СТАНЕ!!!
    Ти бил ли си в чужбина да знаеш какви са данъците там? Отиди - после пак ще си говорим. Ти, ако имаш (може би имаш) дете, от къде мислиш детето ти ще черпи средства за здравеопазване, за детска градина, за образование - от данъците, които не плащаш.Мен не ме е яд, че плащам данъци, яд ме е, че плащам данъците на такива като теб. Цигански истории - само че циганите не си плащат тока, ти не си плащаш данъците. Да си циганин явно е доста заразително - лепва се като вирус. В скоро време думата "цигани" ще е нарицателно за определена група хора с определен манталитет, точно като "селянин"
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

1115 написа:
      ele написа:
      1115 написа:
      ele написа:
      За пореден път се убеждава, че в България няма гражданско общество.
      Ти по - добре кажи какво да направим, а не само какво не сме правили.
      За да стане темата "Всички срещу ele".... мммм.... не, мерси
      Ами напиши все пак - ако някой се заяжда ще го трия.Може пък аз да не виждам решението...Най ме е яд, че като можех да се махна от БГ аз като глупак си останах...от сантименталност.Пълен дръвник съм, но го разбирам 15г. по-късно.
      Можеш да съдиш общината - вече има доволно много случаи на осъдени общини, включително и от ученик, който пада и си чупи крака за недобре изчистен от снега тротоар. Повече гласност на проблемите, но не в интернет. Миналата година имаше проблем с боклука, два пъти ходих със снимки на кофата до нас, след 3 седмици вече нямаше проблем. В приселци например имаше проблем с водата - водата се отклонява за Камчия и селото оставаше без вода почти всеки ден. Организира се събрание, поканиха ВИК Варна, не знам какво са приказвали, но вече втора година има вода и спира само при авария - 2-3 пъти месечно. Търсене на правата за абсолютно всичко и по абсолютно всеки начин. Това обаче включва една основна точка - да си знаеш правата. Направило ми е впечатление, че хората само се оплакват, но като стане въпрос за права, вдигат ръце и казват - майната му. Малко повече уважение към институциите - винаги съм се старала, като ходя в данъчното във Варна, да бъда въоъжена с повече търпение, отколкото трябва. Това до момента ми е спестило една глоба за неподадени декларации по образец 1 в срок. Мога да дам пример с две абсолютно идентични ситуации: Седя на гишето в данъчното и чакам въпросната служителка да свърши с приказките и да пристъпи към работа. Чакам 4-5 минути и питам, в почивка ли сте, ако да - да мина на друго гише. Жената се усети, извини се и прие документите. В същата ситуация в данъчното в Ямбол, един господин ссе провикна: Ко пайш ма, ай по-бързо. Служителката: Ко бързаш, чакай, имам важен разговор. Вярно е, че двете ситуации не могат да се сравняват, но понякога добре подбрани думи вършат повече работа. Не на последно място - човешко отношение един към друг. Спомням си преди няколко години ходих в Свищов. Оказа се, че един капак на шахта не е сложен добре и паднах в шахтата. Най-гадното от цялата ситуация беше, че на близките кафета бяха накацали студенти, които само се смяха и сочеха с пръст (не очакваш някой да ми помогне, но не очакваш хякой да се смее и да сочи с пръст). И това е бъдещето на България. От тях ще станат политици, шефове, без елементарна човещина.

Коментар

ele написа:
        Punto 1.4T написа:
        Кои се пр**бал се пр**бал :D Докато може и 1 стотинка няма да им дам,а тези които спорят маи ги е яд че си плащат като балами,а?За какво плащам винетка,да я махнат и ще им плащам данък Защо горивата са толкова скъпи,може оттам да си ги приспадат тея пари,ама им става по-сложно да се нагушат.И последно защо държът по 1000 лежляци в тея общини,за да е по-голяма бюрокрацията ли и балъците да им плащаме заплатите а те да си дебелеят при положение че може тая работа да се върши от поне 50% по-малко хора??????Нестига че работиме за стотинки в сравнение с европейците ами на всичкото откгоре ни дерат кожите все едно сме по-богати от тях,да приличаме на тях...но само по цените,а доходите ни са ништожни.КАК ДА ПЛАЩАМ,НЯМА ДА СТАНЕ!!!
        Ти бил ли си в чужбина да знаеш какви са данъците там? Отиди - после пак ще си говорим. Ти, ако имаш (може би имаш) дете, от къде мислиш детето ти ще черпи средства за здравеопазване, за детска градина, за образование - от данъците, които не плащаш.Мен не ме е яд, че плащам данъци, яд ме е, че плащам данъците на такива като теб. Цигански истории - само че циганите не си плащат тока, ти не си плащаш данъците. Да си циганин явно е доста заразително - лепва се като вирус. В скоро време думата "цигани" ще е нарицателно за определена група хора с определен манталитет, точно като "селянин"
        Бил съм и можеби доста повече от тебе Там плащат повечко,но знаят какво получават А относно данъците,плащам си всичко освен този данък!!!И като плащам каква е ползата,данеби да ти намалява рушвета за да запишеш детето на детска,или ти усигурява нормални здравни права?!?А ти с твоите кирливи 20 лв на година ако мислиш че плащаш данъците на някои много се лъжеш!Дали да го плащам този данък е все още въпрос на избор и докато не получавам нищо няма да го плащам,и защо си мислиш че от парите от "пътен данък" плащаш за детски градини и здравеопазване?????????То си е казано ПЪТЕН ДАНЪК което говори за какво плащаш,за да ползваш нормални пътища,нали?А за какво са винетките,пак за поддръжка на пътищата.Последно пътувах от София-Плевен-Ловеч-Варна ми какви пари да плащам,ако имаше некъкъв черен път през стара планина щях да си пътувам по-комфортно и нямаше да джантите да станат на зарове П.С. Сигурен съм че много добре разбираш за какво става дума,но спориш от инат

Коментар

Punto 1.4T написа:
          ele написа:
          Punto 1.4T написа:
          Бил съм и можеби доста повече от тебе Там плащат повечко,но знаят какво получават А относно данъците,плащам си всичко освен този данък!!!И като плащам каква е ползата,данеби да ти намалява рушвета за да запишеш детето на детска,или ти усигурява нормални здравни права?!?А ти с твоите кирливи 20 лв на година ако мислиш че плащаш данъците на някои много се лъжеш!Дали да го плащам този данък е все още въпрос на избор и докато не получавам нищо няма да го плащам,и защо си мислиш че от парите от "пътен данък" плащаш за детски градини и здравеопазване?????????То си е казано ПЪТЕН ДАНЪК което говори за какво плащаш,за да ползваш нормални пътища,нали?А за какво са винетките,пак за поддръжка на пътищата.Последно пътувах от София-Плевен-Ловеч-Варна ми какви пари да плащам,ако имаше некъкъв черен път през стара планина щях да си пътувам по-комфортно и нямаше да джантите да станат на зарове П.С. Сигурен съм че много добре разбираш за какво става дума,но спориш от инат
          Много си назад с материала. Всички данъци отиват в хазната, било тя държавна или общинска, и след това се разпределят. Нарича се пътен данък, защото не могат да го нарекат тревен данък примерно - всеки данък си има име. Съмнявам се да си бил повече от мен в чужбина, от приказките ти не личи да си бил много много. Там не плащат повечко, а плащат много повече. Не е истина, че нямат проблеми - виж Рим и проблемите с боклука, които имаха (може би още имат). освен това смятам, че е абсолютно некоректно да не си плащаш данъка, като се има предвид, че този данък се дължи - той се плаща от следващия собственик. Плащането на данъците не е по избор - задължително е, от тях няма отърване. Дали става въпрос за 20 или 200 лева - няма значение, въпросът е принципен.не знам кой е назад с материала, но определено не съм аз.

Коментар

аааааайде, почна се!!!сега в Бургас, скоро и в други големи градове...http://www.dnes.bg/stranata/2009/12/...e-si.816951524 бургазлии са "пропуснали" да декларират колите си в общината и да платят данъци за тях.Същото са сторили и 442-ма притежатели на недвижими имоти, съобщи зам.-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев.Неизрядните платци са били издирени благодарение на съдействието на КАТ и Националната агенция по приходите.Освен дължимите данъци сега те трябва да платят и глоби.
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

ele написа:
              освен това смятам, че е абсолютно некоректно да не си плащаш данъка, като се има предвид, че този данък се дължи - той се плаща от следващия собственик. Плащането на данъците не е по избор - задължително е, от тях няма отърване. Дали става въпрос за 20 или 200 лева - няма значение, въпросът е принципен.
              За първи път чувам, че неплатения данък се дължи от следващия со6ственик Няма как да стане това.А по въпроса за принципите - аз съм много принципен човек и знам, че по принцип като искапари някой тря6ва да даде нещо насреща. На мен не ми предлагат нищо, затова и мисляда не давам. Сега подготвям една фотосесия на всекидневно ползваните от мен "пътища".Да видим тогава заслужават ли да им се плащат данъци. Щото пари се искат след като предложишпродукт, не предварително.
              Ex Fiat 126P
              Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
              Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
              Alfa Romeo 147 1.6 TS
              Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Working...
              X