Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спешно питане за обявяване в данъчното на кола

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Удостоверение или декларация? Че това са две коренно различни неща. Може ли да издържи в съда обвинение в деклариране на несъществуващ катализатор, при положение, че не си компетентен и цитираш продавача какво ти е казал?
    no pain no pain

Коментар

Когато попълваш декларацията, няма нужда да доказваш/катализатор/. За тия неща никой не проверява. Ако обаче после решиш да декл., задължително трябва да докажеш пред комисия !

Коментар

Moят данък е 24.98лв./от август до дек./Ще го платя..??? когато се наложи. Колеги ми казаха, че моят е по голям, защото не съм казала за катализатора. Ако знаех, с около 20лв. щеше да ми падне данъка годишно. Колата е Браво ’97г. 1.9TD, 100, 74kw.

Коментар

AlBundy написа:
          20 лв. ми взеха на мен глоба. Плаща се веднага на место. Данъка когато искаш.
          Много странно, размера на въпросната глоба се гласува от комисия въз основата на издаден акт, подписан от потърпевшия. Ако си дал веднага 20лв., просто някой се е почерпил за твоя сметка. За двумесечно закъснение, мен ме одрънкаха 100лв. Още не съм ги плащал, трябва да се купуват гуми...
          Fiat Marea 1.8i 16V
          Fiat Tipo 1.4i 8V
          Fiat Punto 1.6i 8V
          www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Документа за катализатора ми го издадоха във фирма, която има право да издава такива документи СЛЕД КАТО КОЛАТА МИНА ПРЕЗ ГАЗАНАЛИЗАТОР и се видя, че наистина покрива ЕВРО 2 стандарта от талона. Катализатора си е на мястото не е махан.Декларация се попълва в данъчното за да си регистрираш колата на твое име и съответно вече да се води, че имаш движимо имущество, за което дължиш данък. Документа за катализатора няма нищо общо с въпросната декларация. Той си е от фирмата, което е направила прегледа с газанализатор.
            Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
            Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

В декларацията се попълват всички данни за колата. И според техн. характеристика /год.,мотор,мощност,окачване,катал./ се определя данъка!

Коментар

цецка написа:
                В декларацията се попълват всички данни за колата. И според техн. характеристика /год.,мотор,мощност,окачване,катал./ се определя данъка!
                Абсолютно, а за достоверността на данните носиш отговорност пред закона.
                Fiat Marea 1.8i 16V
                Fiat Tipo 1.4i 8V
                Fiat Punto 1.6i 8V
                www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Имам въпрос към някой по вещ.. Ако купя колата и въобще не ходя да я регистрирам в ДАНЪЧНОТО, могат ли да ми начислят данъци? Защото все пак колата е на прехвърлена на мое име. Знам, че е проблем после с продаването защото искат платен данък, но ако все пак мисля да не я продавам или намера друг начин.. ако не се вясна въобще в данъчното да я регистрирам как стои въпроса?

Коментар

Disturbed написа:
                    Имам въпрос към някой по вещ.. Ако купя колата и въобще не ходя да я регистрирам в ДАНЪЧНОТО, могат ли да ми начислят данъци? Защото все пак колата е на прехвърлена на мое име. Знам, че е проблем после с продаването защото искат платен данък, но ако все пак мисля да не я продавам или намера друг начин.. ако не се вясна въобще в данъчното да я регистрирам как стои въпроса?
                    Могат да те хванат за .... Аз 20 коли съм сменил за 7-8 години и нито една не е декларирана в общината,при 80% от нотариусите си минаваш без проблеми когато продаваш колата Засега никои неможе да те пипне,защото няма кореспонденция между КАТ и общината.Взимаи,караи и не се занимаваи да ходиш да се набутваш при тея мизерници,ако някога(в което не вярвам) те потърсят за нещо ще си платиш 40лв глоба и те така :D

Коментар

Punto 1.4T написа:
                      Могат да те хванат за .... Аз 20 коли съм сменил за 7-8 години и нито една не е декларирана в общината,при 80% от нотариусите си минаваш без проблеми когато продаваш колата Засега никои неможе да те пипне,защото няма кореспонденция между КАТ и общината.Взимаи,караи и не се занимаваи да ходиш да се набутваш при тея мизерници,ако някога(в което не вярвам) те потърсят за нещо ще си платиш 40лв глоба и те така :D
                      Точно тъй, карайте без да плащате данъци (че даже се и гордеете), после що тъй, що иначе... що влязах в дупка. Хем искате за децата ви да има достатъчно места в детските гради, ама те не е строят с въздух. Искате по-добра инфраструктура, ама и това не става с въздух. Аман от тарикатчета навсякъде
                      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Почна се...Ти имаш ли представа къде отиват тези пари?Защо да плащам като не получавам нищо,защо да плащам данък след като има винетка и съм си купил годишна?Недей да ми четеш морал просто за да напишеш нещо

Коментар

Punto 1.4T написа:
                          Почна се...Ти имаш ли представа къде отиват тези пари?Защо да плащам като не получавам нищо,защо да плащам данък след като има винетка и съм си купил годишна?Недей да ми четеш морал просто за да напишеш нещо
                          Като пренебрегнем факта, че тези пари отиват предимно в джобовете на някой, в нормалните държави тези пари отиват за детски градини, за училища, паркове и подобни. Въпреки корупцията не може да се откажем да плащаме данъци, а трябва да търсим и да изискваме тези пари да отиват по предназначение. Я ти, като си толкова умен, кажи: Ако всеки от нас откаже да плаща данъци - ко ша прайм - ще станем африканско гето. Това ли искаш? Явно да!Жалко, че има мислещо по този начин индивиди в България. После имат претенции за това и онова.
                          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Няма да коментирам,защото няма смисъл.Нито ти ще ме убедиш,нито аз тебе Само ще кажа че никога няма да платя и стотинка пътен данък,защото никъде по света не го искат за каране по черни пътища и винетка не бих си купил,но няма как

Коментар

Моята е 103 коня и катализатора не важи.
                              Bravo 1.6 / 16

Коментар

ele написа:
                                Точно тъй, карайте без да плащате данъци (че даже се и гордеете), после що тъй, що иначе... що влязах в дупка. Хем искате за децата ви да има достатъчно места в детските гради, ама те не е строят с въздух. Искате по-добра инфраструктура, ама и това не става с въздух. Аман от тарикатчета навсякъде
                                Че колко да струва строежа на една детска градина? 100-200К в евро. Колкото един-два мерцедеса на депутати. Ама коли се купуват през 2-3 години, а детски градинине виждам да се правят. Така че, явно не е до нямане на пари а до липса на желание. Нали нема далавера.Друг парадокс - къща на село, данък 15лв.Къща в Драгалевци - данък 900лв. От тези пари данък смет е около 450-500лв. Е, аз изхвърлям повече6оклук ли? Не.Данък за кола - под 101к.с. 20лв., над 150лв.Миналата година асфалтират цяла улица от-до, тази я разкопават от-до за да сменят тръ6и.К’во става с магистралите - пари ли няма. Дръжки. Има, ама не могат да се раз6ерат кой да се нагуши повече.С две думи - докато има подо6ни простотии, ще има хора дето са недоволни и ще "протестират" по този начин.ВTW, и аз не си плащам данъка вече. То е ясно, че и това ще свърши някога, но докато мога няма да платя нищо повече.
                                Ex Fiat 126P
                                Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                                Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                                Alfa Romeo 147 1.6 TS
                                Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Working...
                                X