Бре незнам не плащах тия 2% веднага ,а на касата и на бележката си пишеше пътен данък и тва е...Иначе тая година закъснях с 2 месеца лихва,баща ми от редовни смени се отлагаше накрая отиде и си го плати без никаква такава глоба 20-200 нито пък 30-50.Тия в нащо данъчно са в някаква анархия
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спешно питане за обявяване в данъчното на кола
Collapse
X
-
Бре незнам не плащах тия 2% веднага ,а на касата и на бележката си пишеше пътен данък и тва е... Иначе тая година закъснях с 2 месеца лихва,баща ми от редовни смени се отлагаше накрая отиде и си го плати без никаква такава глоба 20-200 нито пък 30-50Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
бре правя и затва питам баща ми 4 месеца след като я взе я регистрира демек 2 месеца повече отколкото по закон та и затва казвам че глоба не му искаха.Е тия 2% човека пита за при нов внос има ли и всички почнаха да има ала бала.Като аз не съм ги давал затва и се обаждам в тая тема.Може и да греша..Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
бре правя и затва питам баща ми 4 месеца след като я взе я регистрира демек 2 месеца повече отколкото по закон та и затва казвам че глоба не му искаха. Е тия 2% човека пита за при нов внос има ли и всички почнаха да има ала бала.Като аз не съм ги давал затва и се обаждам в тая тема.Може и да греша..Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Мдам закона добре го пише - само че във възмезден включва ли се новия внос ? ако да аз моето пунто си го взех за 4800 аре без митото 2 нещо пишеше не ми се гледат документи..,но 2% и на 2хиляди са 40лв.Аз платих само данъка 24лв.Просто се получава ,че ще хвърлиме човека в ужас да си земеш кола за 6 и с тия 2% да дадеш 120лв и отделно пътен данък.Ще се стресна малко.А всеки му казва има ги тия 2%.Докато аз и др хора познати с нов внос не са ми казвали такива неща.Данъка и тва е.Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
При вписване на кола, която е "нов внос" тези 2% данък не се дължат. С други думи ако вие сте си я вкарали от чужбина. Трябва да имате копие от митническата декларация за пред данъчното освен другите документи. 2-та процента данък се дължат ако колата е купувана от България. Сигурен съм 100%. Ако искате отидете в някое данъчно и питайте. В нашето си бяха залепили обяснения на едно табло. Ако обаче сте си купили кола "нов внос" с фактура от някой който я е внесъл вече в България ( нищо че не я е регистрирал ) си дължите данъка и процентите се смятат върху стойността на фактурата.
Коментар
-
Моята кола е нов внос, отидох в данъчното преди 1 седмица, а колата я регистрирах в КАТ преди 3 месеца. Платих само данъка - към 60 лева, глоба нямаше. Носи се само талона, договора и лична карта. В моя случай вместо договор беше един документ от митницата, като ми я докараха ми го дадоха с колата.
Коментар
-
И аз като отидох преди 5 месеца в данъчното да декларирам колата на мое име ми искаха големият талон, договора и фактурата (един приятел я внесе на името на неговата фирма и аз я купувам от него) и удостоверение, че колата е снабдена с работещо катализаторно устройство за да ми е с 50% по-малък данъка. Веднага след това отиваш на касата и там вече има информация за това какво дължиш - в случая платих данъка за оставащите месеци до края на годината. Никой не ми е искал 2% от стойността по фактура.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар