Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спешно питане за обявяване в данъчното на кола

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бре незнам не плащах тия 2% веднага ,а на касата и на бележката си пишеше пътен данък и тва е...Иначе тая година закъснях с 2 месеца лихва,баща ми от редовни смени се отлагаше накрая отиде и си го плати без никаква такава глоба 20-200 нито пък 30-50.Тия в нащо данъчно са в някаква анархия
    Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
    Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
    Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

АЗ пък данъци не плащам...
      Fiat Stilo JTD ....sold
      Volvo C 70 ....

Коментар

Бре незнам не плащах тия 2% веднага ,а на касата и на бележката си пишеше пътен данък и тва е... Иначе тая година закъснях с 2 месеца лихва,баща ми от редовни смени се отлагаше накрая отиде и си го плати без никаква такава глоба 20-200 нито пък 30-50
        ти май не правиш разлика между данък върхе превозните средства и глоба...а тия 2 % са нещо абсолютно различно....
        Fiat Punto 1.1-Синята птица
        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

бре правя и затва питам баща ми 4 месеца след като я взе я регистрира демек 2 месеца повече отколкото по закон та и затва казвам че глоба не му искаха.Е тия 2% човека пита за при нов внос има ли и всички почнаха да има ала бала.Като аз не съм ги давал затва и се обаждам в тая тема.Може и да греша..

Коментар

20 лв. ми взеха на мен глоба. Плаща се веднага на место. Данъка когато искаш.
            no pain no pain

Коментар

AlBundy написа:
              20 лв. ми взеха на мен глоба. Плаща се веднага на место. Данъка когато искаш.
              колко беше закъснял
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

година и половина, ако не две години Ходих за да прехвърля колата на новия собственик. Глобата веднага, данъците след час
                no pain no pain

Коментар

бре правя и затва питам баща ми 4 месеца след като я взе я регистрира демек 2 месеца повече отколкото по закон та и затва казвам че глоба не му искаха. Е тия 2% човека пита за при нов внос има ли и всички почнаха да има ала бала.Като аз не съм ги давал затва и се обаждам в тая тема.Може и да греша..
                  отговарям : пише го в ЗМДТ - аз ще извадя само нужната информация...Раздел IIIДанък при придобиване на имущества по дарение и по възмезден начинЧл.44. (1) Обект на облагане с данък са имуществата, придобити по дарение, както и недвижимите имоти, ограничените вещни права върху тях и моторните превозни средства, придобити по възмезден начин.Чл.45. (1) Данъкът се заплаща от приобретателя на имуществото по чл.44,Чл.46. (1) Основа за определяне на данъка е оценката на имуществото в левове към момента на прехвърлянето.(2) Имуществото се оценява, както следва: ............2. (изм.,ДВ,бр.109 от 2001 г.) другите имущества - по реда на чл.33, ал.1, т.2, 3, 4, 4а и 5. - Чл.33. (1) Наследственото имущество, с изключение на освободеното от данък, се определя и оценява в левове към момента на откриване на наследството, както следва:1. недвижимите имоти - по данъчна оценка съгласно приложение No 2;2. чуждестранната валута и благородните метали - по централния курс на Българската народна банка;3. ценните книжа - по пазарна стойност, а когато пазарната стойност не може да бъде определена без значителни разходи или затруднения, те се оценяват по номинал;4. (изм.,ДВ,бр.109 от 2001 г., бр.45 от 2002 г.) превозните средства - по застрахователна стойност;Чл.47. (1) При дарение на имущество, както и в случаите по чл.44, ал.2 данъкът се начислява върху оценката на прехвърляното имущество в размер на:а) (отм.,ДВ,бр.106 от 2004 г.)б) (изм.,ДВ,бр.106 от 2004 г.) 0,7 на сто - при дарение между братя и сестри и техните деца.в) (изм.,ДВ,бр.106 от 2004 г.) 5 на сто - при дарение между лица извън посочените в буква "б".(2) При възмездно придобиване на имущество данъкът в размер 2 на сто върху оценката на прехвърляното имущество,Чл.49. (изм.,ДВ,бр.112 от 2003 г.)(1) (изм.,ДВ,бр.100 от 2005 г.) Данъкът се заплаща в общината по местонахождението на недвижимия имот, а в останалите случаи - по постоянния адрес, съответно по седалището на данъчно задълженото лице. Лицата, които нямат постоянен адрес, заплащат данъка по настоящия си адрес.п.п. аз като си купувах колата нотариуса имаше и лиценз да прави застрахователни оценки и ми я оцениха на 400 лв. май беше - демек 2% са си 8 лева - платих му ги - издаде ми документ, който ми го искаха при декларирането на колата в данъчното....смятам че съм изчерпателен....

Коментар

Мдам закона добре го пише - само че във възмезден включва ли се новия внос ? ако да аз моето пунто си го взех за 4800 аре без митото 2 нещо пишеше не ми се гледат документи..,но 2% и на 2хиляди са 40лв.Аз платих само данъка 24лв.Просто се получава ,че ще хвърлиме човека в ужас да си земеш кола за 6 и с тия 2% да дадеш 120лв и отделно пътен данък.Ще се стресна малко.А всеки му казва има ги тия 2%.Докато аз и др хора познати с нов внос не са ми казвали такива неща.Данъка и тва е.

Коментар

възмезден начин = купуваш си.... като е нов внос, не вярвам да са ти я подарили... пък и да са ти я подарили пак дължиш такъв данък

Коментар

При вписване на кола, която е "нов внос" тези 2% данък не се дължат. С други думи ако вие сте си я вкарали от чужбина. Трябва да имате копие от митническата декларация за пред данъчното освен другите документи. 2-та процента данък се дължат ако колата е купувана от България. Сигурен съм 100%. Ако искате отидете в някое данъчно и питайте. В нашето си бяха залепили обяснения на едно табло. Ако обаче сте си купили кола "нов внос" с фактура от някой който я е внесъл вече в България ( нищо че не я е регистрирал ) си дължите данъка и процентите се смятат върху стойността на фактурата.
                        FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Ако вие сте вносител, данък 2% не се дължи.
                          no pain no pain

Коментар

Ахамз ето де е било разковничето ма тия джамази мн почтенни все 1 аз съм си я внесъл са ми ги дали тия наще коли

Коментар

Моята кола е нов внос, отидох в данъчното преди 1 седмица, а колата я регистрирах в КАТ преди 3 месеца. Платих само данъка - към 60 лева, глоба нямаше. Носи се само талона, договора и лична карта. В моя случай вместо договор беше един документ от митницата, като ми я докараха ми го дадоха с колата.

Коментар

И аз като отидох преди 5 месеца в данъчното да декларирам колата на мое име ми искаха големият талон, договора и фактурата (един приятел я внесе на името на неговата фирма и аз я купувам от него) и удостоверение, че колата е снабдена с работещо катализаторно устройство за да ми е с 50% по-малък данъка. Веднага след това отиваш на касата и там вече има информация за това какво дължиш - в случая платих данъка за оставащите месеци до края на годината. Никой не ми е искал 2% от стойността по фактура.
                                Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                                Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Working...
                                X