Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спешно питане за обявяване в данъчното на кола

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

вчера минах в данъчното, ама нали форума я го има я не и не мога да напиша инфото. искат ксерокопие на големия талон, на договора за покупко продажба и на фактурата за това. плаща се 2% местен данък върху сумата на закупуване, който данък се дължи незабавно, иначе реално не си я обявил. данъка за до края на годината си го искат до края на годината. той е от датата на покупка на автомобила. понеже съм 103 коня данъка ми е 125 лв годишно. ми тва е за информация на всеки след мен.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Да кажа и аз какво съм чул ама незнам дали става на практика.Значи с тва копие на големия талон ако се поиграе малко със него и промениш примерно киловатите и конете :D и ставало да минеш и с по малък данък Тва не съм го пробвал само са ми казвали че ставало по този начин да се измъкнеш от големия данък Ако някои знае нещо по въпроса да каже
      кола без турбо е като жена с малки цици, върши ти работа ама не ти праи кеф

Коментар

Хммм... И аз си го помислих това. Обаче, като поискат оригиналния талон за сверка и ще ми стане тъпо.
        Alfa 159 SW 2.4 Ti
        Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
        "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

добре мен миналата година не ми искаха 2-та процента и тази на баща ми не са му искали....и 2те са нов внос.
          Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
          Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
          Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Над 74 киловата не го признават катализатора и данъка вече е по висок ,а не 100 коня защото 74 киловата са около 101 коня.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

като се замисля наистина тя не ми погледна оригиналния талон, предполагам, ще стане.
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

На място се плаща веднага 2% от цената по фактурата с която си купил колата.Данъка се плаща след това!Документи - Договор за покупко-продажба, фактура (копия), копие от големия талон и попълнена декларация.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

А има ли някой, който да не е минал през данъчното? Аз май преди половин година трбваше да ходя...
                  Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Постарай се да я декларираш до два месеца от регистрацията в КАТ, иначе глоба 20-200лв. 1.6 16V има и с 90к.с. Все пак се носи копие на талона, ако ме разбираш....
                    Fiat Marea 1.8i 16V
                    Fiat Tipo 1.4i 8V
                    Fiat Punto 1.6i 8V
                    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Аз трябва да отида в данъчното до 25-ти, така че темата е актуална и за мен.Преди малко минах през "ксерокса" и направих копие на талона. Оказа, че двигателя на Мими е от 90 коньовите версии, предназначени за германския пазар
                      Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

rercho написа:
                        Да кажа и аз какво съм чул ама незнам дали става на практика.Значи с тва копие на големия талон ако се поиграе малко със него и промениш примерно киловатите и конете :D и ставало да минеш и с по малък данък Тва не съм го пробвал само са ми казвали че ставало по този начин да се измъкнеш от големия данък Ако някои знае нещо по въпроса да каже
                        Ами копието е доста лесно да промениш вместо 76 да пише 66 киловата. Аз така се бях подготвил , обаче лелката си взе директно талона , който също трябва да носиш и от него погледна. Добре че си носих и непипнато копие , та пробутах него. Поне в Бургас обстановката е такава че не става да почерпиш , както се бях подготвил ако не стане с копието. Общо взето примирих се с тия 125 лева годишно. Малко е тъпо че не вземат под внимание катализатора , ама такава си ни е държавата.
                        Brava 1.6 ELX

Коментар

Аз трябва да отида в данъчното до 25-ти, така че темата е актуална и за мен.
                          отиваш в данъчното срещу Пиргос стил / кино Родина/ - минаваш през тунела - в дъното на втория етаж - там ти дават декларация, попълваш... става бързо ако носиш всички документи, за всеки случай копирай ги всичките... иначе ако изтървеш срока - глобата е наистина от 20 до 200, като обикновенно е от 30 до 50 лв....
                          Fiat Punto 1.1-Синята птица
                          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
                            Аз трябва да отида в данъчното до 25-ти, така че темата е актуална и за мен.
                            отиваш в данъчното срещу Пиргос стил / кино Родина/ - минаваш през тунела - в дъното на втория етаж - там ти дават декларация, попълваш... става бързо ако носиш всички документи, за всеки случай копирай ги всичките... иначе ако изтървеш срока - глобата е наистина от 20 до 200, като обикновенно е от 30 до 50 лв....
                            а за почти 2 години закъснение пак ли от 30 до 50 обикновенно че и кат и те глоби искат да пишат. аз чух за давност 2 години, но тва е само за акта разбира се, самия данък пак го цакаш. някой да знае?
                            Fiat Bravo'97 1,6 16v
                            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

При данъците не съм чувал за давност. Ще си платиш като поп, че и глоба и лихва ще ти сложат.
                              Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

какво казва ДОПК - ДавностЧл.171. (1) Публичните вземания се погасяват с изтичането на 5-годишен давностен срок, считано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, освен ако в закон е предвиден по-кратък срок.(2) С изтичането на 10-годишен давностен срок, считано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, се погасяват всички публични вземания независимо от спирането или прекъсването на давността освен в случаите, когато задължението е отсрочено или разсрочено. лихвите са отделно има 1 спор дали глобите по ЗАНН са публични вземания, който май още не е решен...при глобите по ЗАНН / катаджийските / хубавото е че няма лихви, все още
                                а за почти 2 години закъснение пак ли от 30 до 50 обикновенно че и кат и те глоби искат да пишат. аз чух за давност 2 години, но тва е само за акта разбира се, самия данък пак го цакаш. някой да знае?
                                2 г. закъснение - да разбирам - 2г. закъснение от декларирането - така ли??? глобите по ЗМДТ са административни и препращат към ЗАНН... там пише - Чл.34. (1) (изм.,ДВ,бр.89 от 1986 г., бр.102 от 1995 г.; доп.,бр.61 от 2002 г., бр.39 от 2005 г.) Не се образува административнонаказателно производство, а образуваното се прекратява, когато:а) нарушителят е починал;б) нарушителят е изпаднал в постоянно разстройство на съзнанието;в) това е предвидено в закон или указ.Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, а за митнически, данъчни, банкови, екологични и валутни нарушения, както и по Закона за публичното предлагане на ценни книжа и на нормативните актове по прилагането му и по Закона за регистър БУЛСТАТ - две години. (2) (нова,ДВ,бр.12 от 1996 г.; доп.,бр.51 от 1999 г.; изм., бр.92 от 2000 г., бр.101 от 2002 г., бр.33 от 2006 г.) За нарушение на нормативен акт, уреждащ бюджетната, финансово-стопанската и отчетната дейност по чл.32, ал.1, т.1 от Закона за държавната финансова инспекция, както и за нарушение на нормативен акт, уреждащ хазартната дейност, не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на шест месеца от откриване на нарушителя или ако са изтекли повече от пет години от извършване на нарушението. В тези случаи предвидените срокове в ал.1 не се прилагат.(3) (пред.ал.2,ДВ,бр.12 от 1996 г.) Образуваното административнонаказателно производство се прекратява, ако не е издадено наказателно постановление в шестмесечен срок от съставянето на акта.демек - нарушението на ЗМДТ се приема за нарушение на "на нормативен акт, уреждащ бюджетната и финансово-стопанската дейност" и давността е 5 г.....п.п. тук при "нас" е взето негласно решение - за нарушение на чл 17 и 54 от ЗМДТ - т.е. за недеклариране на имот или кола, глобата да е 30 лв. за физически лица, ако някой нещо се е заял 50 , а за юридически лица 100, ако някой се е заял - повече...
                                Fiat Punto 1.1-Синята птица
                                Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                                Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Working...
                                X