вчера минах в данъчното, ама нали форума я го има я не и не мога да напиша инфото. искат ксерокопие на големия талон, на договора за покупко продажба и на фактурата за това. плаща се 2% местен данък върху сумата на закупуване, който данък се дължи незабавно, иначе реално не си я обявил. данъка за до края на годината си го искат до края на годината. той е от датата на покупка на автомобила. понеже съм 103 коня данъка ми е 125 лв годишно. ми тва е за информация на всеки след мен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спешно питане за обявяване в данъчното на кола
Collapse
X
-
Да кажа и аз какво съм чул ама незнам дали става на практика.Значи с тва копие на големия талон ако се поиграе малко със него и промениш примерно киловатите и конете :D и ставало да минеш и с по малък данък Тва не съм го пробвал само са ми казвали че ставало по този начин да се измъкнеш от големия данък Ако някои знае нещо по въпроса да кажекола без турбо е като жена с малки цици, върши ти работа ама не ти праи кеф
Коментар
-
На място се плаща веднага 2% от цената по фактурата с която си купил колата.Данъка се плаща след това!Документи - Договор за покупко-продажба, фактура (копия), копие от големия талон и попълнена декларация.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Аз трябва да отида в данъчното до 25-ти, така че темата е актуална и за мен.Преди малко минах през "ксерокса" и направих копие на талона. Оказа, че двигателя на Мими е от 90 коньовите версии, предназначени за германския пазарAlfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
rercho написа:Да кажа и аз какво съм чул ама незнам дали става на практика.Значи с тва копие на големия талон ако се поиграе малко със него и промениш примерно киловатите и конете :D и ставало да минеш и с по малък данък Тва не съм го пробвал само са ми казвали че ставало по този начин да се измъкнеш от големия данък Ако някои знае нещо по въпроса да кажеBrava 1.6 ELX
Коментар
-
Аз трябва да отида в данъчното до 25-ти, така че темата е актуална и за мен.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
donnna написа:Аз трябва да отида в данъчното до 25-ти, така че темата е актуална и за мен.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
какво казва ДОПК - ДавностЧл.171. (1) Публичните вземания се погасяват с изтичането на 5-годишен давностен срок, считано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, освен ако в закон е предвиден по-кратък срок.(2) С изтичането на 10-годишен давностен срок, считано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, се погасяват всички публични вземания независимо от спирането или прекъсването на давността освен в случаите, когато задължението е отсрочено или разсрочено. лихвите са отделно има 1 спор дали глобите по ЗАНН са публични вземания, който май още не е решен...при глобите по ЗАНН / катаджийските / хубавото е че няма лихви, все ощеа за почти 2 години закъснение пак ли от 30 до 50 обикновенно че и кат и те глоби искат да пишат. аз чух за давност 2 години, но тва е само за акта разбира се, самия данък пак го цакаш. някой да знае?Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар