Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спешно питане за обявяване в данъчното на кола

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Спешно питане за обявяване в данъчното на кола

пичове гледах в търсачката, но не намерих тва инфо, интересува ме какви документи ще ми поискат в данъчното като отида да я регистрирам. колата е нов внос, някви такси макси се дължали, пари веднага ще ми искат ли или може и по-натам? мерси за скорошните отговори
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Отговарям ти по спомен от преди 2 години, когато регистрирах палиото си. Аз го купих от автокъща. Със сигурност си спомням, че платих парите в данъчното веднага, когато ми направиха партида за новата кола.А какво платих ? Точната сума не си спомням, но съм сигурен, че ме накараха да си извадя документ за застрахователна стойност на автомобила (изваждането му е 10-ина лв.) и в данъчното платих някакъв % от тази стойност + остатъка от данъка до края на годината.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

ок, мерси. още инфо? откъде се вади тая шитня за застрахователната стойсност
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Става и с договора за покупко-продажба. Моя дори беше за по-ниска цена, съответно парите бяха по-малко.
        Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
        Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Оценка ми я направиха ня място където се плаща данъка- 10 -15 лв ми взеха. Калкулатор за данъка има на сайта на НАП: http://nraapp01.nra.bg/calc_DD/calc_DD.jsp?calc=2
          Fiat Brava 1.2 SX '99 (182B2.000)
          http://fiat.comnet.bg/

Коментар

Re: Спешно питане за обявяване в данъчното на кола

pakumba написа:
            пичове гледах в търсачката, но не намерих тва инфо, интересува ме какви документи ще ми поискат в данъчното като отида да я регистрирам. колата е нов внос, някви такси макси се дължали, пари веднага ще ми искат ли или може и по-натам? мерси за скорошните отговори
            ако не си платил 2% от застрахователната при нотариуса ще трябва да я платиш а застрахователната стойност може да ти я извадят във която и да е застрахователна компания обикновено пишат че си купил колата около 5-600лв така че смятай 2% от тази стойност, иначе ти трябва ксерокопие за платен данък ксерокопие на големия талон и май това беше само, абе носи всички документи на колата за да не те разкарват за глупости пък и обикновено около данъчното е пълно със фирми които правят ксерокопия
            TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
            UNO 1.0 FIRE

Коментар

не знам дали значение, но да повторя колата е НОВ ВНОС. добре аз калкулатора го знам, а пари сега ще ми искат ли или до март догодина или докогато там беше.
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                не знам дали значение, но да повторя колата е НОВ ВНОС. добре аз калкулатора го знам, а пари сега ще ми искат ли или до март догодина или докогато там беше.
                ще ти искат за данък но не за цяла година а за оставащите месеци
                TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                UNO 1.0 FIRE

Коментар

ясно. други идеи и по-точни документи за носене?
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Освен договор за покупко-продажба или фактура трябват ти талоните на колата. Попълва се декларация, която ще ти я дадат на място в данъчното. Докато ти я обработват ще те изчислят колко пари трябва да платиш мисля, че беше 2-3 % от сумата, показваш им бележката, обработват декларацията и си готов. Единственото което ще остане, е да си платиш данъка на колата, но мисля че няма да те накарат веднага да стане Поне при мен беше така
                    RIP Притежателка на горда Panda RIP
                    Bravo 1.2 16V

Коментар

бравос, благодаря на всички. горе долу ми стана ясно кое как.
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Първо трябва да минеш в КАТ. След това иди в данъчното да я оправиш като носиш задължително големия талон.След като ти зачислят колата ката данъчно задължено лице ти дават на момента данъчно известие и можеш веднага да провериш на касата какво дължиш но не си длъжен да плащаш веднага.Поне така беше преди три месеца и едва ли се е променило.

Коментар

аз съм я регистрирал в кат, ами оня ден се сетих, че и в данъчното трябва и имам още 2 дена
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Като попълваш декларацията,пиши,че имаш катализатор!!! Важно е, за да ти е по нисък данъка.

Коментар

Като попълваш декларацията,пиши,че имаш катализатор!!! Важно е, за да ти е по нисък данъка.
                              за ама ако колата е над 100 коня - номера не върви... п.п. май колегата си взе 1.6 - 16 винтила което прави 103 коня...
                              Fiat Punto 1.1-Синята птица
                              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Working...
                              X