пичове гледах в търсачката, но не намерих тва инфо, интересува ме какви документи ще ми поискат в данъчното като отида да я регистрирам. колата е нов внос, някви такси макси се дължали, пари веднага ще ми искат ли или може и по-натам? мерси за скорошните отговори
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спешно питане за обявяване в данъчното на кола
Collapse
X
-
Отговарям ти по спомен от преди 2 години, когато регистрирах палиото си. Аз го купих от автокъща. Със сигурност си спомням, че платих парите в данъчното веднага, когато ми направиха партида за новата кола.А какво платих ? Точната сума не си спомням, но съм сигурен, че ме накараха да си извадя документ за застрахователна стойност на автомобила (изваждането му е 10-ина лв.) и в данъчното платих някакъв % от тази стойност + остатъка от данъка до края на годината.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
-
Оценка ми я направиха ня място където се плаща данъка- 10 -15 лв ми взеха. Калкулатор за данъка има на сайта на НАП: http://nraapp01.nra.bg/calc_DD/calc_DD.jsp?calc=2
Коментар
-
Re: Спешно питане за обявяване в данъчното на кола
pakumba написа:пичове гледах в търсачката, но не намерих тва инфо, интересува ме какви документи ще ми поискат в данъчното като отида да я регистрирам. колата е нов внос, някви такси макси се дължали, пари веднага ще ми искат ли или може и по-натам? мерси за скорошните отговориTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
pakumba написа:не знам дали значение, но да повторя колата е НОВ ВНОС. добре аз калкулатора го знам, а пари сега ще ми искат ли или до март догодина или докогато там беше.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Освен договор за покупко-продажба или фактура трябват ти талоните на колата. Попълва се декларация, която ще ти я дадат на място в данъчното. Докато ти я обработват ще те изчислят колко пари трябва да платиш мисля, че беше 2-3 % от сумата, показваш им бележката, обработват декларацията и си готов. Единственото което ще остане, е да си платиш данъка на колата, но мисля че няма да те накарат веднага да стане Поне при мен беше такаRIP Притежателка на горда Panda RIP
Bravo 1.2 16V
Коментар
-
Първо трябва да минеш в КАТ. След това иди в данъчното да я оправиш като носиш задължително големия талон.След като ти зачислят колата ката данъчно задължено лице ти дават на момента данъчно известие и можеш веднага да провериш на касата какво дължиш но не си длъжен да плащаш веднага.Поне така беше преди три месеца и едва ли се е променило.
Коментар
-
Като попълваш декларацията,пиши,че имаш катализатор!!! Важно е, за да ти е по нисък данъка.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар