Stoyo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мила родна картинка - за новата магистрала...
Collapse
X
-
Audi 1.8S златен талон
-
Авео написа:.....а аз определено смятам, че снимката на Кuku слага край на спора...толкоз е видна липсата на знаци, да не говорим пък, че тия видните са на метри преди "каруците".....какво да коментираме просто...no pain no pain
Коментар
-
Явор Митев
...не е така, вгледай се в снимката, след знака няма никакви 500м, освен ако не е зрителна измама. Отделно смятам, че не е толкова важно слагането на знаците по буквата на закона, а по смисъла да се улеснят водачите. Щото извинявай, ама ако и аз видя знака и другата табела на същото разстояние, както личи от снимката, смятай че съм хакнал някой смърдящ кон и съм го запратил чак у Бургаско..... P.S. Пропуснах да отбележа, че ориентир ми е камьона между двете коли, той е разположен странично, което означава че върти в кръговото или там някъде си. А погледни знака за кръговото и камьона и ми кажи виждаш ли някъде 500 метра...
Коментар
-
Авео написа:...не е така, вгледай се в снимката, след знака няма никакви 500м, освен ако не е зрителна измама. Отделно смятам, че не е толкова важно слагането на знаците по буквата на закона, а по смисъла да се улеснят водачите. Щото извинявай, ама ако и аз видя знака и другата табела на същото разстояние, както личи от снимката, смятай че съм хакнал някой смърдящ кон и съм го запратил чак у Бургаско..... P.S. Пропуснах да отбележа, че ориентир ми е камьона между двете коли, той е разположен странично, което означава че върти в кръговото или там някъде си. А погледни знака за кръговото и камьона и ми кажи виждаш ли някъде 500 метра...
Коментар
-
500 метра са точно 9 секунди на нормалната скорост от 200 км/ч за този участък. Ако при тази скорост започнеш да четеш, че има 500 м под знака край на магистралата, вместо веднага след като го видиш, да си махнеш крака от газта - направо да им копаят дупка и да ги заравят такива шофьори. Ти на снимката виждаш края на магистралата, а главоча дето кара с двеста не може да я види - ами да се трепят, ама самостоятелно. Който се пъне да кара бързо, а не може да оценя пътната обстановка си го търси сам и никой абсолютно никой друг не му е виновен. Още повече, че има и хоризонтална маркировка. Трябва си абсолютен тиквеник да не реагираш. Хващам се на бас, че и след тази дискотека, която са устроили там, пак ще има такива дето ще нагънат мантинелата.no pain no pain
Коментар
-
Явор Митев
...О.К., айде да направим така....аз след малко тръгвам за Габрово и утре продължавам за Варна, ще мина прохода Шипка и въпросният участък, за да видя ситуацията. Ще направя и подробни сравнителни снимки, въпреки че вече навярно бъка със знаци и после ще анализираме ситуацията спрямо това, което ще заснема аз и снимката на кики....Всъщност минавайки през Шипка, ще мина ли въпросният участък.....сега ще видя...
Коментар
-
На мен ми е интересно що като няма знаци някои не се метна там през ноща ми се метнаха посред бял ден. Щото през деня никои не гледа знаците!!! Единственото оправдание което мога да намеря за злополуките е, ако се движиш в лява лента и точно в този участък застигнеш и изпреварваш тир които да ти попречи да видиш табелите и тъкмо си го изпреварил и хоп връхлиташ в дупката на кръговото. Тва е малко странна хипотеза, не че е невъзможна но ако си внимателен пак ще забележиш че магистралата свършва. Верно е че ако имаше гора от знаци това можеше да не се случи но и в гората от знаци все се намира някои майсторски да се нахака, така че не ги оправдавам. Изцяло шофьорска грешка по невнимание.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Малко информация за състоянието на магистралата сега - няколко месеца след горните събития:Монтираните оранжеви мигащи лампи, които уж трябваше да предотвратяват катастрофите в този участък вече не работят - в неделя се прибирах от Пловдив по тъмно - ми не свети нито една лампа...Котешките очи, които са напречно на платното на движение половината вече ги няма.Мантинелата на кръговото е яко нагъната като хармоника от продължаващите да се хвърлят в нивата автомобили...Типично по български - всяко чудо за три дни.
Коментар
-
И аз минах по тъмно - лампи не видях. А в Стара Загора пропуснах отбивката ( нито една табела не видях ) и трябваше да се кача чак от Чирпан!!!Това е просто ... да хвърлиш милиони за магистрала, а да не сложиш табели. Нямам думи просто.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар