zarcov написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мила родна картинка - за новата магистрала...
Collapse
X
-
Immortal написа:zarcov написа:Гледайте новините после говорете! Знаците са сложени на следвашия ден след седемте катастрофи и казаха че са поръчани още!Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
deadairplane
-
Не съм минавал от там, но гледах няколко снимки със знаците които има. Има един знак край на магситралата и отдолу табела 500м и малко след нея почват ограниченията за скоростта, което е супер тъпо, защото тази първата табела означава край на магистралата след 500м и след 500м трябва да има пак знак край на магистралата но без табелата от долу 500м. Така е например на края на маг. Хемус при Ябланица. Там много добре е сугнализирано всичко, но въпреки всичко ако до последно хвърчих с над 150, в завоя по смъртно не можеш да влезеш с 60, а ако си повече от 60 лесно изхърчаш и чат-пат има катастрофи. А като видях на снимките как са направили края на Тракия и лошо ми стана. Определено може и по-добре да го направят, дано да е по-скоро.Отностно това че винаги тези в кръговото са с предимство - някога може и да е било така, вече не е! Първо се гледат знаците, те ти казват кой е с предимство и кой не - я се падне тези в кръговото да са с предимство я не. Ако няма знаци, тогава се прилага правилото за дясно-стоящият т.е. ти си в кръговото и от дясно ти идва кола която ще навлиза в кръговото, тогава е с предимство другия, а ти си седиш и чакаш в кръговото - вземи попрочети закона и правилника!В случая са направили тези от магистралата да са без предимство - по принцип го разбирам това, защото като продължат магистралата, това ще стане отклонение от нея и тогава се падаш че излизаш на главен път. Но тъпото е че в момента там свършва магистралата и за мене не е нормално това.Отностно кой път е по-главен - София-Бургас или Ст. Загора-Хасково.... все си мисля че тези които са част от международните пътища са с по-голямо предимство - по Ст. Загора-Хасково се движат всички от Русе които пресичат България. Иска ни се пътя до морето да е по-главен А и все пак какво значение има кой е по-главен? спазвате си правилата и вероятноста да имаш проблем е много по-малкаAudi 1.8S златен талон
Коментар
-
Хубаво има знаци ма да сложат допълнителни,на десктопа ми е американска магистрала привечер и така е снимана само стоповете се виждат като дълга черена линия и тази магистрала има отбивка точно над лентата за отбивката светещи букви приготви се да спреш заедно с по 1 оранжева лампа отстрани и отделно др екстри.От нет-а ми е не ми е на пц-то да ви го покажа.Ми кво му е сложното да се направи американците че са тъпи са си ако го пъснеш на кола с ръчни скорости там си остане,ама са се погрижили и глупавите и заблудените да карат без на първата ситуация за малко внимание да правят сакатлъци.И добре че нямаше жертви....Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
pinko написа:Immortal написа:zarcov написа:Гледайте новините после говорете! Знаците са сложени на следвашия ден след седемте катастрофи и казаха че са поръчани още!
Коментар
-
Много бих се радвал ако някой все пак уточни това за предимството и кръговото движение, защото аз доколкото знам тези в кръговото са винаги с предимство а тука чета че трябва да изчакват тези отдясно. Не споря кой прав - просто искам да знам кое е правилното.Иначе по конкретната тема - аз си мисля че вината е и на двете страни. Не може на втория ден от откриването да ти се катурнат един куп коли. Значи нещо не е допипнато в проекта. От друга страна съм наясно че много хора тези знаци за намаляне на скоростта ги приемат като доброжелателен съвет, който могат да подминат. А за сигналните лампи и т.н....що ли си мисля че има хора дето и 50 табели да им сложиш пак няма да им обърнат внимание. Просто защото никой не ги принуждава да им обръщат внимание. Я да сложат едно ченге на 100 метра преди кръговото да видим ще има ли катурнати. Което ми напомня да ви споделя случка от днеска. Карам си аз - а след мен полицейска кола. Това днеска във Варна. Еййй....спокойствие....Никой не ме засече, всички около мен изрядни с мигачите, с любезни жестове си даваме път....любов и идилия. 3-4 километра ни съвпадна маршрута, така спокойно във Варна никога не съм шофирал .
Коментар
-
на всички кръгови през които съм минавал има знаци за предимстви, на ВСИЧКИ!!! туй че тез дето били в кръговото са с предимство... глупости на търкалаци.... в Бургас на входа от София кой е с предимство - тоз дето е в кръговото или тоз, дето идва от София??? следвъщото кръгово - пред х-л Мираж преди да му сложат светофар пак беше тъй - тоя който идва от софия е с предимство пред тоя който е вътре в кръговото... и на летището кръговото е така... ами на изхода за Варна - пак тоя дето е в кръговото не е с предимство...има и друг вариант - кръговото пред РДВР - Русе / нали съм русенски зет, та ги знам / - там който е в кръговото е с предимство...ама знаците кой да ги гледа...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
sev написа:става въпрос, че ако няма знаци и си влязъл в кръговото - с предимство симного ясно че ако има знаци трябва да се спазватFiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
Аз минах в петък вечерта и знаци за край на магистралата имаше сигурно от един километър преди кръговото, както имаше и знаци за ограничение на скоростта от същото разстояние, както имаше и знаци за кръгово движение, както имаше и знак Б1 А глупавите новинари от НОВА, защо НЕ показаха отсечката преди кръговото, да видим, дали няма знаци?!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар