Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шофиране на нормална кола с каска

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не, не, направо такова
    Прикачени файлове

Коментар

ТЕМАТА Е СЕРИОЗНА!!! :D

Коментар

Аз съм ЗА това да се кара с каска, но мисля че трябва да е от тези отворените отпред или някоя по специална за да не се чувства човек некомфортно.
        Punto 1.4 gt

Коментар

ок, а за пасажерите?
          Audi 1.8S златен талон

Коментар

Да се кара с каска в градско е супер неудобно - никаква странична видимост и намалена обща чуваемост.Може да не е забранено със закон, но е много по-опасно да се кара с нея. При състезаниятатрасето е изолирано в една посока, обезопасено и такива второстепенни преки, изскачащи коли и прочие са отстранени. Отделно че в шлема имаш високоговорител, за връзка с навигатора или бокса. За лимонадата обаче е добра идея :D

Коментар

не бъди толкова сигурен за това че е много по-опасно да се кара с каска в града. Пресен пример от петък вечер. Един приятел си кара по Симеоновско с приятелката си и в насрещното се появяват 2 коли които явно се състезаваха. Едната кола навлиза в неговата лента, той реагира и спира на място, онзи се движи директно срещу него с газ до ламарината. Моя приятел само предполага че онзи е зяпал някъде другаде я огледала я нещо друго, но не е гледал напред (или е бил надрусан), защото в следващия момент бие спирачки, върти волана и колата почва да се върти и с вратите го удря бая силно, а след това и още 2 коли след него удря. Резултата - на моя приятел колата му е тоталка, за нищо не става, по главата има рани но те са в резултат от счупването на шофьорското стъкло, приятелката също си удря главата но коланите са си казали думата и са ги спасили. Е, ако бяха с каски нямаше да имат никакви последици по главите (за другите наранявания по тялото няма смисъл да говорим, защото там каска не предпазва) . Така че за мене каските със сигурност не са опасни, даже напротив - препоръчителни при толкова много камикадзета
              Audi 1.8S златен талон

Коментар

Точно това ми е идеята. Напоследък доста зачестиха набезите от камикадзета срещу МЕН - няколко случая през ден, едното беше самосвал...!

Коментар

Ако сте забелязали, когато по Дискавъри дават краш тестове, след удара, главата на шофьора често се удря отзад, в колоната на вратата (а не в облегалката). В такива случаи често си мисля, че една каска може да е по-полезна, дори от странични ейрбеци...каквито нямам.
                  Fiat Ritmo 105TC
                  1600cc 105к.с.

Коментар

Working...
                  X