Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гепано

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Гепано

    Ако са ви откраднали компютър или лаптоп, този сайт твърди, че ще го намериhttp://www.gepano.com/
    Brava 1.6 16V, Бензин

    #2
    и как точно ше ми намери ПЦто
    "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
    (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

    Коментар


      #3
      1. Ако посети сервиз - по серийния номер.2. При включване в интернет - по МАС адреса 3. При браузване в интернет - по МАС адреса
      Brava 1.6 16V, Бензин

      Коментар


        #4
        Megadeth написа:
        1. Ако посети сервиз - по серийния номер.2. При включване в интернет - по МАС адреса 3. При браузване в интернет - по МАС адреса
        Ами те ако ми го откраднат хайде серийния номер ще го намеря, ама MAC адреса зор. А и едва ли толкова трудно да сменя мрежовата карта, така че има вероятност ама минимална.
        Punto SX 1.1 55

        Коментар


          #5
          Може и без да се сменя ЛАН картата ... Има програма ,която сменя само МАК адреса и

          Коментар


            #6
            Повечето хардуер (да не кажа всичкия) има уникален номер, който не може да бъде сменен.Ето какво казва Everest за дъното ми (примерно):ID на дънната платка 63-0100-000001-00101111-******-ATHLON64$1*******_M2N A7250NMS V3.7 07/31/07Разубедих ли малко оптимистите, които мислят, че е толкова лесно?
            Alfa 159 SW 2.4 Ti
            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

            Коментар


              #7
              Хм, не мисля че има голяма перспектива тая идея.Най-малкото защото издирването по мак адрес без съдействие от страна на интернет доставчика е невъзможно.Мак адреса на лаптопа е вързан с неговия IP адрес само до първия маршрутизатор, тоест доставчика.Не че направата на подобна база данни е ялова идея, само че реализацията и е свързана с доста работа и синхронизация с различни институции.Май само куките могат да го направят успешно
              I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

              Коментар


                #8
                трудна работа е това да се хване по Мак адрес. Както е писал Esper най-малкото е нужно съдействие от страна на доставчика. А пък ако се сложи едно малко рутерче за 50-на лева , всички заявки ще стигат до ISP-то с неговия Мак адрес. По-скоро може да се разчита на това базата данни да се уголеми достатъчно и всеки който купува втора ръка техника да проверява дали не е крадено.
                Brava 1.6 ELX

                Коментар


                  #9
                  ruNNer написа:
                  А пък ако се сложи едно малко рутерче за 50-на лева , всички заявки ще стигат до ISP-то с неговия Мак адрес. По-скоро може да се разчита на това базата данни да се уголеми достатъчно и всеки който купува втора ръка техника да проверява дали не е крадено.
                  Освен ако калъфа не цъкне "Clone MAC Address" Дори и куките нямат все още система която да изисква тази информация от доставчика.При мен са идвали не един и два пъти да търсим из базата макове на търсени пецета докато работех за ISP-та.Лично аз не никога не съм бил привърженик да давам такова инфо, най-малкото защото не съм сигурен за какво им е на куките.Няма процедура, няма нищо.Идва някъв цивилен, твърди че е милиционер и иска да знае кой е едикой си Давал съм инфото ама само ако шефа ми каже, и то настоятелно Предполагам че и сега е така.
                  I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

                  Коментар


                    #10

                    Коментар


                      #11
                      Колега deadairplane в много грешна посока си. Това че има серийни номера означава ли че нещо ги праща в интернет? Означава ама друг път. Демек тази идея просто не струва, защото няма как да бъде реализирана. Единстевенното по което могът да те засекът е МАК адреса, защото само той е видим за всички в локалната мрежа. За да могът да засекът сериините номера на другите елементи е необходино да се използува допулнителна програмка, която няма как да бъде пусната на всички компове (освен под формата на червеи евентуално). Тук излиза проблема и с личните данни - неслучайно навремето Интел като сложиха сериини номера на процесорите си и веднага ги осъдиха.А относно мак адреса в интернет - не мога да се подпиша с две ръце, но съм 99% сигурен, че МАК-а не присъства в пакета. В противен случай сайтовете биха могли да следят своите клиенти без никакъв проблем, което от своя страна е проблем.
                      Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

                      Коментар


                        #12
                        Колегата deadairplane си е мнгоо прав .Сорс МАК винаги остава, същото важи и за Дест ИП.(Сорс ИП може би се сменя когато има Прокси - не съм сигурен но е логично да се).При рутиране на пакет единственото което се сменя е Дест МАК.Когато компа изпрати пакет към рутера, Дест МАКа е адреса на Рутера(МАК адреса) и ИП на крайната дестинация.Рутера гледа Дест ИП и сменя САМО Дест МАК адреса на пакета.

                        Коментар

                        Working...
                        X