Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сглобяема къща, тухла или апартамент

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Моето мнение е че тухлената къща с подходяща изолация си е най-добре.Не е нужно да се наливат огромни количества бетон,както каза колега по-нагоре,бункер не ти е нужен.Всъщност може да направиш само външните стени тухлени,а вътре преградните с гипс-картон,ама....,честно казано аз бих ползвал или права четворка или единична тухла за преградни стени.Мога обаче да ти кажа,че при грубият строеж(разбирай бетони,зидарии и покриване,без довършителни работи),все си мисля че най-скъпо ще ти излезе покривът.Като там трябва да сложиш топлоизолация,според мен задължително,като тя да е добре оразмерена.А и още нещо,довършителните работи ще ти излязат най-скъпото нещо от строежа.

    Коментар


      #17
      50 000-60 000евро с основа до ключ(покрив, дограма, вътрешни стени латекс, ламинирам паркет, баня, тоалетна и т.н). Само остава да се нанесеш. Строи се по договор за 6месеце, ако не успеят(за сега май не се е случвала) плащат неустойки.Има едно предаване "Къща и половина" по МСАТ в четвъртък от 21.30 и повторение в неделя от 17.00 или 17.30(не съм сигурен точно).В него водещия показа как се прави сглобяема къща и в момента живее в нея и от време на време показва пак по нещо от къщата. Иначе самото предаване започна преди година или две с чертежите и показваха всичко. Гледам го от време на време, но всеки път казва, че може да му се пише на мейла, ако някой има някакви въпроси.

      Коментар


        #18
        сега , аз се занимавам малко със строителни услуги и мога да ти кажа че къща около 100 квадрата излиза като материял около 30-35 хиляди лева- това с кнауф ,вата тнт с итонг е малко по скъпо.за здравина -прави се бетонов постамент ,бетонни колони и трегери ,върхукоито се изгражда покрива.дори и природни бедствия могат да повредят стените но техния ремонт не е милиони.ако я направиш с червена тухла е най здраво разбира се ,една къща в близко село,която правех им беше дошла около 66000 лв за 100квадрата за груб строеж нез мазилка и дограма с червена тухла ,имаше само ел инсталация и без в и кхората си бяха направили едни сметки ,а им беше излезла доста повече така че преди да решиш каквото и да било проучи разходите подробно колко ще излязат,отделно трябв да имате две коли ,повече време за придвижване до работа,но пък идеята да си си на окосен райграс до басеина с биричка под чадъра на сянка си я биваможе ли да задам един въпрос ,как убеди буката за тази идея,че моята само като спомена и за къща на село и става като буреносен облак и според нея освен в град не би живяла другадеа?
        типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
        хюндай акцент 1.5 CNG
        киа каренс +метан

        Коментар


          #19
          dan4o написа:
          как убеди буката за тази идея,че моята само като спомена и за къща на село и става като буреносен облак и според нея освен в град не би живяла другаде а?
          Не става ясно към кой задаваш въпроса. Ако е към мен, то май си се заблудил. Парцела ми е в покрайнините на града . А иначе по темата. Продължих да чета по други форуми и май вече съвсем се обърках. Явно везните наклоняват към качествения строеж с тухла. Вече не ми е ясно дори кое ще ми излезне, по- евтино като говорим за едно и също качество на крайния продукт(добра вътрешна/външна изолация, качествени материали....). Мисля го защото ще е един път за цял живот.
          Fiat Punto 1.7TD

          Коментар


            #20
            Като човек на възраст мога да кажа следното .Къща се прави за цял живот .За една година зор ще стане . Не бива да се претупват някой работи, защото после да го преправяш е още по зле.Ако трябва на първо време ще стегнеш две стаи а след година останалите ,но да се опиташ да го претупаш набързо строежа не си заслужава. От всичко до тук най е хубаво ,че си самостоятелна къща и си независим от съседи .Това е най голямото предимство.Ако можеш да си намериш един майстор и с него да се пазариш той да завърши всичко до края е най добре.Когато се пазариш с някоя бригада то ги питай къде какво са построили преди и обезателно отиди и виж направеното от тях, как е поговори със собствениците и те ще ти кажат доволни ли са от изработката или не.
            Фиат Панда 1.2 2006година
            Синджира си идва ,а козата я няма...

            Коментар


              #21
              е,така в рамките на града е лесно ,и мойта жена е навита така,иначе за качествено с червена тухала е най здраво,после правиш външна термоизолация и после правиш и вътрешна,така пестиш в бъдеще за отопление и охлаждане.ако можеш да си направиш нещо сам-вопровод,ел инсталация пестиш доста,термоизолираш пода и тавана задължително,пвц дограма ,абе не са малко париуспех с начинанието,и на мен ми се върти подобна идея ама си нямам парцел още......
              типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
              хюндай акцент 1.5 CNG
              киа каренс +метан

              Коментар


                #22
                Малко личен опит.Двуетажна къща 110кв.м. РЗП ,първи етаж една голяма стая с коридор,тоалетна и склад.Втори етаж 3 спални,баня и помещение за гардероб и пералня.С еркери.Стени газобетон,мазилка и пръскана мазилка.Топлоизолация върху покривна плоча.Плочата на покрива е четирискатна и върху нея лежитоплоизолацията,дървената конструкция и керемидите.Двукатна дървена дограма 30кв.м.На шпакловка и замазка излезе 30 000лв.Това беше 2003г.Сега го умножи по 2.
                FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

                Коментар


                  #23
                  според мен е най добре тухлена къща а за основите където казваш за сглобяемите и тухлените са еднакви защото работя на бетоновъзел и знам за какво става въпрос значи за твойта къща горе долу ще ти трябват около 55кубика бетон за основи +нулева плоча от там окло 5 или 6 кубика за колони и около 25 кубика за първа плоча ако е на един етаж като цена бетона е около 95лв излиза около 8000лв имаш поне около 3000, 4000лв за арматура и за майстори поне 5000лв след това тухли покрив ел инсталация вик ток да ти пуснат бая рябота си е да знаеш не е лесно и успех дано съм помогнал

                  Коментар


                    #24
                    В Америка термитите изядоха ипотеките и сега банковата система е в ипотечна криза В България в най-добрия случай може да се вземе такава къща като особен залог, но в никакъв случай като ипотека на недвижима собственост. Прави си къща с тухлени външни стени, а за вътрешни и покрив има доста по-леки материали.
                    no pain no pain

                    Коментар


                      #25
                      Аз съм по-скоро за апартамент, стига цените да не бяха толкова безумно надути.Няма никакви разходи по подръжка, определено по-ниски разходи за отопление.Имам и апартамент и къща. Сметката ми за ток в апартамента зимата е макс 90лв като вътре е "Африка" заради бебето. Досега още не съм пускал печка и температурата не пада под 22 градуса. В същото време на къщата ми още от септемврибеше вече невъзможно да се спи без да пуснеш печка и да работи цяла нощ (или поне да се завиешкато за Северния полюс).Но пък лятото си е съвсем друга бира на къщата, няма спор.Ето една снимка на температурата вън/вътре без отопление зимата (печката е спряна вечерта)
                      Ex Fiat 126P
                      Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                      Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS
                      Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

                      Коментар


                        #26
                        Съгласен съм с колегата.Пример с къщата на родителите ми - преди смяната на дограмата с немска пвц + вътрешна изололация на всички външни стени с вата и гипсокартон, сметката за ток(отопление с климатици) беше между 200-250лв на месец за отопление на само две стаи. Миналата зима след ремонтите най-високата сметка е 150лв като вече се ползва още една стая, да не говорим за вдигането на тока.

                        Коментар

                        Working...
                        X