Здравейте,От около 3 месеца фирмите, в които работим с приятелката ми, ни дават ваучери за ОМВ. Преди това съм зареждал винаги в Лукойл, но да си кажа честно, не забелязах разлика, когато минахме ’изцяло’ на ОМВ / бул. Малинов.От две или три седмици обаче, бензинът Супер95 е с подчертано лошо качество. Колата буквално се държи сякаш мощността и е с 30% по-малко, а при запалване, когато е студена, се разтриса до откат. Всичко се промени, когато вчера заредих "с пари" А95 на един Лукойл-Петрол в Младост 3.Имате ли опит с ОМВ-то на "Малинов"? На всички ОМВ-та ли е еднакъв бенизна или ако пласирам ваучерите на друга бензиностанция от веригата, може да не съжалявам?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с OMV
Collapse
X
-
Значи миналата зима и на мен това ми правеше впечатление Маздата която карах като и сипех на Омв за 10 лв и минавах 30 км а като и сипех на лукойл минавах по 60-70Fiat Punto 2 1.9 Jtd HLX 2001 год. (inlove)
Vw Golf III Cabrio 1.9 TDI 1996 год.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=146239
Коментар
-
zarcov написа:Да се изкажа и аз. В неделя заредих 95 от Лукойл и съм много разочарован. Според мен е имало кофти внос навсякъде! До сега винаги съм зареждал там!Fiat Marea 130JTD Weekend HLX
Коментар
-
Dzver написа:Какъв внос на Лукойл бе, колега...А иначе всички бензиностанции на ОМВ са дадени на дилъри и не се знае кой тарикат откъде си вкарва нелегално гориво, принципно са обвързани с доставчици, но дилърската хитрост няма край
Коментар
-
За нафтата. Преди наливах само OMV обикновен и спринт(по възможност). Бях доволен а и приказките бяха все положителни особено зимата. Но откакто вкараха новия дизел "Евро... незнам си кво" и обикновенния дизел остана Спринт нещата са коренно различни. Това го усетих, когато налях в ЕКО. Колата направо стана друга-летеше. Преди това почнаха едни терзания, викам си турбото ли замина ко стана няма еластичност/динамика(колкото за Пунто де и то дизел). Разлики определено има. Върви/не върви мирише, пуши, тресе при запалване....Fiat Punto 1.7TD
Коментар
-
andrey написа:Dzver написа:Какъв внос на Лукойл бе, колега...А иначе всички бензиностанции на ОМВ са дадени на дилъри и не се знае кой тарикат откъде си вкарва нелегално гориво, принципно са обвързани с доставчици, но дилърската хитрост няма крайFiat Marea 130JTD Weekend HLX
Коментар
-
Ми аз се на ОМВ-тата си зареждам, затова не мога да дам глас кое е по доброто, но наистина последния път заредих на А.Малинов и сега още съм с тоя бензин и наистина претриса повече отпреди. А преди бях заредил на Околовръстното, горе долу пак същите проблеми ама малко по-добре вървеше. Да взема да опитам на Лукойл??? Има един на К. Величков мисля като се отива към ц. Борис 3ти, след една нова ЕКО бензиностанция. Мисля че не е "Петрол Лукойл", а само Лукойл. А да попитам има ли разлика м/у бензиностанциите на Лукойл с и без знака на Петрол???? А най-добрия 98 къде може да се намери???Бивша кола: Fiat Punto 1.2i '93
Настояща: VW Polo 1.1i '92
Коментар
-
Айде и аз като бензинджия да се включа. Миналата седмица бях до София и както винаги тук зареждам на Лукойл като тръгна колкото до Благоевград и там на ОМВ повечко бензин. С бензина на ОМВ и Бравата и Самарата вървят определено по-добре, усеща се как сменяш предавките с около 500 оборота по-ниско отколкото с бензина на Лукойл.Но се получи нещо много интересно. На другата сутрин паля колата да отида на работа и хоп проблема с падането на оборотите при първото палене за деня се появи пак, още имах от бензина на ОМВ в колата. Сега вече съм зареждал и на Лукойл и проблема започна да се появява пак много рядко.От това си мисля, че щом колата върви по-добре с ОМВ бензин и харчи 5.5 извънградско, най-малкото има повече добавки в него и от там предполагам те разтварят евентуално ако има някакви боклуци в инжектора и на следващата сутрин трябва да мине малко бензин през него за да почне да работи както трябва и на това се дължи падането на оборотите. Другото е добавките в бензина на ОМВ като стоят в инжектора цяла нощ да го запушват (да се втвърдяват, знам ли) и за това да е проблемно първото палене. Трябва да пробвам с ултразвук да почистя инжектора и евентуално няма да зареждам повече на ОМВ, но трябва да съм сигурен, че е от бензина - с ОМВ вървят видимо по-добре и двете коли.За бензиностанциите ще кажа следното. Работя в Лукойл в бензиностанция на франчайзинг. Всичко е като в чист Лукойл, няма външни разлики. Горивото се кара от тях с тяхни цистерни, така че няма разлика в качеството, а дали горивата в България отговарят на стандартите в Европа някой химик дето се занимава с това да каже. Друг е въпроса ако франчайзера реши да прави "далавера", но бързо ще го хванат, защото се засичат доставките с продажбите чрез електронна нивомерна система, правят се проверки без дори да разбере франчайзера и т.н. Във всеки един момент Лукойл знаят колко тона гориво има, колко вафли Споко има например във всеки един обект и т.н. Електронните нивомери хващат 10 литра вода в цистерна 25 000 литра - доста точно нали.Можете да познаете бензиностанция, която не е собственост на Лукойл, а е франчайзинг по касовите бележки - на тях пише името на фирмата на франчайзера, не на Лукойл.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
След 3 годишно ползване на OMV в Бургаската махала си залагам годишната заплата че има голяма разлика в нафтата която продават. Твърдо на последно място е OMV в Ямбол , След това е това във Ветрен , следва колелото на изхода от Б-с за София , а първото място си делят (ама с голяма преднина ) Петолъчката и тази на Поморина. Всичко това е събирано като информация в продължение на 3 години като колата се кара по около 3-4к километра месечно. Има някакви шансове нафтата в Ямбол или Ветрен да си е подобрила качеството тъй като от около 6 месеца не сме имали случай да зареждаме там.Brava 1.6 ELX
Коментар
-
Тогава ОМВ или Лукойл като най-разпространени Dzver ти къде работиш. Не знаех, че ОМВ са дилърски, сигурно за това където и да съм зареждал винаги на касовата бележка или фактурата пише ОМВ България. Мислех, че и те дават на франчайзери.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар