Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Recovery DVD за ХП от нотбук HP 530

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Recovery DVD за ХП от нотбук HP 530

Питането е към колеги, които имат този популярен нотбук. Налага ми се да форматирам и инсталирам отново ОС ХП на този компютър. За съжаление, понеже е много евтин, в комплекта няма никакви CD,DVD-та с които да се възстановят нещата, а се разчита на това, че при първото включване ще се достатъчно разумен да си направиш въпросните Recovery дискове! Та ако някой ги има, ще му бъда благодарен, ако ми ги изкопира, срещу разумно заплащане (почерпка). Благодаря предварително!
    Брава 1.6 16V ELX
    Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Няма ли нещо за сваляне от сайта на ХП?!?

Коментар

Как се прави такъв Recovery диск? На мен веднъж ми искаше инсталационния диск на XP-то, но не можа да го recover-не...Аз съм чул за някаква програмка GHOST или нещо подобно, като инсталираш всичко за пръв път и ти прави едно копие на всичко инсталирано, което после ако пак ти се наложи да преинсталираш директно го копираш и не си губиш времето с разни инсталацийки и настройки...

Коментар

За пръв път чувам за ноутбук без инсталационно CD, но както и да е.Щом нямаш си качи едно XP SP2, после нужните драйвери от сайта на HP и си готов. С нищо няма да е по-различно от оригиналния HP Windows, освен че ще липсват една камара ненужен софтуер. И няма да е Genuine естествено , не знам дали те бърка.
        Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

simeon3000 написа:
          За пръв път чувам за ноутбук без инсталационно CD, но както и да е.Щом нямаш си качи едно XP SP2, после нужните драйвери от сайта на HP и си готов. С нищо няма да е по-различно от оригиналния HP Windows, освен че ще липсват една камара ненужен софтуер. И няма да е Genuine естествено , не знам дали те бърка.
          За инсталацията си прав, но че има лаптопи без дискове - има и то много. Повечето IBM-и преди време идваха с рековери партишън на диска и като искаш преинстал натискаш F11 .. Ако омажеш партишъна - сервиз на IBM ...Една тошиба по същата причина я насих да я инсталират в официалния сервиз защото нито партъшън, нито драйвери на сайта ... а ако кажеш, че ще намериш драйвери за този модел - мога само да се усмихна.
          Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

...моят е абсолютно същият, даже в момента пиша от него... ...купих го с инсталирана Виста, която с помощта на Емо - Феникс разкарахме на секундата. Сега съм си с ХП и проблем никакъв......

Коментар

Коментар

Бюджетните лаптопи не идват с инсталационни дискове. Имаш лепенка с лицензен номер за Уиндоус, но номера от лепенката не работи, ако се опиташ да го напишеш на някой пиратски диск. Има начин да си направиш от пиратски диск легална инсталация на Win, но ще ти трябва друг компютър и малко време да го сглобиш. Ако ти се занимава ето малко линкове по въпроса как да си направиш диск: http://unattended.msfn.org/unattended.xp/ще трябва да си свалиш oembios за твоя лаптоп (по този начин се "хаква" и вистата ама това е друга тема):http://www.oembios.net/и още информация за product id-тата на Майкрософт:http://wiki.djlizard.net/Product_IDsНа мен ми отне около седмица да си направя такъв диск с драйвери и всичко за лаптоп Acer, но нямах никаква представа откъде да тръгна.Идеята е че OEM лиценз номера е еднакъв за всички компютри/лаптопи на даден производител (номера от лепенката не работи), като се прави нещо като чексума на bios-a и се сравнява с тази записана в oembios файла на инсталационното CD.Не съм постнал само линк с всички известни ОЕМ лицензни номера за различните производители (питай гоогъл).Играчка е.
                Fiat Brava 1.2 SX '99 (182B2.000)
                http://fiat.comnet.bg/

Коментар

Да, проблема е че диска е разделен на няколко партишъна и не е проблем да ги затрия а после да сложа някакъв Windows XP, но все пак ми се искаше да върна системата в първоначалния и вид и софтуер. По субективно усещане след рековъри системата поне известно време върви перфектно. И при това възстановяване не ти иска сериен номер и т.н. Знам, че е различен от този на лепенката отдолу, но не ме интересува, искам да работи бързо! Горещо препоръчвам на всеки, който си купи нотбук без DVD (CD)-та да си направи първо Recovery на системата и после да слага друг софт!
                  Брава 1.6 16V ELX
                  Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

Как се прави Recovery по XP?

Коментар

Аз направих грешката да не си напрвя такова CD Чрез метода за който писах може да се направи да не ти иска серине номер и да зарежда драйверите точно за твоя компютър, но не може да възстанови първоначалния софтуер... Относно бързодействието, най-важно според мен е да изключиш всички ненужни services, и да не се пускат ненужни програми при първоначалното стартиране.
                      Fiat Brava 1.2 SX '99 (182B2.000)
                      http://fiat.comnet.bg/

Коментар

Коментар

deadairplane написа:
                          deadairplane написа:
                          Ако искаш да е лицензиран си намери едно пиратско копие на същия вид Вин (хоум профешънал нали знаеш) след това обаче използвая ключа който е залепен отдолу на лаптопа. Драивери и въпросните "ненужни" програми ги има на сайта на ХП. И после имаш напълно лицензиран Вин (ако това ти е целта де). Ако просто искаш да имаш някакъв инсталирай си го а драйверите от сайта.
                          Послушай колегата. Погледни си с каква ос е отдолу на лепенката. Ако е с хп про си ок, няма какво да се активира.Рековерито се прави със софтуер на ХП. Отделно няма как да стане, както е било фабрично. Естествено можеш винаги да си направиш ДВД със Symantec Ghost. Относно драйверите - слагаш си един Еверест хоум едишън и той ще ти разпознае всичко, не се е намерил хардуер, който да е предназначен за ХП и да няма драйвери.Освен това ще се оттървеш от доста пасмина, драйверите за принтери и камери на Хюлет пакард примерно, заедно със софтуера за тях.
                          Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                          Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Коментар

...ето ти драйверите за лап-топа. След като съборихме с Емо вистата и качихме екс-пи-то, от тук свалихме драйверите. Няма драйвер само за ДВД-то, обаче аз не съм се и напрягал да търся, защото не го ползвам за гледане, а само самата записвачка...Поздрави и успехДрайвери...!!!P.S. Пропуснах да отбележа, че има и за Виста....

Коментар

Working...
                              X