Тъй като ми се продъни дюшемето в кухнята и коридора ще трябва да се слага ламинат...Та въпросчето е следното:Може ли вместо махане на дюшемето и направа на замазка, само да се махне дюшемето и да се заковат OSB плоскости върху бичметата, на които е хванато дюшемето и по този начин да избегна замазката.Като издръжливост и здравина как ще бъде според вас??? И някой прибягвал ли е към този или подобен вариант?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за настилката под ламинат
Collapse
X
-
Humppa
Няма ли да ти е по-лесно да преправиш изтърбушената част, а останалата да изциклиш? Фугите се запълват със смес от лепило и фини дървесни стърготини.
Коментар
-
Аз наскоро си правих окачен таван с лампички в кухнята от ламиниран паркет. Изпробвах здравината му. Здрав е, но за твоя случай дали ще стане зависи от височината и разстоянието между бичметата, за които ще го закрепваш. Ако е по голямо си мисля, че плоскостите ще пружинират и огъват докато се сцепят. Според мен не е предвидено такова натоварване - трябва си здрава равна основа. Здравината се изразява в твърдина на повърхностния слой - тоест да не се драска и пробива лесно. Под него основата е нещо като пресована хартия (или поне на мен на такава ми прилича) и не мисля, че носи много товар ако няма нещо под нея.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Мммм колеги! Продавач - консултант съм в магазин за ламиниран паркет! Това което се изисква за ламината е здрава и права основа! Препоръчително е кривините в пода да са максимум 2-3ммна квадратен метър!Ако кривината е над тази норми се появява пружиниране на дъската а от там и отваряне на фугите в паркет-а!Дали е замаска или дюшеме няма значение стига да няма дупки и да не е криво! Естествено най - добре е да се положи върху чиста замаска! Надявам се да съм помогнал поне малко! Ако имаш въпроси питай!П.С. - Структурата на дъската се води HDF- силно пресовани дървени частици(ест. има и пдч-та и разни други боклуци...Lancia Lybra 2,4JTD '03
Фиат Браво 1.9TD75 '97
Фиат Брава 1.4 Бензин и Метан '97 -ex
Фиат Купе 1.8 Бензин '97 - ex
Коментар
-
Пуснах темата защото търся решение различно от замазката. Знам, че тя е най-добрият вариант, но в случая е почти невъзможен. За да се монтира ламината не трябва да има никаква влага, а изсъхването на замаската определено не става така бързо. А и все пак там живеем (не е празен апартамент) няма как да се седи месеци на цимент. Сега ми хрумва да се пробвам със закововане на OSB плоскости само там, където е издънено дюшемето и монтаж на ламината отгоре. Но пък така дали няма да станат неравности Оф направо не знам.Bravo 1.6 16v
Коментар
-
колега и аз минах през този процес....живеем в една къща от лето: хиляда и дълбокия сняг след освобождението, всичко е криво особенно подовете. Аз реших проблема като в едната стая направих една замазка около сантим дебела изсъхна доста бързо, абе чаках го точно 2 дена след което наредих отгоре ламината вече 4-та година нямам ядове. Разбира се сега има някакви настилки за под дето им се вика самонивелиращи се, което допълнително улеснява нещата. Понеже аз не можах да я докарам толкова тънка и 100% равна, ама дреме ми, на мен си ми харесва. А за да стане както трябва е най-добре да купиш някакъв битуумен грунд с който да нацапотиш пода преди да залееш настилката. Аз сложихтакъв грунд черен като смола и се маца с валяк. Така се импрегнира пода и влагата излиза само нагоре, а не се просмуква в пода, и това е Слагаш после отгоре тази настилка дето е за под ламината една като стиропор, сега има много различни де, има и една като ....това дето се слагаше в матраците преди едно грозно такова като много нишки които са поляти със някаква смола или лепило, на цвят едно кафеникаво покрите, абе дават го за по-безшумно, има и някакво като вата 2-3 мм дебело , то пък било най топлоизолиращо и така това си го избираш и редиш отгоре. Максимум 3-4 дена със замазката и ще си с паркетСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
chris написа:Да де, ама аз като махна дюшемето нивото ще хлътне с 1 педя - с други думи с такава тънка замазка и тия саморазливащите се май няма да стане. Иначе си е вариант. Ама май били цифричка...СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар