Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акт заради включени халогени

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #46
    Авео написа:
    Авео написа:
    ......Твърдо започнах да изпреварвам на непрекъсната, но вероятно поне с дясното предно колело при прибирането съм минал през непрекъснатата. .....
    ...фактологическа грешка при поста ми......имах впредвид, че съм започнал изпреварване на прекъсната линия, но с предното колело съм минал през непрекъснатата линия.....
    Ако това е така, то не си в никакво нарушение. Длъжен си само да започнеш изпреварването когато това е разрешено. Можеш да го завършиш и на непрекъсната и след знак "Изпреварването забранено", без да си в нарушение.
    Fiat Ritmo 105TC
    1600cc 105к.с.

    Коментар


      #47
      johnfound написа:
      Ако това е така, то не си в никакво нарушение. Длъжен си само да започнеш изпреварването когато това е разрешено. Можеш да го завършиш и на непрекъсната и след знак "Изпреварването забранено", без да си в нарушение.
      Вярно е това. Скоро спорихме с един катаджия по същия въпрос. Всъщност като се разбра от къде съм започнал изпреварването направо ми се извини...Относно тир-овете според мен трябва да има сериозен контрол, въпреки че "Никой не може да премери колко тона си качил на пътя" както каза веднъж един шофьор на самосвал.

      Коментар


        #48
        Слав написа:
        kiro_of_the_day написа:
        Стига сте яли колегата Авео! Големи праведници се изкарахте. Я сложете по една снимка - сигурно и крилца са Ви поникнали... Пределно ми е ясно и много добре познавам мястото на въпросната случка! Според мен си е идеален и нарочно поставен к...ркапан за спасяване на семейния бюджет на закъсали катаджии. Видимостта там категорично позволява такава маневра!
        Не бе Кире на тях са им поникнали крилца вече и не могат да сядат на седалките :D Затова не правят и нарушения :P
        Позволете да не се съглася с разни крилца и перушина . :D Момчета ,книжката ми е издадена на 1ви септември 1967г.Това трябва да ви говори, че вече имам 40 години зад кормилото .И тук не става въпрос за някакво изхвърляне вижте ме кой съм аз .Просто ви казвам ,че човек както си изгради веднаж начин на каране така кара цял живот. Присъствал съм на произшедствия и водача да казва :абе аз много пъти съм наизпреварвал по тоя начин и не е имало произшедствие ,а сега как стана не знам.Това е защото много пъти е нарушавал закона и правилника но му се е разминавало. Нима тая от Перник дето уби младежите за пръв път да е сядала пияна зад волана ? Не ! Много пъти е карала пияна, но ето че то веднаж става белята. Нима Ставийски за пръв път да е карал пил ? Не! Затова създатете ли си правило да не нарушавате и го спазвате то и карането ще ви бъде приятно . Това е от мен а пък вие каквото искате правете.
        Фиат Панда 1.2 2006година
        Синджира си идва ,а козата я няма...

        Коментар


          #49
          vital написа:
          Относно тир-овете според мен трябва да има сериозен контрол, въпреки че "Никой не може да премери колко тона си качил на пътя" както каза веднъж един шофьор на самосвал.
          Може, може... Само, че не знам дали навсякъде я имат тази апаратура. Мерят натоварването на всяка ос на камиона поотделно - това насред пътя - където са го спрели.п.п. Колега Коцев - много добре знам, че по принцип си прав!
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

          Коментар


            #50
            Следващия път се огледайте на Църна маца седят. С едни кантарчета на вид като тези на дядовците дето мерят лелките по улиците. В аварината слагат под всяко колело по едно такова и мерят
            no pain no pain

            Коментар


              #51
              Rokambol написа:
              Даже в правилника пише, че халогените трябва да са с капаци, когато няма условия за използването им. Щом почнаха да пишат актове за тях, кога ли ще почнат и за неправилна употреба на дълги светлини. Крайно време е.
              И какво когато се наложи слизаме махаме капаците на халогените и пак се качваме. И като го има в закона той не е ли за всички, колегата каза че полицайте са спирали и други коли с включени халогени, но за тях последствия не е имало
              Fiat Punto 1.1 Petrol year 95

              Коментар


                #52
                Re: акт заради вкл. халогени

                logitech1 написа:
                Ей това се казва съвестни пазители на реда. Е няма как, халогенните светлини се включват в случай на мъгла, намалена видимост или дъжд, така че няма как..ще плащам...да ги ... в .... Нямаше за какво да се заядат. Искаха ми полицата за гражданската отговорност, седяха умуваха та измислиха за халогените, а докато чаках да ми напишат акта спряха поне още 3-4 коли с включени халогени и си ги пуснаха. така че внимавайте колеги..и умната... А това се случи до Стадион "Академик" в кв."Гео Милев"...
                Ми колега, прави са си куките. Както казват и други колеги, пише си го в закона. Това са фарове за МЪГЛА, а не за нещо друго и е забранено да се включват в случай, че няма такава. Винаги съм се дразнел на коли с габарити(може и сини да са) и включени халогени. Бахти селската работа!

                Коментар


                  #53
                  Лично аз в работата ми имам възможност да карам последната версия на Audi A8, която винаги е в режим "auto" на светлините. Та когато влезнем в участък със сянка колата пуска габарити и халогени. Така е измислено от производителя и съм сигурен, че бая ще поспорим с някой КАТаджия докато ми напише акт. А на фиатката нощем и винаги когато излезна извън София пускам фарове и халогени и досега не съм имал проблеми с КАТаджии. А колегата Авео напълно подкрепям. Може да е бил в нарушение но при тази ситуация сам да съм бил щях да изпреваря камиона. А за наказанието по чл.179, ал.1"Наказва се с глоба от 50 до 150лв.", т.5"който не спазва сигналите на пътните светофари, предписанието на пътните знаци, пътната маркировка и другите средства за сигнализиране, правила за предимство, за разминаване, за изпреварване или за заобикаляне, ако от това е създадена непосредствена опасност за движението" + 4 наказателни точки.
                  Fiat Brava 1.6 16V
                  Войната на пътя http://www.vbox7.com/play:0992d053

                  Коментар


                    #54
                    kiro_of_the_day написа:
                    Може, може... Само, че не знам дали навсякъде я имат тази апаратура. Мерят натоварването на всяка ос на камиона поотделно - това насред пътя - където са го спрели.
                    Точно това ми беше мисълта, че я нямат. До знам има 2 или 3 подвижно станции, които мерят колко натоварено и какви са емисиите на изгорели газове.

                    Коментар

                    Working...
                    X