Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акт заради включени халогени

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Акта май беше за 20лв без точки. По принцип през деня карам на къси непрекъснато, но рано сутрин пускам и халогените, защото колата изглежда по-близо и заспалците се пазят от далеч.Иначе като съм със служебна кола са ме спирали два пъти и два пъти ги питах от къде се изключват :D Хванаха се и не ми писаха акт. Не мисля, че халогените заслепяват, има къде по-големи нахалници, които карат на дълги и през деня.

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...7+%E4%E5%ED%FFИ с мен сьщото,но ми се размина...маи..
      FIAT UNO 55S. Мирише бензина!
      FIAT MAREA1.6 16V

Коментар

глобата била от 50 до 200лв и 6 точки.дано ми сложат минималната тъй като до сега не са ми отнемани точки.сега съгласен съм че трябва да се спазва закона.аз се стремя да карам в рамките на правилата.поне мен халогените не ме заслепяват.но се съгласете че късите светлини на бравото са си доста слаби.вярно разискван е проблема.май ще трябва да си купя прсловутите osram крушки.незнам.лошото е че закона важи за едни и не важи за други.това е проблема.

Коментар

Я си кажете чесно че карането на фарове за мъгла се води гъзария и не се оправдавайте че не виждате то който не вижда няма място зад волана. Бих ви попитал дали така щяхте да карате на фарове за мъгла в Германия например защото там дори и ламборджинитата които видях не си позволяват да карат на фарове за мъгла. Защо ли ами то е ясно там няма компромиси със закона.
          Обичам си работата.

Коментар

Халогените толкова не заслепяват, ама на тия с дългите трябва да им режат главите.
            Fiat Brava 1.6
            Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
            Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8

Коментар

Valentin_V написа:
              Я си кажете чесно че карането на фарове за мъгла се води гъзария и не се оправдавайте че не виждате то който не вижда няма място зад волана. Бих ви попитал дали така щяхте да карате на фарове за мъгла в Германия например защото там дори и ламборджинитата които видях не си позволяват да карат на фарове за мъгла. Защо ли ами то е ясно там няма компромиси със закона.
              Последния път като бях в Германия, полицая който ни спря(колата беше с немска регистрация, сутринта, но беше светло вече) напомни на шофьора(немец) да си изключи халогените. Никакви актове, глоби, забележки и т.н. Човека ми каза, че се случва изключително рядко да го спрат за нещо, просто защото има камери навсякъде и няма нужда от криещи се полицаи. Ако си с българска кола нямаш почти никакъв проблем, защото ако примерно превишиш скоростта в града след светофара има фотоапарат, който те снима, но няма практика да се пращат в чужбина. Може би след като вече сме в Евросъюза да почнат да ги пращат, но силно ме съмнява.

Коментар

Тази тема сме я дъвкали и друг път, но както и да е...На мен са ми писали само фиш за прословутите "халогени". Ако беше акт, със сигурност щях да го обжалвам, защото:Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.Ако през нощта не е "значително намалена видимостта" (т.е. при други подобни условия), тогава КОГА???Щом закона не е определил кои са тези "други подобни условия", то законодателят е оставил това на водача да го прецени. Колегата Stilo правилно го е казал.Друг е въпроса, кои светлини са ДОПЪЛНИТЕЛНИ. Никъде в закона не е казано, че късите светлини са от 2 фара. Защо да не са от 4?Пък това за капаците на фаровете за мъгла откъде го измислихте ?!?

Коментар

Immortal написа:
                  Друг е въпроса, кои светлини са ДОПЪЛНИТЕЛНИ. Никъде в закона не е казано, че късите светлини са от 2 фара. Защо да не са от 4?
                  Като си направиш фаровете за мъгла да светят като къси светлини - тогава ще си прав. Дотогава да си знаеш, че много псувни изяждаш от тези които НЕ заслепяваш.
                  Fiat Ritmo 105TC
                  1600cc 105к.с.

Коментар

...вчера се прибирах от София към Варна и ми направиха уникално тъп акт. В действителност бях в нарушение, но можеха да направят компромис, мам***ата им.... .Ситуацията е следната.....някъде към 30-40 клм преди Севлиево, има едно изкачване около километър и нещо. Не е кой знае колко тежко изкачване, но тировете увяхват там. Карах едно приятелско семейство с много болно бебе и бяхме в София на изседвания. Като започна изкачването, насъбрах скорост, за да изкача баира нормално. Точно по средата на баира има чешмичка в ляво и заведение в дясно....и там обикновенно стоят. Хубаво, ама малко преди ограничението / 60 /, имаше един ТИР-дървар, дето нали се сещате - 12 км/ч.......и пушиии, пушиииии.......усмърдяхме се от всякъде. Влачих се след него около 5 минути и не можахме да изтраем......как са ме видяли, мамицата им....на заведението бум палката. Обясних им човешки, те самите видяха тира...няма братче. Написаха ми акт за неправилно изпреварване при непрекъсната единична линия.....както и да е. Някой има ли представа какво ме очаква, щото аз не можах да се ориентирам. Парична глоба ясно, ама точките колко са......

Коментар

Авео написа:
                      ...вчера се прибирах от София към Варна и ми направиха уникално тъп акт. В действителност бях в нарушение, но можеха да направят компромис, мам***ата им.... .Ситуацията е следната.....някъде към 30-40 клм преди Севлиево, има едно изкачване около километър и нещо. Не е кой знае колко тежко изкачване, но тировете увяхват там. Карах едно приятелско семейство с много болно бебе и бяхме в София на изседвания. Като започна изкачването, насъбрах скорост, за да изкача баира нормално. Точно по средата на баира има чешмичка в ляво и заведение в дясно....и там обикновенно стоят. Хубаво, ама малко преди ограничението / 60 /, имаше един ТИР-дървар, дето нали се сещате - 12 км/ч.......и пушиии, пушиииии.......усмърдяхме се от всякъде. Влачих се след него около 5 минути и не можахме да изтраем......как са ме видяли, мамицата им....на заведението бум палката. Обясних им човешки, те самите видяха тира...няма братче. Написаха ми акт за неправилно изпреварване при непрекъсната единична линия.....както и да е. Някой има ли представа какво ме очаква, щото аз не можах да се ориентирам. Парична глоба ясно, ама точките колко са......
                      Големи гадове са там около Севлиево - язък за красивия ми роден град...Иначе и аз имах акт за непрекъдната преди повече от две години ама не помня.
                      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

...от Ловеч са, така пише в акта....

Коментар

Ами в нарушение си бил... и недоволстваш че хората са си свършили работата.
                          Fiat Ritmo 105TC
                          1600cc 105к.с.

Коментар

акт

и на мен в Севлиево преди ми сложиха акт на големия път в промишлената зона че изпреварвам рейс имаше знак вярно не ми направи че карам със 80-90 ами за знака щото километрите може да се оспорват а знака си е там вярно много са / СТРИКТНИ/ около Севрлиево
                            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

johnfound написа:
                              Ами в нарушение си бил... и недоволстваш че хората са си свършили работата.
                              Бе ай сиктир...свършили си били работата...очитат дейност само. Нали за това сме хора да отчитаме частните случаи и да ги отсяваме.Ако ще си вършат механично работата по-добре да сложат компютри на тяхно място и готово...коне с капаци...
                              == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Слав написа:
                                Нали за това сме хора да отчитаме частните случаи и да ги отсяваме.
                                Ами аз в случая не виждам "частен случай". Виждам нарушение, което при определени обстоятелства може да коства човешки живот. Ами ако някой беше решил да претича (заведение и чешма) пред пълзящият тир ("12км/ч") и се натъкне на изпреварващият неправилно (не могъл да изтрае) Авео??? Това че в случая не е станало нищо, не е причина да се опрости нарушението.
                                Fiat Ritmo 105TC
                                1600cc 105к.с.

Коментар

Working...
                                X