Ей това се казва съвестни пазители на реда. Е няма как, халогенните светлини се включват в случай на мъгла, намалена видимост или дъжд, така че няма как..ще плащам...да ги ... в ....Нямаше за какво да се заядат. Искаха ми полицата за гражданската отговорност, седяха умуваха та измислиха за халогените, а докато чаках да ми напишат акта спряха поне още 3-4 коли с включени халогени и си ги пуснаха.така че внимавайте колеги..и умната...А това се случи до Стадион "Академик" в кв."Гео Милев"...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акт заради включени халогени
Collapse
X
-
То и акт-а на колегата е бил заради тва предполагам да изкарат някой лев,по принцип в града си карам на габарит и халоген ,а в сф къси рядко съм карал нон стоп на халогени се се намери някъде някой гладен полицай.А и преди някак нямаше толкова полицаи,а сега не го знам къде се е скрил в засада и доста повече обикалят....Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
Пак за халогените - на един приятел не само че са му написали акт за халогените и движение с превишенас корост (30 лева за скоростта +20 лева за халогените + 12 наказателни точки), но и искат да му вземат книжката, та сега търси начин да си изкара румънска офьорска книжка ...ситуацията е била при сумрак около 9 часа вечерта ( преди 4 месеца) и са се движили няколко коли в колона. И си избрали неговата от средата!!!Както и да е, но всеизвестен факт е че най-малка видимост имаме в часовете около свечеряване и рано сутрин при развиделяване. тогава фаровете не съумяват да се преборят с дневната светлина, която обаче в определени моменти не е достатъчна (минаване през зона с дървета, облачно и т.н.). Тогава действително имаш нужда от допълнителни светлини и съвсем логично е да включиш халогенни фарове за да виждаш по-ясно очертанията на пътното платно. Тогава според мен закона може да се тълкува като " ситуация с намалена видимост" за която лично шофьора има право на лична преценка. В този ред на мисли мисля че имаме право да определяме ние кога да включваме светлините, а не полицаите, които така или иначе имат интерес те да да ни виждат, а ние тях не. Може би вече трябва да караме с уреди за нощно виждане Как мислите - в сумрака имаме ли намалена видимост или НЕ?
Коментар
-
Темата е дъвкана и предъвквана многократно. Фаровете за мъгла заслепяват насрещните водачи именно когато са ПРАВИЛНО регулирани. Така че регулирайте си правилно фаровете и карайте на КЪСИ, тогава и вие виждате и вас ви виждат и не заслепявате никого. А фаровете за мъгла си ги включвайте когато ИМА МЪГЛА!Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
pugsy написа:то да му се прасне акт,па нека да ходи да доказва,че е бил с регулираниex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
абе да ви кажа това с халогенните фарове за мъгла е много пре++ано, аз със тях виждам много по-добре дупките и не виждам кого мога да заслепявам, като са фокусирани на метър пред колата а иначе и аз рядко карам на тях, защото не знам кой къде и с какви помисли дебне за сумрака съм съгласен, че видимостта е гадна, а пък да не говоря как мразя в дъжд някой да кара без фарове!! карайте с фарове, колеги, по-добре се виждате от другитеA big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
Коментар
-
Колега съжалявам че са те наказали по принцип, но моето мнение за халогените е следното:Според закона който бе приет миналата година е задължително карането на КЪСИ светлини а не на халогени пък който няма, да кара тогава на къси!Съгласен съм че има моменти от денонощието в които е нужно допълнителна светлина пред водача, но мисля че халогените заслепяват и е логично да са забранени когато няма мъгла!Същото важи и за задните халогени независимо дали са един или два.Някой инженер е седял и мислил как да подобри видимостта на автомобилите в мъгла и за това тия светлини са допълнители с допълнителни копчета! Това не са нитоFIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
FIAT Stilo 1.2 16V LPG
Коментар
-
Колега,имаш ли престава колко ще е акта за халогените?Аз също пускам халогените понякога и е въпрос на време да ме изпържат.Все пак аз преценявам дали имам достатъчно видимост или не,а за заслепяването 95% от бакшулниците в нашия град са в нарушение и редовно ме заслепяват ине само мен.Полицията естествено не знае такова явление някога да се е случвало.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар