Акта май беше за 20лв без точки. По принцип през деня карам на къси непрекъснато, но рано сутрин пускам и халогените, защото колата изглежда по-близо и заспалците се пазят от далеч.Иначе като съм със служебна кола са ме спирали два пъти и два пъти ги питах от къде се изключват :D Хванаха се и не ми писаха акт. Не мисля, че халогените заслепяват, има къде по-големи нахалници, които карат на дълги и през деня.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акт заради включени халогени
Collapse
X
-
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...7+%E4%E5%ED%FFИ с мен сьщото,но ми се размина...маи..FIAT UNO 55S. Мирише бензина!
FIAT MAREA1.6 16V
Коментар
-
глобата била от 50 до 200лв и 6 точки.дано ми сложат минималната тъй като до сега не са ми отнемани точки.сега съгласен съм че трябва да се спазва закона.аз се стремя да карам в рамките на правилата.поне мен халогените не ме заслепяват.но се съгласете че късите светлини на бравото са си доста слаби.вярно разискван е проблема.май ще трябва да си купя прсловутите osram крушки.незнам.лошото е че закона важи за едни и не важи за други.това е проблема.
Коментар
-
Я си кажете чесно че карането на фарове за мъгла се води гъзария и не се оправдавайте че не виждате то който не вижда няма място зад волана. Бих ви попитал дали така щяхте да карате на фарове за мъгла в Германия например защото там дори и ламборджинитата които видях не си позволяват да карат на фарове за мъгла. Защо ли ами то е ясно там няма компромиси със закона.Обичам си работата.
Коментар
-
Халогените толкова не заслепяват, ама на тия с дългите трябва да им режат главите.Fiat Brava 1.6
Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8
Коментар
-
Valentin_V написа:Я си кажете чесно че карането на фарове за мъгла се води гъзария и не се оправдавайте че не виждате то който не вижда няма място зад волана. Бих ви попитал дали така щяхте да карате на фарове за мъгла в Германия например защото там дори и ламборджинитата които видях не си позволяват да карат на фарове за мъгла. Защо ли ами то е ясно там няма компромиси със закона.
Коментар
-
Тази тема сме я дъвкали и друг път, но както и да е...На мен са ми писали само фиш за прословутите "халогени". Ако беше акт, със сигурност щях да го обжалвам, защото:Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.Ако през нощта не е "значително намалена видимостта" (т.е. при други подобни условия), тогава КОГА???Щом закона не е определил кои са тези "други подобни условия", то законодателят е оставил това на водача да го прецени. Колегата Stilo правилно го е казал.Друг е въпроса, кои светлини са ДОПЪЛНИТЕЛНИ. Никъде в закона не е казано, че късите светлини са от 2 фара. Защо да не са от 4?Пък това за капаците на фаровете за мъгла откъде го измислихте ?!?
Коментар
-
Immortal написа:Друг е въпроса, кои светлини са ДОПЪЛНИТЕЛНИ. Никъде в закона не е казано, че късите светлини са от 2 фара. Защо да не са от 4?Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
Явор Митев
...вчера се прибирах от София към Варна и ми направиха уникално тъп акт. В действителност бях в нарушение, но можеха да направят компромис, мам***ата им.... .Ситуацията е следната.....някъде към 30-40 клм преди Севлиево, има едно изкачване около километър и нещо. Не е кой знае колко тежко изкачване, но тировете увяхват там. Карах едно приятелско семейство с много болно бебе и бяхме в София на изседвания. Като започна изкачването, насъбрах скорост, за да изкача баира нормално. Точно по средата на баира има чешмичка в ляво и заведение в дясно....и там обикновенно стоят. Хубаво, ама малко преди ограничението / 60 /, имаше един ТИР-дървар, дето нали се сещате - 12 км/ч.......и пушиии, пушиииии.......усмърдяхме се от всякъде. Влачих се след него около 5 минути и не можахме да изтраем......как са ме видяли, мамицата им....на заведението бум палката. Обясних им човешки, те самите видяха тира...няма братче. Написаха ми акт за неправилно изпреварване при непрекъсната единична линия.....както и да е. Някой има ли представа какво ме очаква, щото аз не можах да се ориентирам. Парична глоба ясно, ама точките колко са......
Коментар
-
Авео написа:...вчера се прибирах от София към Варна и ми направиха уникално тъп акт. В действителност бях в нарушение, но можеха да направят компромис, мам***ата им.... .Ситуацията е следната.....някъде към 30-40 клм преди Севлиево, има едно изкачване около километър и нещо. Не е кой знае колко тежко изкачване, но тировете увяхват там. Карах едно приятелско семейство с много болно бебе и бяхме в София на изседвания. Като започна изкачването, насъбрах скорост, за да изкача баира нормално. Точно по средата на баира има чешмичка в ляво и заведение в дясно....и там обикновенно стоят. Хубаво, ама малко преди ограничението / 60 /, имаше един ТИР-дървар, дето нали се сещате - 12 км/ч.......и пушиии, пушиииии.......усмърдяхме се от всякъде. Влачих се след него около 5 минути и не можахме да изтраем......как са ме видяли, мамицата им....на заведението бум палката. Обясних им човешки, те самите видяха тира...няма братче. Написаха ми акт за неправилно изпреварване при непрекъсната единична линия.....както и да е. Някой има ли представа какво ме очаква, щото аз не можах да се ориентирам. Парична глоба ясно, ама точките колко са......VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Явор Митев
-
johnfound написа:Ами в нарушение си бил... и недоволстваш че хората са си свършили работата.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Слав написа:Нали за това сме хора да отчитаме частните случаи и да ги отсяваме.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар