Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нарушавате ли ЗДП?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И аз се мъча да бъда стриктен и коректен, но идеални шофьори няма, май нарушавам скоростта, но извънграда само, то самата кола те унася и току поглеш си превишил, за радост за сега без последствия. Да не викам дявола и да чукам на дърво, катаджии не са ме спирали не помня от колко години пое 5-6 са.
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

За 9 години стаж имам 1 фиш и то защото се водих по акъла на един за по напряко в 2 посред ноща да идем за цигари...ама както и да е, по темата колан слагам винаги, само дето говоря по гсм като ми звъннат и малко нарушавам ограниченията за скоростта извънградско , но като цяло мога да обобщя, че винаги карам внимателно и се съобразявам с пътната обстановка!
      "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
      Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Ежедневно!!! Не го нарушавам само като не карам.
        Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Определено не го нарушавам с телефона, нито с колана.Нарочно съм си взел жично хедсфрий, щото ме е страх че това с блутут си е излъчвател в ухото, който да ми седи непрекъснато...не е ли опасно? Да не говорим за по-кофти марките.Колана и на мен ми е навик, много рядко ко махам и то за кратко. Случвало ми се е да натисна така спирачката, че да се вдигна от седалката. Тогава колана си дръпва!
          Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
          Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

правил съм единствено 2 забранени обратни завоя, като нямаше друг начин... За превишението на скоростта - ясно, всеки го прави... До скоро карах непрекъснато с Bluetooth handsfree, ама нещо не мога да го вържа към новия телефон ... Сега съм без и вдигам само по светофари или докато спирам за светофари (ест. и когато съм спрял някъде) ... Колана - в много ситуации съм бил с колан дори когато съм спрял ... днес спрях на тротоара (нисък тротоар, където спират редовно коли - до морската градина ... слязох за малко и като се върнах в колата пак си сложих колана - въпреки, че стоях около 45 минути в колата :O Но като се кача - първо посягам към колана ... даже съм посягал да си го сложа втори път И не оставям някой да се вози в колата без колан (отзад ги оставям, но им препоръчвам да слагат, защото много обичам да си изпробвам спирачките преди легналите полицаи :D )

Коментар

Колана ми остана навик от учебната кола,а на хендсфри-то бързо му свикнах-хем мързеливо,хем па и удобно!Само на последък се плаша сам от себе си-като се кача на служебната кочина се променям на 180 градуса,което е много лошо...
              Fiat Punto 1.1 6Speed

Коментар

Скоростта, няма шофьор, който да не е нарушавал по този показател, важното е да сме в някакви граници.По темата, слагането на колан за мен е "като закон", дори в бус да се возя пак го слагам.Телефона не го ползвам, а ако звънне ,нямам ли възможност да спра, го изключам.Големият ми грях по отношение на ЗДП-то, е карането на халогени.Поздрави от Русе!

Коментар

Колана мисля всички се научихме да си го слагаме...скороста и гсм-ите си ги нарушаваме - и аз включително...поне пиян не карам...
                  Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                  Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                  Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Колан слагам винаги и по навик. През 2003г. се убедих и защо колана е полезен - удар с около 80км в дърво. Хендсфри... хм, неползването му ми струва 50лв и 6 точки - боли, защото точките малко Харесал съм си едно Parrot CK3100, монтира се в колата и ползва говорителите на касетофона. Има дисплей и много функции. Вярно, скъпо е, но пък е много удобно - не висят жици, не ти се мандахерца нищо по ушите и не мислиш за още едно зарядно.
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Аз се научих да слагам кола заради един полицай. Тъкмо бях взел книжка и ще карам за първи път законно по улиците, но без колан. Спира ме точно шефа на КАТ, поради факта че бях натиснал клаксона заради една глутница кучета. Кратки поучения и накрая той като видя че съм от днес с книжка и ми прости. Каза ми че следващия път ще ми вземе точките От този ден смея да твърдя че го слагам постоянно дори и за 1км. Както и другите аз също говороя по гисиема. Напоследък почти не превишавам скоростта най-много 110 извън населено място и 60 в града. Невярвам да има човек който стриктно да спазва закона.
                      Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

КОЛАН - ВИНАГИ!!! Откакто разбих предното стъкло на Селиката с глава хахаха! и така 7 години. Всичките ми телефони са с високороворители, така че няма нужда да си кича ушите с джаджи от Седморката на Блейк...Ако е много спешно - аварийни, в дясно ... и си приказвай колкото щеш )Верно, че имам 5 точки в талона, ама като въртя километри няма как. Особено при спешни "поръчки"... Твърдя, че спазвам ЗДП...даже и маркировката спазвам...така съвеста ми е чиста като извадя щангата, че някой джигит ме е засекъл и е изплашил хлапето/което ест. се вози в столче/! Да му мислят тея дето не могат да мислят ))
                        Ако нямаш да си платиш - въобще не поръчвай! П.П. Спирам рязко. Слизам бързо.

Коментар

Скорост - магистрала и извънградско - 120-130 - градско 50-60Светофари - спазвам ги стриктноЗнак № 36 - същи винаги спирамАлкохол - карам само ако съм пил 1 бираХалогени - в 80% от времето което карам приз нощта съм на халогени, но светят нискоЗаден стоп за мъгла - махнал съм крушката дориКолан - само извън града, в града само ако видя мухарещи се куки край пътяGSM - говоря когато си поискам без хендсфри. Като видя куки го свалям докато ги отмина и после пак...Който не кара, той не нарушава правилника.Изказвания от сорта... карам от 5-10 години и имам само 1-2 фиша са ми смешни. Просто са били късметлии, че не са ги хванали докато са в нарушение.Карам от 90-та, имам около 1 000 000 км, 3 леки катастрофи /1 по моя вина/, имам 28 точки в момента и давам пари на куките когато може защото според нашите закони - така ми е изгодно!

Коментар

няколко години карах пияна почти всеки ден, колан изобщо не знаех дали имам. Последната година даже без технически преглед, без гражданска, без нищо.Единственото добро беше, че карах бавно.Сега вече не.
                            Brava 1.6 16V, Бензин

Коментар

Нарушавам разбира се. По магистралата това лято към морето средна скорост от 180 км/ч (амащото бяхме 2 коли и оня даваше много газ, иначе най-много да карам с 160)Извън магистралата никакви нарушения, там е най-опасно общо взето и карам спокойно.Колан слагам винаги.Говоря по телефона, но само ако ме потърсят. (то така ми взеха 20 кинта куките - карам си аз, телефона в джоба на дънките и звъни. А те джобовете едни тесни и почвам да се чудя да го вадя ли или не щото трудно става като си седнал и караш.Накрая го вадя с огромни усилия и..... грешкаааа, някъв бунак звъни. Таман затварями ми пуснаха бурканите. Говорел съм бил по телефона и съм бил изпреварил като съм пресякъл непрекъсната линия. Така си беше. Дадох им да се почерпят, мислех да му се обадя на онядето ми звъня да го напсувам ама кво е виновен пък.
                              Ex Fiat 126P
                              Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                              Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                              Alfa Romeo 147 1.6 TS
                              Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Често надвишавам позволената скорост.Говоря по телефона, но избягвам. Само ако е много спешно или за кратко.Слувало се е да изпреварвам неправилно общо взето това
                                Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

Working...
                                X