И аз се мъча да бъда стриктен и коректен, но идеални шофьори няма, май нарушавам скоростта, но извънграда само, то самата кола те унася и току поглеш си превишил, за радост за сега без последствия. Да не викам дявола и да чукам на дърво, катаджии не са ме спирали не помня от колко години пое 5-6 са.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нарушавате ли ЗДП?
Collapse
X
-
За 9 години стаж имам 1 фиш и то защото се водих по акъла на един за по напряко в 2 посред ноща да идем за цигари...ама както и да е, по темата колан слагам винаги, само дето говоря по гсм като ми звъннат и малко нарушавам ограниченията за скоростта извънградско , но като цяло мога да обобщя, че винаги карам внимателно и се съобразявам с пътната обстановка!"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
Определено не го нарушавам с телефона, нито с колана.Нарочно съм си взел жично хедсфрий, щото ме е страх че това с блутут си е излъчвател в ухото, който да ми седи непрекъснато...не е ли опасно? Да не говорим за по-кофти марките.Колана и на мен ми е навик, много рядко ко махам и то за кратко. Случвало ми се е да натисна така спирачката, че да се вдигна от седалката. Тогава колана си дръпва!Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
правил съм единствено 2 забранени обратни завоя, като нямаше друг начин... За превишението на скоростта - ясно, всеки го прави... До скоро карах непрекъснато с Bluetooth handsfree, ама нещо не мога да го вържа към новия телефон ... Сега съм без и вдигам само по светофари или докато спирам за светофари (ест. и когато съм спрял някъде) ... Колана - в много ситуации съм бил с колан дори когато съм спрял ... днес спрях на тротоара (нисък тротоар, където спират редовно коли - до морската градина ... слязох за малко и като се върнах в колата пак си сложих колана - въпреки, че стоях около 45 минути в колата :O Но като се кача - първо посягам към колана ... даже съм посягал да си го сложа втори път И не оставям някой да се вози в колата без колан (отзад ги оставям, но им препоръчвам да слагат, защото много обичам да си изпробвам спирачките преди легналите полицаи :D )
Коментар
-
Скоростта, няма шофьор, който да не е нарушавал по този показател, важното е да сме в някакви граници.По темата, слагането на колан за мен е "като закон", дори в бус да се возя пак го слагам.Телефона не го ползвам, а ако звънне ,нямам ли възможност да спра, го изключам.Големият ми грях по отношение на ЗДП-то, е карането на халогени.Поздрави от Русе!
Коментар
-
Колан слагам винаги и по навик. През 2003г. се убедих и защо колана е полезен - удар с около 80км в дърво. Хендсфри... хм, неползването му ми струва 50лв и 6 точки - боли, защото точките малко Харесал съм си едно Parrot CK3100, монтира се в колата и ползва говорителите на касетофона. Има дисплей и много функции. Вярно, скъпо е, но пък е много удобно - не висят жици, не ти се мандахерца нищо по ушите и не мислиш за още едно зарядно.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Аз се научих да слагам кола заради един полицай. Тъкмо бях взел книжка и ще карам за първи път законно по улиците, но без колан. Спира ме точно шефа на КАТ, поради факта че бях натиснал клаксона заради една глутница кучета. Кратки поучения и накрая той като видя че съм от днес с книжка и ми прости. Каза ми че следващия път ще ми вземе точките От този ден смея да твърдя че го слагам постоянно дори и за 1км. Както и другите аз също говороя по гисиема. Напоследък почти не превишавам скоростта най-много 110 извън населено място и 60 в града. Невярвам да има човек който стриктно да спазва закона.Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
Коментар
-
КОЛАН - ВИНАГИ!!! Откакто разбих предното стъкло на Селиката с глава хахаха! и така 7 години. Всичките ми телефони са с високороворители, така че няма нужда да си кича ушите с джаджи от Седморката на Блейк...Ако е много спешно - аварийни, в дясно ... и си приказвай колкото щеш )Верно, че имам 5 точки в талона, ама като въртя километри няма как. Особено при спешни "поръчки"... Твърдя, че спазвам ЗДП...даже и маркировката спазвам...така съвеста ми е чиста като извадя щангата, че някой джигит ме е засекъл и е изплашил хлапето/което ест. се вози в столче/! Да му мислят тея дето не могат да мислят ))Ако нямаш да си платиш - въобще не поръчвай! П.П. Спирам рязко. Слизам бързо.
Коментар
-
Скорост - магистрала и извънградско - 120-130 - градско 50-60Светофари - спазвам ги стриктноЗнак № 36 - същи винаги спирамАлкохол - карам само ако съм пил 1 бираХалогени - в 80% от времето което карам приз нощта съм на халогени, но светят нискоЗаден стоп за мъгла - махнал съм крушката дориКолан - само извън града, в града само ако видя мухарещи се куки край пътяGSM - говоря когато си поискам без хендсфри. Като видя куки го свалям докато ги отмина и после пак...Който не кара, той не нарушава правилника.Изказвания от сорта... карам от 5-10 години и имам само 1-2 фиша са ми смешни. Просто са били късметлии, че не са ги хванали докато са в нарушение.Карам от 90-та, имам около 1 000 000 км, 3 леки катастрофи /1 по моя вина/, имам 28 точки в момента и давам пари на куките когато може защото според нашите закони - така ми е изгодно!
Коментар
-
Нарушавам разбира се. По магистралата това лято към морето средна скорост от 180 км/ч (амащото бяхме 2 коли и оня даваше много газ, иначе най-много да карам с 160)Извън магистралата никакви нарушения, там е най-опасно общо взето и карам спокойно.Колан слагам винаги.Говоря по телефона, но само ако ме потърсят. (то така ми взеха 20 кинта куките - карам си аз, телефона в джоба на дънките и звъни. А те джобовете едни тесни и почвам да се чудя да го вадя ли или не щото трудно става като си седнал и караш.Накрая го вадя с огромни усилия и..... грешкаааа, някъв бунак звъни. Таман затварями ми пуснаха бурканите. Говорел съм бил по телефона и съм бил изпреварил като съм пресякъл непрекъсната линия. Така си беше. Дадох им да се почерпят, мислех да му се обадя на онядето ми звъня да го напсувам ама кво е виновен пък.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар