Най-вече в тази "противоречива" част за коланите и джиесемите?Аз вече се научих да слагам колана, но все още бъбря по уокитокито ако някой ми звънне по време на движение. Според моите наблюдения повечето шофьори също са така. Хората вече слагат колани, но никой не го е еня за хендсфритата...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нарушавате ли ЗДП?
Collapse
X
-
HumppaЕтикети: –
-
преди да почнат да гонят за коланите (преди няколко години) ей така взе, че нещо ми щукна и взех винаги да го слагам.после се сдобих и с лепенка "аз слагам предпазния колан, а вие?" и после почнаха проверките за колан и глобите.от тогава винаги съм с колан.случва се понякога за по 20 метра в квартала да не го сложа и тогава като слизам по навик се опитвам да го окопчея тоз колан навик - вече не мисля за него.Tipo 1.6 [149C2046]
Коментар
-
me_to_u написа:Преди няколко дни станах професионален шофьор(поне на книжка) и сам се усетих колко правила съм нарушавал всеки ден Сега определено след "припомняне" на някои основни неща карам по-стриктно. А за колан, слагам винаги!Почиствам пътни знаци.
Коментар
-
извън града: ако се шибнеш някъде челно с 80 км... колана въобще няма да ти помогне ако нямаш работещ еърбег! че и с него май пак същата работа.в града: мах. скорост е 40 км... е закакво ти е колан с 40 км?личната ми безопасност си е моя лична работа. тава с коланите е измислено от някои болен мозък за пари.в повечето случаи от коланите полза няма, дори вредят повечеизвън града го слагам, но в града ми е някак се глупаво.
Коментар
-
460лв. глоби за първите 2 месеца на тази година ... 3 месеца без книжка ... всичко за превишена скоростмразя катаджии ... не защото са ми писали актове - заслужил съм си го - иди дойди ... а защото в единствения път в който ме блъснаха и дори не си карах колата ами се возих ги видях що за изродско и мръсно племе са (не всички естествено но те харабиите си личат само с 2 приказки). подигравам им се вече като ме спират. аз не пия алкохол и само съм на ръчка. и като спра ги питам - каква ми е наградата за изхабеното време. единия ми каза взимаме ти книжката - викам му за 50лв. ше си я върна обратно но няма да ти ги дам на тебе. а за 100 имам позната в кат дето ше доведе нейни дружки полицайки за оргия. тръгна да ме плаши )нещастници са. при тва като гладни кучета гледат. има ченгета има и катаджии. вторите са ултра пасмина обикновенно. предубеден съм признавам си.:: Show me some Madness ::
Коментар
-
колеги аз съм на мнение че трябва да се слага колан , дори и в града аз съм на това мнение откакто претърпях катастрофа с една темпра в габрово колегите от там знаят какво е движението там и от тогава постоянно както се кача в колата все съм с колан , пък има и друго нещо дразни ме червената лампа на таблото дето показва че не е сложен колан , а колкотото до gsm-ми и хендсфрита си е въпрос на лично желание.FIAT
Tempra 1.6 i.e cat
Коментар
-
The Secret Lover написа:извън града: ако се шибнеш някъде челно с 80 км... колана въобще няма да ти помогне ако нямаш работещ еърбег! че и с него май пак същата работа.в града: мах. скорост е 40 км... е закакво ти е колан с 40 км?личната ми безопасност си е моя лична работа. тава с коланите е измислено от някои болен мозък за пари.в повечето случаи от коланите полза няма, дори вредят повечеизвън града го слагам, но в града ми е някак се глупаво.
Коментар
-
Много готина тема.Толкова съм свикнал да слагам колан, че когато не го сложа, като че ли нещо е повредено и колата не върви нормално. Говоря по ГСМ, само ако е наложително, не по HandsFreeНикога не гоня жълтото, освен ако колата зад мен не е "подозрителна откъм спирачки", обикновено ако мина на късно жълто, винаги след мен минава още някой.Извън града не карам с превишена скорост, имам 2 фиша за такова от преди време, в града минавам 50 само на "бързите" булеварди, като винаги съобразявам скоростта с обстановкатаНикога, ама никога не използвам предните светлини за мъгла, ако няма намалена видимост поради мъгла, дъжд или снеговалеж. Задните светлини за мъгла използвам винаги когато времето е различно от "ясно", а понякога и при ясно, без да се налага, но понеже светят на различно място от стоповете, това не ме притеснява.
Коментар
-
Винаги карам с колан, още от 1990 година - без колан не ми е удобно в колата.Винаги говоря по телефона с хендсфри - вече с блутут. Преди беше много гадно като тръгна да слизам и телефона се повлече след мен по кабела Винаги използвам допълнителните фарове, когато има намалена видимост поради мъгла, дъжд, снеговалеж и други подобни условия (като тъмнина например ).Значи в тази част на закона - не го нарушавам. Аз всъщност нарушавам закона САМО в частта му за превишена скорост.
Коментар
-
Колана ми е такъв навик, че понякога чак го слагам преди да вкарам колата в гаража. Не ми свети нито ми бибитка каквото и да е - просто откакто съм взел книжка съм си с тоя навик. Другите две - превишаване с малко над допустимото и ползване на телефона ми се случват понякога но само на права или второто докато съм отбил встрани. За паркиранетата няма да говорим защото понякога е по-добре на тротоара отколкото насред пътя. Извън града ако има забрана за изпреварване я спазвам стриктно.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар