Колеги, тъкмо се върщам от съдебно дело и съм изумен от работата на българското правосъдие. Ще се опитам да Ви разкажа за какво става дума.Случаят:Преди 7 години присъствах на купон, на който бях DJ (тогава все още работех това) и който се състоя в апартамента на жената (до тогава все още не бяхме заедно). На купона присъстваха около 30 човека приятели. В един момент започна сбиване заради момиче (разбира се), в което участваха 3-ма непознати за нас, които са се вмъкнали в къщата без наше позволение. Съответно ги изгонихме навън, но след по-малко от 30 минути се връщат с подкрепление от още 5 човека, влизат с взлом в апартамента, като разбиват входната врата и правят масово меле вътре. Още с влизането им, към мен полетя тухла, която до ден днешен не мога да си обясня как не ми отнесе главата и добре, че извадих бърз рефлекс, като успях да падна на земята преди да се е случило най-лошото. След това ме затрупаха с масата, върху която бях разположил DJ техниката, възлизаща на около 1500 лв. Из под масата успях да видя как усилвателя ми лети към главата на жената, а след това и две от колоните, като бяха хвърлени от единия от тези престъпници. След като избягаха и след като успях да се изправя на крака видях, че един от приятелите ни беше наръган с нож. Добре, че поликниката е близо и успяхме да го откараме на време, защото не ми се мисли какво щеше да се случи.В резултат от случаката - счупена техника (усилвател и колони) на стойност около 1000 лв., разбит апартамент (прозорци, врати и още сумати неща), наръгано момче с нож.Делото днес:Викат ме 7 години след случката, като свидетел на дело, в което съдят единия от извършителите. Най-добре щеше да бъде, ако ни викнат след 15, та тамън никой да не помни какво е станало. Питат ни дали сме съгласни на споразумение, като никой не ни е запознал с него, а и така не ни запознаха. Накрая отлагат делото, защото обвиняемия не могъл да присъства, поради това, че бил наркоман и се лекувал в комуна. Имаше и лекарка, която заяви, че не може да се върне в Благоевград, защото това щяло да провокира и да повлияе отрицателно на наркоманските му наклонности. Радвам се все пак, че не се обсъждаше това, дали въобще е жител на планетата. След като излязохме от залата отидох да приказвам с прокурора, който всъщност се явяваше наш защитник. Питам го какво става с обещетенията за счупената техника, разбития апартамент и т.н., при което той ми заявява - "Ама за какво става въпрос? Аз доколкото знам има щети, които след експертизата са оценени на 20 лв.". Съответно аз откачих! След случката нямаше никаква експертиза, а просто в управлението ни казаха да пишем обяснения за случилото се, при което да опишем и стойността на нанесените щети. Тогава написах сумата 1000 лв., колкото си струваше наистина счупената ми техника и накрая ми заявяват, че експертизата е оценила щетите на цена 20 лв.! Прокурора ми каза също, че ако искам да си получа 20-те лева, да си наема адвокат и да се боря за да си ги получа! Май няма нужда да обяснявам, че му теглих една бърза и си тръгнах.Другото изумително нещо - човекът, който беше наръгал момчето е осъден на условна присъда! Представяте ли си? Условна присъда! Това било най-тежкото наказание, което можело да се даде за човек, който преди това нямал други престъпления. Ами, ако го беше убил? Пак ли щяха да му дадат условна присъда? Този всъщност е и единственият, който е наказан от всички 7-8 човека, които нахлуха онази нощ.Изумен съм!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изумен съм от българското правосъдие!
Collapse
X
-
wwweb написа:Забравих да добавя, че "експертизата" била установила, че наръгването е извършено с тъпото на вилица! Да, тъпото на вилица!Представяте ли си? А всички свидетели, които са видяли конкретно наръгването са потвърдили, че е станало с нож!ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
Humppa
Не искам да прозвуча цинично, но в държава, в която от 15 години и повече от 60-70 отстреляни трупа на крупни бизнесмени и мутри, не е хванат и осъден нито един убиец; държава в която правосъдният министър е вечно пиян и пикае във фонтаните, и който в плевенска област е образувал политически чадър върху безнаказано крадящите метал цигани... не можеш да очакваш самата тази държава да свърши полезно дело за теб....не, нема смисъл да продължавам... всеки сам може да продължи темата...Случката е много гадна, жалко е, че не можеш да си вземеш парите, жалко е, че въпреки ужаса, който сте преживели няма да видите и капчица възмездие. Стисни зъби и гледай напред!П.П. EVITA е права, на всички започва да им писва!
Коментар
-
няма ко да се чудите, кадърни хора сте вдигате си багажа и аут от това недоразумение Бг. иначе и след 100 години пак ще се чудят вашите деца как мамка му е възможно да си учил, влагал средства и време и усилия и да получаваш заплата равна на 200 литра бензин. а дори и да вземаш 5 тона бензин как пиян пенсионер кара кола и застрелва някой щото го засякалLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
От сутринта още не мога да проумея как могат да се случват такива абсурди. Не, че съм се надявал нещо да стане, аз почти бях забравил случая, защото беше преди доста години, но да се подиграват по подобен начин, не ми идва идея как да го нарека. Все си мислех, че тая страна е донякъде нормална.
Коментар
-
wwweb написа:От сутринта още не мога да проумея как могат да се случват такива абсурди. Не, че съм се надявал нещо да стане, аз почти бях забравил случая, защото беше преди доста години, но да се подиграват по подобен начин, не ми идва идея как да го нарека. Все си мислех, че тая страна е донякъде нормална.
Коментар
-
Колега, навсякаде е така, ако не си някой или нямаш някой силен зад гърба си ще търпиш тези безумия......"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
В тази държава ,всеки освидетелстван,като -наркоман/те са на мода /,алкохолик или с психически отклоненияне може да бъде осъден ,освен условно!Особено наркоманите не носят отговорност за постъпките сикражби,сбивания и др. защото едва ли не са душевно разстроени!Имах подобен случай с такова дело...........Това е БЪЛГАРИЯ! Yellow_Flash_Colorz_PDT_21
Коментар
-
izida написа:Особено наркоманите не носят отговорност за постъпките сикражби,сбивания и др. защото едва ли не са душевно разстроени!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар