Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подкрепяте ли учителските стачки?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Scorpion_BV написа:
    ... Последно пиша по темата. ...
    Правилно. Аз също.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

    Коментар


      sok1 написа:
      3p написа:
      Да си дам и аз мнението. Не съм чел всички предишни постове, така че може да повтарям някой от колегите.Защо не удобрявам стачните действия на учителите?1. Според мен извиват ръцете на правителството и твърдо държат на 100% увеличение без да се съобразяват какви ще са последиците в икономически план за цялата държава ако им бъде отпуснато такова увеличение.2. Принуждават страшно много хора да се занимават с децата си вместо това да са на работа - отново косвено извиват ръцете на държавата по този начин.3. Заплатите им били ниски - това частично е така, но защо аз не мога да се сетя за нито един учител от времето когато аз бях ученик да не е имал частна практика и да не е давал уроци на частно? Всички го правеха, а от това се изкарват адски много пари. Декларация на доходи и плащане на данъци за тези НЯМА. Значи аз плащам сума ти и данъци, а те не? -> СИВ СЕКТОР.4. Качеството на средното образование е повече от трагично, всеки човек ползващ интернет е забелязал колко неграмотни деца има по формуите примерно, не могат да напишат дума без грешка - значи не може да искаш, а да не даваш.5. За да станеш педагог не е нужно нищо абосютно само да се явиш на изпит - педагогика се влиза с най, най, най - ниски оценки.6. Не може да затваряш през ден центъра на столицата и да страдат стотици хиляди хора. Аз лично не съм съгласен заради стачките на учителите да си правя обходни маршрути. Един, два, три пъти добре, но постоянно да има стачки не може.7. Учителите искат банките да направят компромис в момента и да им спестят вноските по кредитите защото стачкували и нямали приходи - е добре в такъв случай всеки в проблем за вноска да излезе на стачка за да не плаща - абсурдно искане.8. Целта на стачката НЕ е увеличение на учителските заплати, а дестабилизация и падане на правителството, учителите са пионки, но на принципа на стадото не могат да го разберат.Мога да изпиша още доста, но спирам.В заключение ще кажа, че учителите наистина вземат смешни суми, но не това е начина. Като дете на двама лекари мога надълго и нашироко да обяснявам какво е там положението със заплащането и каква е разликата с натоварването при двете професии, но няма да го направя, сами преценете, но лекарите не са спрели работа нали?Нека им увеличат заплатите, нека са 100%, но нека и периода да е по-дълъг.
      Бях решил да не коментирам, но след твоя пост не можах да се сдържа. Прав е Слав, че българите сме коне с капаци, гледа ме си собствения кеф и т.н. Сетих се за оня виц за казана с българи в ада, където нямало нито един дявол покрай него...Но да се върна към 3p. Ще се опитам да внеса яснота по твоите твърдения.1. Отдавна искането на учителите не е за 100%, а за около 73 %. Последиците за държавата ще са никакви - дори икономическият съветник на Президента в своя статия оборва твърдението на правитвлството, че едва ли не ще дойде Апокалипсиса.2. Така е. Но нали това е идеята на стачката - да създаде неудобство, да извади обществото от летаргията му.3. Преподавали частни уроци. Да не би да се занимават с това от имане? Не плащали данъци. Че кой в БГ плаща? Казват, че силна държава е тази, която успява да си събере данъците. Но Бг явно не е такава. А и не всеки може да преподава частни уроци - учителите по география, рисуване, история, в началните класове - те какво да правят?4. А не ти ли идва на акъла, че ако не инвестираш в нещо то запада. В образованието не само че не се инвестира, ами с всяка година се намалят парите за него в бюджета. Е, как един учител с 350 лв да мисли да се развива? Да си купи книга? Че те сега са по 5-10 лв. Да не говорим за тятър, кино. За присъствие на някоя конференция пък не ми се мисли.5. Така е. Съгласен съм. Че кой луд ще отиде да учи 5 години за да стане учител? Професията е толкова неатрактивна, че никой не желае да стане учител и да взема първоначална заплата около 220 лв. Затова се и намаля критерия за прием на студенти за педагогика.6. Няма стачкИ. Има една стачкА. При това тя е законна - т.е. разрешена от властите. И хората не страдат. На тях им е неудобно и започват да се изнервят. Но това ти го обясних в т. 2.7. Тук имаш право.8. Целта на стачката Е увеличение на учителските заплати, а дестабилизацията си я направиха Орешарски и Вълчев с неадекватните си шушукания и подмятания.И аз като теб мога още да пиша, но и аз ще спра.Не знам какво още трябва да се случи, зада разберат хората, че за 18 г. демокрация сме единствените в бившия соц лагер, които не сме почувствали и йота подобрение на живота си. За разлика дори и от Румъния. Има нещо сбъркано в наща държава. А казват, че държавата сме ние.Peace!
      1. Искането на учителите е над 100% от два дни насам. Икономическият съветник на президента може да отиде на консултация при Николай Василев и после да си изкава мнението. Василев неколкократно обясни в медиите, че подобно увеличение няма да доведе до нищо добро.2. Аз не създавам неудобство на никой без значени колко получавам. Ние в частният сектор какво да правим ако искаме увеличения някой пита ли ни? НЕ. А и да ни пита нямаме избор.3. Преподават на частно и то страшно много, освен това продават, и учебници, и всякакви други материали по различни програми. Съгласен съм, че има една малка част, които не могат защото са в ниските класове, но те могат да помислят за преориентиране, избора е техен в крайна сметка.4. Не спорим за нуждата от реформа, такава трябва да има безспорно.5. Тук сега е интересно. Според мен никой не е влязъл насила в университет и никой не е избирал вместо него какво да учи. Педагогиката е слаба специалност в университети и явно има защо. В крайна сметка опираме до личен избор, а не насилствен.6. СТАЧКИ има постоянно и ми е писнало на к**а някой да стачкува и да затварят центъра на София. И без това пътувам много за да трябва постоянно да се съобразявам със стачкуващи.8. Част от целта е увеличение другата е смяна на правителството, не спорим, но учителите са пионки в случая.
      Lancia Y, 1.2, 60

      Коментар


        по т.8 - и двете ме устройват - и на учителите да повишат заплатите, и правителството да си ходи Само още малко, и аз за последно да поспоря - стига с тези частни уроци. Нали за тях учителя също полага някакъв труд, Не взима парите ей така. И при това, за разлика от лекарите, работи в извън работно време. А за данъците - майсторите в автосервизите дали плащат данъци върху всички пари, които изкарват? Колко пъти са ви дали касова бележка?Край от мен по темата. И ще стискам палци на учителите!

        Коментар


          Lane Staley написа:
          antoni написа:
          аз сам у4еник в 11клас и съм за ста4ката,не е оправдано горките у4ители да взимат такава заплата,много ги тормозим-у4енизите :D , аи не само те трябва да ста4куват за да се вдиге малко стандарта трябва пове4е ста4ки от вси4ки области
          Гледайки правописа ти съвсем се убедих, че имам право като не ги подкрепям.
          Ох горките те ... и аз искам 200 лв стипендия на месец ,а не 18 или 21 ,ама няма да дават Че то на мен учебника по специален предмет + тетрадка и химикал = 18лв
          Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

          Коментар


            100% за учителите - ок. Но те искат 100% за целия персонал. Е да ама оная леличка дето седи 4 часа в училище и събира кошчетата и на нея ли 100%. Че кво ще стане тогава?! Та ще взима близо 400лв, а все пак е чистачка. А на всичко отгоре,не съм много сигурна, но доколкото знам лятната ваканция учителите също вземат заплати. Кой друг има 3 месеца задължителен платен отпуск?!

            Коментар


              Mindzu написа:
              100% за учителите - ок. Но те искат 100% за целия персонал. Е да ама оная леличка дето седи 4 часа в училище и събира кошчетата и на нея ли 100%. Че кво ще стане тогава?! Та ще взима близо 400лв, а все пак е чистачка. А на всичко отгоре,не съм много сигурна, но доколкото знам лятната ваканция учителите също вземат заплати. Кой друг има 3 месеца задължителен платен отпуск?!
              И още аз да попитам кой работи до обяд и взима надник за цял ден? А?
              Alfa Romeo 166 2,4 JTD
              Porsche 944 S2
              http://www.valmcrae.snimka.bg/
              http://vbox7.com/user:val_mcrae
              http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

              Коментар


                Mindzu написа:
                100% за учителите - ок. Но те искат 100% за целия персонал. Е да ама оная леличка дето седи 4 часа в училище и събира кошчетата и на нея ли 100%. Че кво ще стане тогава?! Та ще взима близо 400лв, а все пак е чистачка. А на всичко отгоре,не съм много сигурна, но доколкото знам лятната ваканция учителите също вземат заплати. Кой друг има 3 месеца задължителен платен отпуск?!
                А бре хора, вземете и прочетете това-онова и тогава се изказвайте. "... оная леличка дето седи 4 часа в училище и събира кошчетата..." е ЧАСТ от непедагогическия персонал. В него влизат още счетоводители, домакини, готвачки и др. Тези 400 лв са СРЕДНА заплата, т.е. примерно счетоводителите ще вземат 450 лв, а "леличките" - 300 лв.Найстина спирам по тази тема, че няма смисъл. Вари го, печи го - файда никаква.
                Stop giving directions, just say "Follow me."
                Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

                Коментар


                  Странно как само преди седмица всеки учител размахваше някакви листчета и твърдеше как едвам връзвал двата края с 250 лева заплата. Сега като им обещаха 640 как един не се появи да каже каква му е заплатата понеже вече ще лъсне истината че увеличението им е 100% дори повече.Много правилно са решили да ги съдят защото е ясно че лакомията им е безкрайна. Какво би станало ако им дадат и новата сума която искат и после пак кажат че са се объркали.

                  Коментар


                    няма да се оправдавам за правописа си ,но определено съм за ста4ката
                    fiat coupe1,8 16v , fiat 850coupe,beta 2000 16v i beta 1600 16v

                    Коментар


                      Мамка му и живот.Нека направят образованието частно. Частни училища - 1000 лв на срок.Така хем пари от бюджета се освобождават, хем качеството ще е диференцирано.Не подкрепям стачката. Де бяха цяло лято!?!?!Всичките ми приятели учители НЕ стачкуват. Имаше един червен плакат на времето:СТАЧКАТА - НАЙ-СИЛНОТО ОРЪЖИЕ НА ПРОЛЕТАРИАТА!Баси и простаците: Всеки ден ще е така до победата! Това го скандират високо образованите хора, на които възлагаме надежди за бъдещето и образованието? COME OOOONNN!Докато образованието не стане частно всички ментета ще са наравно с мотивираните професионалисти. Баси малко ли модели има да копираме, че трябва да поддържаме един социалистически модел?Whatever. Стачката е наистина най-силното оръжие на пролетариата. И до тогава тя ще печели.Добре, че не съм от пролетарията.[quote:e536a8d764] пролетариатлат.
                      Пеш
                      ----
                      Ex Peugeot 206 -Служебен
                      ----
                      Ex Brava 1.6 16V ELX

                      Коментар


                        Не четох цялата тема. Доповръща ми се още на втора страница.От неграмотни тъпаци, повтарям, НЕГРАМОТНИ. С претенции, че разбират от всичко, и най-вече от образование.
                        Brava 1.6 16V, Бензин

                        Коментар


                          Колеги, не усещате ли, че се получава така, както при всеки един червен кабинет - висока и с бърз темп инфлация и невъзможност за справяне с елементарни проблеми.Толкова е просто. Такова увеличение на заплати го няма никъде. Навсякъде увеличението на заплащането е обвързано с производителността на труда. Формулата е съвсем проста - обем дейност към брой работници. Съкращават се 35% от даскалите - на останалите ПТ се повишава, повишават им се заплатите с 70-80%. Бюджета за тях остава почти същия. И агнето - цяло, и вълка - сит. Но е важно да се съкратят негодните учители, в което дълбоко се съмнявам. Учителите също трябва да бъдат оценявани, както учениците и на основата на тази оценка да бъдат съкращавани. Те трябва да бъдат оценявани, обаче, не на база своите знания, а на база знанията на учениците. Защото преди всичко, преди математик, историк, или физик, той е педагог. Ако не може да грабне вниманието на ученика, да му поднесе информацията по такъв начин, че ученика да остане със отворена уста и да научи нещо, то той не е никакъв педагог. Но както споменах - на кабинета не му стига пипето... и си позволява своеволия. В истинска европейска държава просветния и финансовия министри нямаше да са министри още на следващия ден след компромата със "седянката". Да сте чули нещо за оставки...????...аз не съм.
                          M-Benz E 250 TD 150hp
                          M-Benz 200d 75 hp
                          Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

                          Коментар

                          Working...
                          X