Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подкрепяте ли учителските стачки?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Forsaken написа:
    Така е, защото повечето, и то по старите - с по 3-4 години до пенсия ги хвана страх, че ще им отрежат заплатите, поради не достатъчна квалификация! То и това го има - цял живот си се трудил а накрая пак в киреча! Те са прави! Но онези търтеи, от които страда всяко училище и са най-приближените до директора - те се противопоставиха най-много! И защо ли? Ама нали знаеш - покрай сухото гори и суровото! Само ако знаете колко кадърни млади хора работят година две и станат или неудобни на директора или ги забият в дъното на йерархията си вдигат шапката и се захващат с какво да е но по-платено! За тях ми е жал! И тяхната причина е единствено финансова! Затова съм съгласен с увеличението на заплатите им! Трябва да се увеличат и то по диференцираната система, за да може да се изчисти от закостенелите и изоставащите в рзвитието си преподаватели. Но това не става от раз! Поне минимума да се вдигне пък после ако искат да им дават бонуси и т.н.
    Много си прав! Пълно е с млади хора с желание да работят. И много по-добре се нагаждат с днешните деца за разлика от старите учители дето са или пред пенсия или си ползват двете години след годините за пенсия дето им дава закона да работят. И през тези години вече не ги е грижа, как работят, все им е тая. Номера е да взимат малката заплата. Аз също съм за това да се пуснат малдите хора и да се престане с това слагане на учители само защото са от партията на директорката на мъжа и примерно! И нека им се вдигат заплатите но по някаква нормална формула а не това искам 100 искам 200%! Тя и баба иска дядо да е на 100% ама не може нали се сещате...
    KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
    Land Rover Discovery 2.5TD '94
    EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
    EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
    EX: Fiat Regata 1.7D '84

Коментар

http://dnes.dir.bg/2007/09/19/news2121207.html
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

С ченгетата малко се отмества темата, там никога няма да се оправят нещата, нито тромавата им система, нито корупцията, но това е за друга тема...А за учителите, наистина трябва да има диференцирано заплащане и оценяване, един як тест, да ги отсее и прецени всички, кой какво знае и може, но това да не става и да не зависи от директора, понеже пак ще има: "Петров е брат на жената на братовчеда на кмета, който ми е комшия..." и от сорта... Но няма смисъл да пишем във форума, нищо няма да променим по този начин...

Коментар

batececo написа:
          С ченгетата малко се отмества темата, там никога няма да се оправят нещата, нито тромавата им система, нито корупцията, но това е за друга тема...А за учителите, наистина трябва да има диференцирано заплащане и оценяване, един як тест, да ги отсее и прецени всички, кой какво знае и може, но това да не става и да не зависи от директора, понеже пак ще има: "Петров е брат на жената на братовчеда на кмета, който ми е комшия..." и от сорта... Но няма смисъл да пишем във форума, нищо няма да променим по този начин...
          То за учениците едвам този министър успя да наложи тестове, а ти предлагаш за учителите. Това "посмъртно" няма да стане! Трябва да се въведат пазарните условия там, но не знам кой и как ще го направи без революция. Чудя се как успяха да прокарат изискването GP-тата да имат специалност "Обща медицина" в срок до 1-2 години, щото и там готовността за стачка е голяма!
          Брава 1.6 16V ELX
          Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

Ами според мен така е най-коректно (много ясно че ще има недоволни). Иначе и аз се съмнявам да го приложат на практика, но ... Моя страна, моя България....

Коментар

Пак извиват ръце. От понеделник без училища. Де го има такова нещо?
              FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
              Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Да, дори и без детски градини!
                SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor

Коментар

От понеделник започва ефективна стачка .Някой да знае повече инфо?
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Ей тука има малко инфо...http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1100299

Коментар

NikMar написа:
                      Пак извиват ръце. От понеделник без училища. Де го има такова нещо?
                      В България А преди как можеше да няма градски транспорт?Същата работа.Много е просто-няма пари няма работа.Точка.
                      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Re: Подкрепяте ли учителските стачки?

NikMar написа:
                        Оправдани ли са според вас исканията им в този случай?
                        Разбира се че са прави хората. От тях се очаква да създават хора, а при неподходящи условия за работа ще създадат нещо друго. Знаеш че кайени и туарег не се купуват с заплати, а е пълно напоследък, който може, влачи, а който чака на правителството да му качи заплатата, ще има да чака, докато не превърти от глад и недоимък.
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

НА 100% не може да взимат тези смешни пари и да се занимават, буквално с кретени каквито са днешната младеж, с всяка изминала година стават все по-зле
                          A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                          e30 forever!

Коментар

да възродим темата

Е, писна ми от тая стачка! Вчера 650лв, днес 780, утре 1000лв. Как може чистачка да взема 465лв заплата в училище? Искам да знам в кое училище се мете 8 часа непрекъснато в рамките на работното време. В училището на сина ми, например от 12:30 до 1:30 чистачките минават по стаите след първата смяна и след това от вечерта от 18:30 до 19:00 и толкоз! И децата се дежурни да чистят дъската след часа!
                            Брава 1.6 16V ELX
                            Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

И аз подкрепям учителите! НО ВЕЧЕ МИ ПИСНА!!!!! Имам две деца, за стачката в у-ще, OK , но в детската градина прекалиха адски много с търпението на родителите! Четвърта седмица си гледам детето, и се опитвам и да работя ! Ако в понеделник не започнат работа и аз ще обявя стачка!

Коментар

Оф това е многостранен въпрос! Подкрепям ги, защото не се живее с тези пари, които вземат. Обаче учениците не получават кой знае какво образование. Като се сетя само как са ми преподавали и.......и как ни караха да ходим на частни. Но пък ако им ги увеличат, трябва и на лекарите и другите държавни работници. Лично: вуйна ми е начална учителка, а майка ми е хирург. Е нема как вуйна ми да взима повече от майка ми, при все че тя има операции с продалжителност над 4 часа и трепери за десетки животи.

Коментар

Working...
                                X