Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подкрепяте ли учителските стачки?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #31
    Да ама който не се е реализирал никъде,става учител.И даже по 6 часа не им се събират работа на ден-като им сметнеш междучасията и прозорците,работят 4 дни в седмицата ,и след всеки 40 мин.10 почивка.И как да си търсят друга работа,като трябва да работят?!

    Коментар


      #32
      Пресен пример от вчера: На откриването на учебната година в събота бе казано родителите да носят в понеделник по 30лв за помагала. Трябвало да се купят еднакви за всички деца и щяло освен това да е по-евтино. Та вземаме снощи калкулатора и почваме да събираме цените на въпросните помагала (отпечатани на последната страница), които децата са получили и стигаме до 16лв (без няколко стотинки). Посъветвайте ме какво да правя - да продължа ли да се правя на малоумен за да не си го изкарат на детето или да отивам да се разправям за 14лв!
      Брава 1.6 16V ELX
      Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

      Коментар


        #33
        bright написа:
        Пресен пример от вчера: На откриването на учебната година в събота бе казано родителите да носят в понеделник по 30лв за помагала. Трябвало да се купят еднакви за всички деца и щяло освен това да е по-евтино. Та вземаме снощи калкулатора и почваме да събираме цените на въпросните помагала (отпечатани на последната страница), които децата са получили и стигаме до 16лв (без няколко стотинки). Посъветвайте ме какво да правя - да продължа ли да се правя на малоумен за да не си го изкарат на детето или да отивам да се разправям за 14лв!
        Най-добре да се постави въпроса на първата родителска среща, че 100 деца по 14 лева...
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

        Коментар


          #34
          Аз не ги подкрепям .Учителите на повечето от вас от минали години вече не са такива като днешните .Учебното съдържание е доста променено ,но нали уж учителя трябва да разкаже урока по разбираемо вместо това разказват повечето буквално от учебника .И като не могат да си го допредадат урока,понеже цял час само се изпитва ,се дава за домашно .Всеки учител иска някакъв уникален учебник ,който всяка година е различен и от 8лв са най-евтините Напоследък се изхитриха някои ,дават тема на някой от класа и той да я разказва ,а те само гледат и се пулят Има някои толкова некадърни ,че 1 лв не бих им дал заплата ,а ти искаш да те научат на нещо .Пример от действителността - една ученичка си решава задачата по нейния начин ,учителката го поглежда и вика "не знам и аз как трябва да се реши ,но не е така" Ако образуванието беше качествено и на ниво ,може да поспорят за по-високи заплати ,но на този етап .....Ако дойде инспектор да ги оценява и им се плаща според заслужилото им се - няма да изкарат за прехрана Но винаги като дойде проверяващ има заплахи от тяхна страна и всичко минава изрядно bright няма да им се даваш Също така и за екскурзиите те никога не плащат ,даже предишна учителка постоянно водеше и децата си ,че без пари
          Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

          Коментар


            #35
            Подкрепям учителската стачка на 100%. Не приемам твърдения от рода, че работели на половин ден, имали не знам колко си ваканции, давали частни уроци и т.н. Освен това нека не забравяме, че учителят не е длъжен да възпитава децата ни, а да ги учи. Възпитанието идва от семейството. Това е причината повече от половината деца да се държат като олигофрени и в училище, и на улицата.Понеже са дадени доста примери, нека и аз дам един - когато простите и тъпи шофьори от градския транспорт поискаха мин. 500лв. заплата (не че им е много) бързо-бързо им я дадоха. Защо ли?Правителството превърна учителствуването от професия в диагноза. Сегашният мИНИСТЪР на образованието е изключително некомпетентен човек. Но какво можеш да очакваш от управленци, които те гледат в очите и ти казват, че инфлацията е 6%, а българина, благодарение на тях е забогатял с цели 20%.....
            Fiat Marea 1.8i 16V
            Fiat Tipo 1.4i 8V
            Fiat Punto 1.6i 8V
            www.italauto-bg.net/forum/

            Коментар


              #36
              Ами простия шофьор върти геврека по цял ден в тая джунгла по укиците и да ти кажа 500лв. са нищо за тая работа! Един бакшиш прави в пъти повече. Но те бачкат яко! Други бачкаме не физически труд а умствен. Той не е по-малко изморителен. Но кажи ми даскалиците какво работят? Аз ше ти отговоря. За един работен ден имат 4-5 часа по 45 мин. работа. През другото време, са или в учителската стая на клюка или в пушалнята да цигарка. След работа се обикалят магазини и кафета. Ходи се по козметици и т.н. Един път в месеца има да кажем една контролна да провери. Е това е. Ти видял ли си гола и боса и гладна даскалица или даскал? Аз не съм. Че тия в ЮЗУ по фискултура дето са всичките имат частен бизнес и то какъв! Защото през свободното си време те си намират начин и изкарват! Аз не съм против да им дигнат заплатите, дразни ме начина им на действие, дразни ме, че се правят на някакви изгладнели мечки от застрашен вид! А тяхната работа е и да възпитават децата! Нещо което те са забравили! Децата се възпитават от родителите си до 7-мата година, след това детето прекарва повече време в училище и там е средата която най-много му влияе. Аз когато бях ученик, мойта първа учитлека другарката Багашева от VII СОУ Благоевград ме възпитаваше! Тя ме е научила на много неща и ми е повлияла много! Но тя няма нищо общо с днешните учители! Преди да завърша МГ-то в Благоевград се нагледах на първокласни учители. От всичките имаше само 5-6 човека които си държаха на работата и я вършеха както трябва. Всичко друго беше стари моми изперкали, разни даскалици дето само сериали и дрехи са им в главата, та и алкохолик си имахме и още какво ли не! И това е елитна гимназия! Аре стига, че се нервирах... Да не говорим как ни изнудваха за пари за пердета и т.н.
              KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
              Land Rover Discovery 2.5TD '94
              EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
              EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
              EX: Fiat Regata 1.7D '84

              Коментар


                #37
                Тяхната работа НЕ Е да ти възпитават децата!!! Не са ги родили те, за да го правят! Всъщност ти сам си отговаряш - изперкали, алкохолици, стари моми и пр. Защо така? Аз още не съм видял даскалица да ходи на козметични процедури. Колкото до кафенета и барове - няма такива филми, това е територия на учениците. Нивото на "старите" учители е в пъти над това на сегашните, но защо е така! Може ли една ученичка да има мобилен телефон за 1000лв, да кара кола за 10000, а дрехите по нея да са колкото е заплатата на даскалицата и! Тези хора са подложени на страхотно унижение и системен стрес. Знаеш ли какво им се случва, ако напишат 2 на някой лигльо или лигла с тате-мутра? Или пък, ако се помолят на учениците да не си говорят по телефоните в час? Пък, не дай си Боже да шляпнат един зад врата на поредния посерко, който се мисли за много умен! Имаш ли представа, че обикновения учител трябва да ходи на работа с градския транспорт, защото колата му е набор, а учениците му се подиграват; или че всеки ден трябва да е с различен тоалет, защото го наричат мизерник! Не знам дали ти си се нервирал, но мен успя да ме вбесиш. Тотална некомпетентност, относно учителската професия. Ти колко години си преподавал, а??? Колко пъти си паркирал трошката си на километър от школото? Колко пъти си си броил стотинките за кафе в голямото междучасие и си се чудил дали да не си го спестиш, за да имаш за утре? Колко пъти си ровил с кибритена клечка в червило от 3лв., за да заприличаш и ти на човек, и си се мацал с китайски грим, за да замажеш следите от "лекия" си живот? Колко пъти си ходил на работа при минусови температури с палто на 15г? А, сега прибави и две собствени деца, които също искат да имат, каквото и другите, и сметни с 300лв. как да го направиш. Не, нещата не са така апокалиптични при съвременния учител и слава Богу, но това, което е в главата му, почти никой не го вижда, защото преди всичко Учителя, с главно У, има достойнство или поне се опитва да има. Тук не става дума за тъпаците, които са завършили университета, само за да имат някакво образование и са станали "учители", на уж. Много мога да пиша по темата, но няма смисъл. Всеки си мисли, че неговата работа е най-важна, най-трудна, най, най, най....P.S. Дано никога не видим "гола и боса даскалица". Изглежда, че за такива като теб, това е критерия, който им дава право да протестират.Между другото, знам за кой алкохолик говориш, но се помъчи да му научиш житейската драма и тогава го упреквай.На какво те е научила "другарката" Багашева личи по правописните и граматическите грешки в поста ти. Нищо лично.(Колкото до шофьорите, работата им хич не е лека, напротив, но въпроса ми бе защо веднага им изпълниха исканията!)
                Fiat Marea 1.8i 16V
                Fiat Tipo 1.4i 8V
                Fiat Punto 1.6i 8V
                www.italauto-bg.net/forum/

                Коментар


                  #38
                  Това с колата не е точно така.Моята заплата е като на учетел,не преподавам частни уроци и също имам семейство и други разходи(парите които изкарвам не са си само за мен).Теглих заем за да си купя Бравчо.Ако някой учител не знае с радост ще му дам адресите на няколко банки.

                  Коментар


                    #39
                    Да бе нали трябва да съм даскал за да знам какво е дереджето им. Много умно. Аз сигурно съм сляп и глух и не мога да мисля а? Ми само да ти кажа, че майка ми е учителка айде не в училище но в университета. И доста добре знам как стоят нещата. Това дето го уписваш може и да се отнася за учители в някой много бедни краища на България но те са много малък процент! Така, че спести си тия митове и легенди. Един учител ако е такъв и си разбира от работата има много начини да спечели уважението на ученика. Само, че такива учители се броят на пръстите на едната ръка. И това с възпитанието е най-голямата глупост която съм чувал! Ето така мислят и повечето учители и затова им се подиграват учениците! А това пък с детето на мутрата е една митология от времето на Жан Виденов. По добре да не го беше казвал. Детето е една бяла книга в която се пише. Първо пишат родителите след което пишат и госпожите в яслата и децката градина и след това учителите. Всички участват във възпитанието на децата ни! Моя син сега е на 3 години и до преди няколко месеца беше на ясла където една от госпожите му създаде навици който са много хубави и много хубаво му разви мисленето за неговата възрааст. Тя го възпитаваше да е добър и се получи, защото детето реално прекарваше с нея по-голямата си част от времето. Ето защо това за за възптанието дето казваш е пъла глупост! не ги били родили те за да го правят! Ми тогава какво правят? Пък и най-важното в цялата работа е, че като искат да протестират учителите нека го правят, но не за сметка на децата! Една провалена година ще върне едно дете с една година на зад. За тази една година детето ще изгуби навиците си, ще закъса с ученето защото ще се прекъсне нишката на развитие. И така това дете ще има проблеми в бъдеще само защото учителите изведнъж решиха че трябвало да взимат 1000лв. заплата! Шафьорите наистина им вдигнаха заплатите но те са 200-300 човека. А учителите са много повече, т.е. за да им се вдигнат заплатите са нужни много повече пари. Предлага им се постепенно увеличение, но те не 100% искат. И що не стачкуваха лятото? Или бяха на моренце и нямаха време?Баста! Никой не може да ме убеди, че това е начина! Пак казвам, ако провалят учебната година тези учители са за съд!П.С. Що се отнася до правописа, мога да ти кажа, че не робувам на него когато пиша някъде не официално. И не правописа те прави човек!П.С. Що се отнася до пияницатая в МГ, ок има си причини човека да е такъв, но не става за преподавател! Най-малкото защото дава лош пример. Точно това за възпитанието дето ти казвам. Хайде сега помисли дали съм прав! Да не говорим за изцепките на един психопат химик и една стара мома философка дето пишеше на дъската "Аз - вишето, вие - нишето"! И какво да я уважавам ли? Да се прекланям пред професионалните и достижения ли? Да и вдигнат заплата ли? Ха ха ха!
                    KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
                    Land Rover Discovery 2.5TD '94
                    EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
                    EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
                    EX: Fiat Regata 1.7D '84

                    Коментар


                      #40
                      Rokambol написа:
                      (Колкото до шофьорите, работата им хич не е лека, напротив, но въпроса ми бе защо веднага им изпълниха исканията!)
                      И също пак да попитам, защо изобщо трябва да се противопоставят шофьорите и учителите??? Или които и да е други наемни работници??? Ако едните са зле, следва ли от това, че и другите трябва да са зле? Това, което ви демонстрират медиите е просто принципа "Разделяй и владей" в действие - противопоставят се групи хора, които всъщност няма какво да делят.
                      Fiat Ritmo 105TC
                      1600cc 105к.с.

                      Коментар


                        #41
                        johnfound написа:
                        Rokambol написа:
                        (Колкото до шофьорите, работата им хич не е лека, напротив, но въпроса ми бе защо веднага им изпълниха исканията!)
                        И също пак да попитам, защо изобщо трябва да се противопоставят шофьорите и учителите??? Или които и да е други наемни работници??? Ако едните са зле, следва ли от това, че и другите трябва да са зле? Това, което ви демонстрират медиите е просто принципа "Разделяй и владей" в действие - противопоставят се групи хора, които всъщност няма какво да делят.
                        Напълно си прав! И понеже българина е научен все в чуждата паница да гледа и нещата се получават супер лесно! Ма как се смях като казаха по телевизията, че синдикатите искали учителите дето не стъчкува да не получат увеличение на заплатите защото си имали достатъчно пари! Това е толкова черна пародия-комедия, че да се чудиш, да плачеш ли да се смееш ли!
                        KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
                        Land Rover Discovery 2.5TD '94
                        EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
                        EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
                        EX: Fiat Regata 1.7D '84

                        Коментар


                          #42
                          Ех, госпожи и господа! Чета и недоумявам за много от разсъжденията на пишещите тук! Определено по-възрастната аудитория е наясно с положението в България и поставят наистина по правилен начин мненията си! Защо ли ми се стува, че учителите и лекарите са в бюджетната сфера и заплатите им се дават от държавата или по-конкретно от подизпълнителната власт - общината или дректно от министерството. За тези заплати се гласува бюджет, чийто излишък за първото 6-месечие на 2007 в сфетара на образованието е 50 млн. лева. Дори само този факт е достатъчен за повдигане на въпроса със заплатите, имайки се в предвид, че тези пари като нищо могат да потънат в нечий джоб, каквито примери имаме ежедневно. Бюджетния излишък на държавата за 2007 се прогнозира де над 2,8 млрд. лева! Европейския съюз не е сляп и глух и за такива суми си прави извода, че тези, които са смятали бюджета малко или много не са били в час, или пък са действали под мотото - Дано да стане! Специално при бюджетните заплати, ако си спомням правилно, има заложени увеличения, но са толкова скромни, че да могат да не изглеждат смешно, ако нещо се издъни! Сигурен съм, че за тези пари вече са наточени зъбите! Но да не ви отегчавам с подобни разсъждения. Съпругата ми е учителка. Всеки ден аз съм мълчалив участник в учителската професия и доста често ми се е налагало да стискам зъби, като гледам какво става. Истина е, че образователната ни система е в колапс. Грешка е да се смята, че за това са виновни учителите. Те все пак изпълняват приумиците на Министерството на образованието. Истина е, че работят (но по-малката част от тях) на половин работен ден. Доста от тях, особено в елитните училища са на по 6-7 та дори и на по 8 часа. Грешка е да се смята, че през останалото време почиват. Примера ми е в къщи. Вярно е, че е частен случай, но не е изолиран. Не рядко се е случвало съпругата ми да осъмва пред компютъра за да подготви презентациите и материалите си така, както е по западния стандарт, защото е преподватаел по Френски език и французите си имат изисквания за преподаването му. Истина е, че имат големи ваканции. Грешка е да се смята, че през това време могат да се отдадат на почивка. Недай си боже да се разболееш. Няма кой да те замести. През ваканциите не им се заплащат лекторски и остават само на щата. И колко е отпуската на един преподавател в горните класове? От 10 Юли до 1 Септември. Колко дни са това господа всезнайковци? Има няма 50 календарни дни от които работните са 30 - 32 дена! Реално почиват 2 седмици повече от останалите, но не от всички. Лекарите имат по 45 работни дни отпуск! Стигат им двама трима тиквеника да оставят на поправка и им се проваля лятото. Друг е въпроса, че някои за да си икономисат работа лятото или под натиска на богати родители пишат по милост 3. Но зависи от коя страна сте. Предполагам бихте се замислили ако бяхте в подобно положение на родител - за тях винаги е виновен учителя. Никой не е съгласен, че детето му заслужава да остане на изпит. Много често учителите са подложени на натиск, телефонен тормоз и т.н. Не се подсмихвайте моля! Истина е! Истина е, че отстрани погледнато учителската професия изглежда лека. Това е най-голямата грешка. За съвестния учител работата е много тежка! Особено като са им вързани ръцете за много от нещата. За началното и основното образование, нещата са може би наистина по-леки, но елате в горните класове. Ще ви се вземе акъла! Особено парадирането с парите на тати и мама е смазващо! Другата страна на въпроса е неведението на родителите за истинското положение на децата им, което доста често е плод на болни амбиции на самите тях. Не на последно място има значение и учебното заведение! Нивата са различни, колкото и да не ви се нрави. Работата на един преподавател във ВУЗ няма нищо общо с преподаването в една гимназия. Никой не поставя условия на асистента или доцента за това колко от потока трябва да завършат и т.н. Във ВУЗ самия студент има зор да учи. А в училищата по новите правила няма никакъв начин да озаптиш някой хормонално разбалансиран и пуберски разсъждаващ младеж или девойка! Защо на шофьорите им се вдигнали веднага заплатите? Защото от тях зависи много на момента! Само 1 час стака на ден ти разкатава мамата, особено в София! Защото имат лидери а не патици като Такева! Защото техния труд е наистина физически тежък, като се абстрахирам от поведението им! А ако учителите стачкуват един ден, или една седмица какво ще стане? Ще оставят децата без да са си минали материала ли? Няма да стане така. Материалът ще си бъде предаден и няма да има лоши последици за никого, освен за самите тях, че пак са били изиграни! Мога да пиша още много, но спирам. Всеки има нужда от повече пари! Друг е въпроса, че като си служител в частна фирма не смееш да гъкнеш и се натискаш за мястото си. Иначе във форуми можеш да се перчиш колкото си искаш. Докато държавата е стисната всеки има право да си иска своето. Не вярвайте на това, че няма пари! Има, въпроса е, че никой не ги дава. Защо да се увеличат парите за заплати двойно, като може да се протака 1 година а през това време в бюджета да текат лихви? Докога власт имащите ще разсъждават като привидно и умишлено изглеждащи предпазливци - "Сега малко, пък да видим какво ще стане!". Какво има да става? Има още да се краде ли? Има! И докато има трябва да се настоява, да се стачкува и т.н. Ако трябва да се сменят и правителства. В тази държава е важен народът, а не страховете на идиотите в парламента! Аз съм ЗА диференцираното заплащане. Лошото е че все още на директорски постове има "наши" хора, които имат за служители пак "наши" хора и идеята се провали. Мога да ви гарантирам, че младите учители са много по в час със съвременните методи на преподаване, но са нисшата прислойка в системата именно заради малкия стаж! А не трябва само те да носят на гърба си по-тежкия товар на модерното образование. В заключение искам да ви помоля преди да започнете да изказвате мнения да се позамислите и всеки от своята камбанарийка да погледне света в който живеем и да си направи извод сам за себе си! Нека преди да плюем по учителите да се погледнем, да се взрем в очите на децата си и да бъдем мъдри! Уважението към учителите го няма, и докато го няма, тази държава ще е на това дередже! Докато има завист, ще има и плюнки! Това за България е запазена мярка! Благодаря за вниманието!
                          Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

                          Коментар


                            #43
                            Не подкрепям. Всеки иска, но за да иска, трябва да заслужи. Нека да им увеличат заплатите, но да е въз основа на резултати. Не може да оправдаваш лошата си работа с ниското възнаграждение. И мисля, че самите те трябва да искат трудът ом да бъде оценяван и резултатът да определя заплатата. Писна ми от хора които само искат. Нека и да дадат малко. Ако човек не плаща пари за частни учители, защото тези в училище нищо не преподават с радост ще ги подкрепи. Но дотогава нека не слагат каруцата пред коня.
                            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

                            Коментар


                              #44
                              Подкрепям учителите на 100%нека да си кажа гледната точка и аз.Учителите са едни от най-важните социални работници в обществото.Без тях няма нация, няма образование, няма наука, няма развитие, няма бъдеще Да не си мислите, че учителите работят само през времето, в което са в училище?Ако е така прощавайте, но сте много ограничени.Един учител трябва да се подготви така, както се подготвя всеки ученик.Т.е. ден за ден.И това е време и труд, който не се вижда, защото се извършва вкъщи.Защо казвам това?Защото повечето хора не виждат по-далеч от носа си и се захващат за това, че понякога работния ден на учителите бил по-кратък...глупости на квадрат.Отделно са проблемите, които им се изсипват от децата ежедневно и малко или много чисто човешки и те са съпричастни с тях.Защо казвам това?Ами защото учителската професия е една от тези професии, които са натоварени емоционално и то доста.Мислите ли, че един шофьор трябва да получава 600 лв , а един учител 200?????КАжете ми това в 21 век как ви звучи?Като аборигенска държава и нулева заинтересованост към бъдещето според мен Ако аз бях учител и получавах 200 лева и влизайки в час някакъв пикльо, който не знае дали още му се пикае или е*е ми каже "ко стаа брато?Ше учиме ли неска?" не само че няма да си направя труда да го уча, но и ще го нашамаря, за да помни как трябва да се държи Проблема с образованието ни не е само в учителите.Проблема всъщност никога не е само в едно нещо.За каквото и да било.Всичко си има причини и следствия.Проста логика.Истината е, че всичко тръгва от семейството, а в момента на децата не се обръща никакво внимание.Или поне не достатъчно внимание.Всеки родител е затънал в проблемите си, нон стоп на работа, нон стоп притеснения и детето остава на заден план в доста случаи.гадно звучи, но е така И после защо даскалите не учат децата?Ами как да ги учат като те нямат елементарно възпитание.Нямат уважение към нищо!Дори към родителите си И как се учи такъв индивид?Той има самочувствието на всезнаещ и на всеможещ.Нацията ни масово изпростява.Всеки ден, всяка година и няма спирка...и когато учителите искат повишение всички българи вкупом АМА КАК?АМА ЗАЩО? и т.н.Като анекдота с българския казан в ада...само на него няма пазач, защото ние само се топим един друг...Не можахме да разберем, че когато съседа ти е зле и ти си зле..независимо дали повече или по-малко.И това е основния проблем при българите...те са доволни, че някой е по-зле от тях, а това че и те са до гуша затънали в л***а не го гледат...тъжна картинка е нашата мила родина и все повече се укорявам, че останах в нея Продължавайте със същия акъл колеги и за кеф на всичките ни врагове можем сами да се затрием след няма и 10 годинки...ще станем невежи и послушни и всеки ще си ни ползва както му е изгодно. Амин!
                              == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

                              На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

                              Коментар


                                #45
                                Няма учител в момента със заплата 200лв. престанете с тия легенди! И сега какво, четох, четох и децата са виновни! Били прости били не знам си какви! Евала! Ми аз учих през на гадното време, на инфлацията и мутрите. Бяхме "най-лошия" клас според учителите. Да ама имаше учители при които муха се чуваше като бръмчи и всички ги уважавахем! Имаше и такива които ги побърквахме. Ама нали се сещате каква е разликата. Едните бяха хора и знаеха как да ни прикоткат, щото няма по заблудено същество от един пубертет а другите най-нагло ни разправяха колко сме прости! Е как мислите бунтарите в нас се обаждаха и ги правехме разногледи! Защото уважението за разлика от догмите от комунизма не е еднопосочно, т.е. аз съм по стар ше ме уважаваш! А е двупосочно, т.е. взаимно. И който го е разбрал и има подход учениците са му памук в ръцете! Затова човек трябва да работи това което може а не понеже не може да се реализира другаде става учител! Защото такива примери мога да ви давам до утре сутринта! А работата на шофьорите не е ли емоционално обвързана? Или те нямат више значи не са хора? А и един човек ако е кадърен в свойта област ще се развие и ако не го удовлетворяват условията на сегашната му работа ще намери друга! Да ама не, всички само знаем да искаме ама какво даваме? Пак ви казвам, хубаво е да се протестира, да се поставят искания, да си отстояваш правата! Всички трябва да го правим. Но да го правим така, че да не пречим на другите които нямат вина за нещата. Не и по тоя начин по който сега ще протестират учителите! ДЕЦАТА НЕ СА ВИНОВНИ! И понеже нещата в темата се задълбочиха, на следващите избори нека пак повечето от нас да не гласуват, да гласуват само пенсионерите и феновете на Атака и ще видим тогава учителите какви заплати ще взимат и какво ще стане. Много криворазбрана нация сме ама всичко си ни е наследство от комунизма. Учи за да не работиш. Кога ли ще го надживеем?
                                KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
                                Land Rover Discovery 2.5TD '94
                                EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
                                EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
                                EX: Fiat Regata 1.7D '84

                                Коментар

                                Working...
                                X