3p написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Подкрепяте ли учителските стачки?
Collapse
X
-
Immortal написа:3p написа:Частните уроци са машина за пари задвижвана от учителите в основата си. 10-15 лв. на час на дете са малко да, но като ги умножиш по 3 по 4 на ден и като добавиш, че са НЕОБЛАГАЕМИ нещата придобиват друг вид.Медици с учители не могат да се сравнят - корупция има навсякъде както и в болниците, но всеки би предпочел да плаща за да знае, че някой се грижи за задника му по-добре отколкото да плаща на полицая заради gsm.Гледането на деца е циклично и летата обикновено децата не са по градовете, но като ти се изтупат и двете деца и по цял ден няма какво да правят в един момент на теб ти възниква проблем. Нали виждам какво е във фирмата, в която работа - детска градина, защото не можеш да оставиш малко дете цял ден само вкъщи.Lancia Y, 1.2, 60
Коментар
-
val_mcrae написа:Аз пък НЕ ПОДКРЕПЯМ СТАЧКАТА! Дайте да вземем всички да стачкуваме тогава да ни вдигнат заплатите, та да видим кво ще става тогава? Само че аз нямам право на подобни изяви.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Защитниците на тая стачка за да я защитят ползват едни и същи клишета! Почна да става тъпо вече! Слепи ли сте та не виждате, че от една добра идея стана една пародия и пълна простотия! Протеста е основателн все пак, всеки иска повече. Ама да ти дават повече, ти уж се сзгласяваш и на другия ден отказваш щото видиш ли трябвало и чистачките да взимат по 600лв. Направо се скъсах да се смея! Значи, тоя дето е учил висшета и т.н. да взима колкото една чистачка! Това беше поредното доказателство каква пародия е тази стачка. Синдикатите са някакви супер измислени лумпени дето не знаят какво искат и верно само седенки си правят. Учителите, се надъхаха и вече истерично подеха нещата. Онзи ден мина шествието, под прозореца на офиса ми и да ви кажа по жалка гледка не бях виждал. Това беше като манифестация от комунизма с елементи на детско творчество. И вместо да има някаква сериозност цялото шествие, то преличаше на клоунада и всички участници бяха с усмивки до ушите! Супер респектиращо! Тая стачка одавна загуби смисъла си, защото типично по нашенски е едно зле измислено, зле организирано и зле изпълнено мероприятие! И е време да се спре с това защото става все по жалко!
Коментар
-
3p написа:Да си дам и аз мнението. Не съм чел всички предишни постове, така че може да повтарям някой от колегите.Защо не удобрявам стачните действия на учителите?1. Според мен извиват ръцете на правителството и твърдо държат на 100% увеличение без да се съобразяват какви ще са последиците в икономически план за цялата държава ако им бъде отпуснато такова увеличение.2. Принуждават страшно много хора да се занимават с децата си вместо това да са на работа - отново косвено извиват ръцете на държавата по този начин.3. Заплатите им били ниски - това частично е така, но защо аз не мога да се сетя за нито един учител от времето когато аз бях ученик да не е имал частна практика и да не е давал уроци на частно? Всички го правеха, а от това се изкарват адски много пари. Декларация на доходи и плащане на данъци за тези НЯМА. Значи аз плащам сума ти и данъци, а те не? -> СИВ СЕКТОР.4. Качеството на средното образование е повече от трагично, всеки човек ползващ интернет е забелязал колко неграмотни деца има по формуите примерно, не могат да напишат дума без грешка - значи не може да искаш, а да не даваш.5. За да станеш педагог не е нужно нищо абосютно само да се явиш на изпит - педагогика се влиза с най, най, най - ниски оценки.6. Не може да затваряш през ден центъра на столицата и да страдат стотици хиляди хора. Аз лично не съм съгласен заради стачките на учителите да си правя обходни маршрути. Един, два, три пъти добре, но постоянно да има стачки не може.7. Учителите искат банките да направят компромис в момента и да им спестят вноските по кредитите защото стачкували и нямали приходи - е добре в такъв случай всеки в проблем за вноска да излезе на стачка за да не плаща - абсурдно искане.8. Целта на стачката НЕ е увеличение на учителските заплати, а дестабилизация и падане на правителството, учителите са пионки, но на принципа на стадото не могат да го разберат.Мога да изпиша още доста, но спирам.В заключение ще кажа, че учителите наистина вземат смешни суми, но не това е начина. Като дете на двама лекари мога надълго и нашироко да обяснявам какво е там положението със заплащането и каква е разликата с натоварването при двете професии, но няма да го направя, сами преценете, но лекарите не са спрели работа нали?Нека им увеличат заплатите, нека са 100%, но нека и периода да е по-дълъг.Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Така и аз бях решил да не коментирам ама,Много от колегите говорят за "сив сектор". Ами да пуснем анкета във форума, кой се осигурява на минималната заплата за длъжността му и кой на реалните си доходи - мисля, че отговора ви е ясен, но си мълчите и си прибирате осигуровките на ръка всеки месец, ама това за вас не е "сив сектор", защото подобно на приказката за казана в ада, щом вие го правите "не е нарушение".Говорите за квалификация, да си вършат добре работата учителите, а пък във форума е пълно с теми "еди кой си монтьор ми е*а майката на колата", но този същият монтьор ви взе 100лв да ви смени тъпия ангренажен ремък дето се сменя за 2 часа максимум (по 50лв на час ), това го казвам от личен опит, от мненията ми във форума може да се види, че съм доста добре с ремонтите - на него заплата от 1500+ лева на месец може да му давате и той ще продължава да ви троши колите и вие ще продължавате да ходите при него.Същото мога да кажа и за другите сфери - как една много "разбираща" счетоводителка не можа да попълни проста данъчна декларация, но сега примерно реве, че няма кой да й гледа детето. Нека всеки се погледне първо колко той може да си върши работата и колко я върши за смешните пари дето получава, а не да бърза по стар български обичай да плюе срущу другите.НО за учителя не може. Как на него да дадем. В момента работя на бензиностанция и защо - защото ако трябва да си използвам квалификацията и да работя това, за което съм учил 16 години ще получавам почти 2 (два) пъти по-малко пари. Защото на някакви неграмотни мутри (бизнесмени) им се вижда, че ако местиш камъни цял ден вършиш работа, НО ако си седиш на компютъра само си клатиш краката, за това. Защото повечето работодатели са доста по-тъпи от работниците си.Всеки ден ги виждам "децата" на по 18+ години дето идват на бензиностанцията, ами след 10 години те ще са повечето пълна развалина, нищо няма да става от тях - то не са дрогирани, пияни и какви ли не всяка нощ.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
3p написа:Immortal написа:3p написа:Частните уроци са машина за пари задвижвана от учителите в основата си. 10-15 лв. на час на дете са малко да, но като ги умножиш по 3 по 4 на ден и като добавиш, че са НЕОБЛАГАЕМИ нещата придобиват друг вид.Медици с учители не могат да се сравнят - корупция има навсякъде както и в болниците, но всеки би предпочел да плаща за да знае, че някой се грижи за задника му по-добре отколкото да плаща на полицая заради gsm.Гледането на деца е циклично и летата обикновено децата не са по градовете, но като ти се изтупат и двете деца и по цял ден няма какво да правят в един момент на теб ти възниква проблем. Нали виждам какво е във фирмата, в която работа - детска градина, защото не можеш да оставиш малко дете цял ден само вкъщи.
Коментар
-
Не, не те разбирам. За мен да си неук е все едно да си мъртъв! Ако бях неук, щях да съм като циганите, но слава Богу не съм. И като стана въпрос за Бог - умирането все пак е негова работа, докато това да си образован е работа на учителите.Ами тогава да си вършат работата. Смяташ ли, че в момента я вършат добре?like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
bright написа:таз легенда, дето учителите като свършат училище се прибират в къщи и започват да се готвят за следващия ден още 3-4 часа не я вярвам. 4 години водих лекции във ВМЕИ (сега ТУ) и да ви кажа - готвих се предварително само първата година, след това като материала го повториш по време на упражненията го запомняш перфектно. После го пееш наизуст през втората година, а след третата и в 12 часа през нощта мога да взема тебешира и да почвам. Лично мисля, че човек който 10 и повече години "дъвче" едно и също и не може да го запомни просто трябва да работи нещо друго!
Коментар
-
учители
да стачкуват нека и те са в правото но да не пречат на децата в училище жената вече 2 ра седмица е в болнични заради тяхната стачка няма кой да гледа сина в къщи иначе преди на градината до 17 ч е друго а и пари сега трябва да даваме за 1 месец и още отгоре за допълнителни работи . и жената от болницата сега като вземат да стачкуват ще стане мазало иначе взима 180 лв . направил съм сметка че ако тя гледа сина и не ходи на работа няма да е много загуба взима 180 - 60 лв път8 на жената до работата - 40 лв за градината на сина - парите всяка седмица за градината за препарати и други и остават ?но нали пък като си е в къщи мисли за щуротии я ремонт я нещо да се купи
Коментар
-
Аре стига вече! Да не е сложил някой пищов на главата на учителите и да им е казал че само това могат да бачкат! Щото от това дето пишете така излиза! Вече ти се плаща за това което можеш а не за това, че имаш някаква диплома. Пазара е такъв! Никой не е карал никой насила да става учител! И престанете да ги сравнявате с другите дето бачкаме в часния сектор. Един учител може и да взима ниска заплата, но си го осигуряват на реални пари, има и доста други социални придобивки, работи по трудовото законодателство. Получава си извънредни, бачка с точно работно време и т.н. Като иде за кредит като държавен служител ползва по-ниска лихва. Айде спрете да обеснявате как учителите видиш ли били най-зле! Колко от хората в часния сектор бачкат извънредно и не им се плаща за това, колко имат точно фиксирано работно време, колко се осигуряват на реалните пари? Ама те са бачкатори и няма как като спрат да работят да принуждават и държава и работодател да им даде повече пари. И тия същите хора сега се преебани, защото няма какво да си правят децата, няма как да си вършат работа щото куп учители обикалят и затварят улици. И още куп глупости! И като накрая им казаха ок, даваме ви по 650лв. те си измислиха някакви доводи малоумни за да продължават. Да си кажат, че не им се работи и това е! Имаше и други начини на протест! Можеше и лятото да стачкуват ама не. Можеше да стане всичко много по лесно и безболезнено, ама като са сложени за лидери разни изперкали баби и смешни чичковци какво да стане. А да не говорим, че съсипват на децата годината а те какво са виновни! Няма оправдание за всичко това което представлява тая стачка! НЯМА! И защо като са толкова кадърни, не искат диференцирано зaплащане?
Коментар
-
Scorpion_BV написа:Аре стига вече! Да не е сложил някой пищов на главата на учителите и да им е казал че само това могат да бачкат! Щото от това дето пишете така излиза! Вече ти се плаща за това което можеш а не за това, че имаш някаква диплома. Пазара е такъв! Никой не е карал никой насила да става учител! И престанете да ги сравнявате с другите дето бачкаме в часния сектор. Един учител може и да взима ниска заплата, но си го осигуряват на реални пари, има и доста други социални придобивки, работи по трудовото законодателство. Получава си извънредни, бачка с точно работно време и т.н. Като иде за кредит като държавен служител ползва по-ниска лихва. Айде спрете да обеснявате как учителите видиш ли били най-зле! Колко от хората в часния сектор бачкат извънредно и не им се плаща за това, колко имат точно фиксирано работно време, колко се осигуряват на реалните пари? Ама те са бачкатори и няма как като спрат да работят да принуждават и държава и работодател да им даде повече пари. И тия същите хора сега се преебани, защото няма какво да си правят децата, няма как да си вършат работа щото куп учители обикалят и затварят улици. И още куп глупости! И като накрая им казаха ок, даваме ви по 650лв. те си измислиха някакви доводи малоумни за да продължават. Да си кажат, че не им се работи и това е! Имаше и други начини на протест! Можеше и лятото да стачкуват ама не. Можеше да стане всичко много по лесно и безболезнено, ама като са сложени за лидери разни изперкали баби и смешни чичковци какво да стане. А да не говорим, че съсипват на децата годината а те какво са виновни! Няма оправдание за всичко това което представлява тая стачка! НЯМА! И защо като са толкова кадърни, не искат диференцирано зaплащане?like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Scorpion_BV написа:...Да си кажат, че не им се работи и това е! Имаше и други начини на протест! Можеше и лятото да стачкуват ама не. ...А да не говорим, че съсипват на децата годината а те какво са виновни! Няма оправдание за всичко това което представлява тая стачка! НЯМА! И защо като са толкова кадърни, не искат диференцирано зaплащане?
Коментар
-
Така си мислиш ти! Аз точно два пъти се сблъсквам с манифестацията им. Единия път беше точно в 17:00 когато града се задръства от коли. И беше станало мазало! Последното беше преди няколко дена по Джеймс Баучър. Даже автобуса седя да ги чака да минат 20 минути. И защо? Центъра малък ли е да се разхождат с плакати и смешни хартиени шапки на главите? И да ти кажа, точно учителите гледат в чуждата паничка, аз не! Аз се радвам, че има по-богати от мен. И се боря да ги настигна. А учителите понеже имали ученици дето парадирали с финансово положение, затова трябвало да им се дигнат заплатите. Ми те и по 1 милион евро да ги направят, пак ще има някой дето баща му има 5 милиона евро нали! Това довод ли е за искане на повишение на заплатите! Кой сега гледа в чуждата паничка а? Кой твърди, че всеки който в България има хубава кола, хубав ГСМ и къща и има пари да си купува каквото иска е мутра? И това е мисленето на хора дето ще ми учат детето един ден. На това ли ще го учат? Последно пиша по темата. Имат право да протестират и това е ясно. Нямат право да го правят ма гърба на хората дето нямат вина! Това, че работят в една сфера която в момента не е най-платена не е нещо което им е наложено на сила. Всеки днес има право на избор. Един ден учителската професия пак ще стане много добре платена, но всичко с времето си. Не сме стигнали до тоя завой на спиралата. Затова нека искат, но да искат с мярка, нека протестират, но да протестират с мярка. Нито децата нито родителите са виновни за това състояние на нещата. Дори винаги сме помагали не само финансово!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар