Mindzu написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Подкрепяте ли учителските стачки?
Collapse
X
-
аз сам у4еник в 11клас и съм за ста4ката,не е оправдано горките у4ители да взимат такава заплата,много ги тормозим-у4енизите :D , аи не само те трябва да ста4куват за да се вдиге малко стандарта трябва пове4е ста4ки от вси4ки областиfiat coupe1,8 16v , fiat 850coupe,beta 2000 16v i beta 1600 16v
Коментар
-
antoni написа:аз сам у4еник в 11клас и съм за ста4ката,не е оправдано горките у4ители да взимат такава заплата,много ги тормозим-у4енизите :D , аи не само те трябва да ста4куват за да се вдиге малко стандарта трябва пове4е ста4ки от вси4ки областиlike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Аз пък НЕ ПОДКРЕПЯМ СТАЧКАТА! Дайте да вземем всички да стачкуваме тогава да ни вдигнат заплатите, та да видим кво ще става тогава? Само че аз нямам право на подобни изяви.Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Porsche 944 S2
http://www.valmcrae.snimka.bg/
http://vbox7.com/user:val_mcrae
http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
Коментар
-
Здравейте всички.Аз по-скоро съм интерфейс на баща ми и компютъра(до книжка ми остават 3 години)и съм все-още в дебрите на родното образование.Ученик съм във училище което се води за елитно.Там учителите са много горди и нафукани.Нищо лично към преподавателите,но просто не съм съгласен с тяхната стачка.Учителката по математика на първа линия протестира,а преди години правеше списъци на учениците взимащи частни уроци и им завишаваше оценките.Че тя ме изнудваше.И един път ме вдига на дъската.Малеееее.7 кредитни карти и портмоне с диаметър 6 сантиметра.Ами тя за какво протестира.А нали и класния ръководител освен да учи трябва да решава проблемите в класа?Имах един съученик който беше по-слаб от другите.Ми те само къде секс не правиха с него.И това пред очите на учителите.Ами нямам думи.На баща ми колеги които работят близо до неговото местоположение на работа се тровят с отровни изпарения и метали за 200 лева на месец.А учителката ми по химия понякога реве и отказва да преподава.Ами ако това смятате за нормално.
Коментар
-
подкрепям ги, както подкрепям всеки, които прави нещо такова за да почнат педерасите да крадат по-малко и да дават по-европейски заплати на европейските ни цени. никой не казва, че в другите сфери са нормални заплатите, но даскалите имаха смелост да излязат. въпреки че подозирам много по-дълбоки игри в цялата работа, отколкото неинформираните ни мозаци могат да си представят.ей ви Европата, ама с бг заплатиLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Мисля, че вече писах защо не ги подкрепям. Абе стига всеки е искал. Нека малко и да дадат. Искат от мен, от вас. Нека произведат качествено образование.Ето два поста:antoni Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 7:04 pm Заглавие: аз сам у4еник в 11клас и съм за ста4ката,не е оправдано горките у4ители да взимат такава заплата,много ги тормозим-у4енизите , аи не само те трябва да ста4куват за да се вдиге малко стандарта трябва пове4е ста4ки от вси4ки области ИCoupe_S2 Пуснато на: Чет Окт 18, 2007 9:03 pm Заглавие: Здравейте всички.Аз по-скоро съм интерфейс на баща ми и компютъра(до книжка ми остават 3 години)и съм все-още в дебрите на родното образование.Ученик съм във училище което се води за елитно.Там учителите са много горди и нафукани.Нищо лично към преподавателите,но просто не съм съгласен с тяхната стачка.Учителката по математика на първа линия протестира,а преди години правеше списъци на учениците взимащи частни уроци и им завишаваше оценките.Че тя ме изнудваше.И един път ме вдига на дъската.Малеееее.7 кредитни карти и портмоне с диаметър 6 сантиметра.Ами тя за какво протестира.А нали и класния ръководител освен да учи трябва да решава проблемите в класа?Имах един съученик който беше по-слаб от другите.Ми те само къде секс не правиха с него.И това пред очите на учителите.Ами нямам думи.На баща ми колеги които работят близо до неговото местоположение на работа се тровят с отровни изпарения и метали за 200 лева на месец.А учителката ми по химия понякога реве и отказва да преподава.Ами ако това смятате за нормално.Съгласен съм учителят по български на втория младеж да получава висока заплата. Но този, който е преподавал на АНТОНИ, на какво отгоре да иска увеличение?Аман от мърлячи, които искат да си претупват работата, а да получават високи заплати. Аз за да заслужа заплатата си полагам усилия всеки ден. Нека го направят и те.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Да си дам и аз мнението. Не съм чел всички предишни постове, така че може да повтарям някой от колегите.Защо не удобрявам стачните действия на учителите?1. Според мен извиват ръцете на правителството и твърдо държат на 100% увеличение без да се съобразяват какви ще са последиците в икономически план за цялата държава ако им бъде отпуснато такова увеличение.2. Принуждават страшно много хора да се занимават с децата си вместо това да са на работа - отново косвено извиват ръцете на държавата по този начин.3. Заплатите им били ниски - това частично е така, но защо аз не мога да се сетя за нито един учител от времето когато аз бях ученик да не е имал частна практика и да не е давал уроци на частно? Всички го правеха, а от това се изкарват адски много пари. Декларация на доходи и плащане на данъци за тези НЯМА. Значи аз плащам сума ти и данъци, а те не? -> СИВ СЕКТОР.4. Качеството на средното образование е повече от трагично, всеки човек ползващ интернет е забелязал колко неграмотни деца има по формуите примерно, не могат да напишат дума без грешка - значи не може да искаш, а да не даваш.5. За да станеш педагог не е нужно нищо абосютно само да се явиш на изпит - педагогика се влиза с най, най, най - ниски оценки.6. Не може да затваряш през ден центъра на столицата и да страдат стотици хиляди хора. Аз лично не съм съгласен заради стачките на учителите да си правя обходни маршрути. Един, два, три пъти добре, но постоянно да има стачки не може.7. Учителите искат банките да направят компромис в момента и да им спестят вноските по кредитите защото стачкували и нямали приходи - е добре в такъв случай всеки в проблем за вноска да излезе на стачка за да не плаща - абсурдно искане.8. Целта на стачката НЕ е увеличение на учителските заплати, а дестабилизация и падане на правителството, учителите са пионки, но на принципа на стадото не могат да го разберат.Мога да изпиша още доста, но спирам.В заключение ще кажа, че учителите наистина вземат смешни суми, но не това е начина. Като дете на двама лекари мога надълго и нашироко да обяснявам какво е там положението със заплащането и каква е разликата с натоварването при двете професии, но няма да го направя, сами преценете, но лекарите не са спрели работа нали?Нека им увеличат заплатите, нека са 100%, но нека и периода да е по-дълъг.Lancia Y, 1.2, 60
Коментар
-
Съкращения му е майката и периодична независима оценка за квалификацията на учителите. Не може 30 години да преподаваш и никой да не те пита ставаш ли или не за тази работа! Психологически тестове също - имах напр. учител, който като беше ядосан за нещо правеше следното - я сега деца, покажете си ръцете над чина, да видим на кого днес не са му изрязано ноктите? И който беше с нокти - обръща дланите нагоре за да може т.н. учител да го удари с дървения пергел по ръката (тези пергели не знам дали сега ги има, но навремето се използваха за чертане на окръжности по дъската в часа по математика). Боли и то много! Сещам се за учителката ми по химия от гимназията, която ни караше да преписваме дума по дума учебника, докато го научим наизуст - има много дивотии, за които просто не искам да си спомням! По новините гледам лицата на учителите - в голяма част от тях лъха толкова омраза и ненавист - какво ли се случва на децата които учат при тях?Брава 1.6 16V ELX
Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената
Коментар
-
Колеги, лошото е, че в България НЯМА синдикати, а доколкото ги има, са платени от правителството (явно или не).Когато се прави национална стачка, се прави НАЦИОНАЛНА стачка, като за подкрепяне на определени искания се ангажират и хора, не свързани пряко с исканията. Т.е. сега лекарите (например) да подкрепят учителите, а следващия път пък учителите ще подкрепят лекарите... това е начина. А по този начин се правят няколко неща - първо, стачката не е толкова убедителна, второ - синдикатите са си измили ръцете, и трето - се противопоставят хората едни на други, което обрича стачката на неуспех.Още веднъж ще кажа, че подкрепям стачката на учителите. Ако това правителство не може да им осигури заслужени и съответстващи на образованието и квалификацията им доходи, да си ходи.Да ви дам още няколко аргумента в защита на мнението ми:Не съм съгласен, че учителите сега са по-неквалифицирани от навремето. Та моито учители, които тогава бяха млади, още работят като учители. Нима са загубили предишните си знания и умения??? Те са си същите. Проблемът със сегашните ученици е съвсем другаде, не е в учителите. Ние на времето имахме някаква мотивация (дори и в изречението "Учи мама, за да не работиш"). Само че сега тази мотивация никъде я няма, хлапетата гледат Пайнер ТВ и гледат как недоучили прасета карат джипове и покрай тях се въртят манекенки, а бащите им с образование взимат по 200 лв. заплати. И как да ги мотивираш?!?Да се сравняват учителите с лекарите е смешно. Верно, че на лекарите заплатите не са по-големи, но няма човек, който да е бил в болница, да не знае какви пари се дават под масата. Имам личен опит в тези неща, и знам за какво става дума. Да се измерват мизерните суми, които един учител взима за частен урок (10-15 лева) със сумите, които взимат лекарите за операция е просто нечестно.А и никой не Ви кара да си водите децата на частни уроци! Натискайте ги в къщи да си учат уроците, отделяйте им повече време, и частните уроци ще са излишни. аз като не съм взимал частни уроци на времето - какво?А това, че нямало кой да гледа децата, като не са на училище... ми като са във ваканция - кой ги гледа? Айде сега...
Коментар
-
Частните уроци са машина за пари задвижвана от учителите в основата си. 10-15 лв. на час на дете са малко да, но като ги умножиш по 3 по 4 на ден и като добавиш, че са НЕОБЛАГАЕМИ нещата придобиват друг вид.Медици с учители не могат да се сравнят - корупция има навсякъде както и в болниците, но всеки би предпочел да плаща за да знае, че някой се грижи за задника му по-добре отколкото да плаща на полицая заради gsm.Гледането на деца е циклично и летата обикновено децата не са по градовете, но като ти се изтупат и двете деца и по цял ден няма какво да правят в един момент на теб ти възниква проблем. Нали виждам какво е във фирмата, в която работа - детска градина, защото не можеш да оставиш малко дете цял ден само вкъщи.Lancia Y, 1.2, 60
Коментар
-
Не знам дали знаете, но когато се стачкува се показва какво би било без определените хора.От написаното дотук виждам, че на много хора им пречи или ги дразни учителската стачка.Това е и целта по принцип.Да се привлече внимание и да се покаже необходимостта от учители.Един вид стачката си е абсолютно законна и както се вижда доста ефективна, защото засегна интересите на много хора.Не виждам защо бълвате змии и гущери, а не признаете, че учителите както винаги е било в нашата страна се оказаха най-будни и най-организирани.Историята го показва и го доказва много пъти.Аз подкрепям идеята правителството да си събира партакешите, след като не може да намери пари за образование.Да не говорим, че още при встъпването им на власт обещаха, че това ще им е приоритет.Пак много издържаха българските учители преди да направят тази стачка дами и господа И освен всичко друго вече 3-та седмица те отстояват правата си и гледат напред, въпреки че не получават и стотинка, защото е време нашия заспал овчи народ да се посъбуди малко.Българина винаги е бил кон с капаци!Винаги.През цялата си история.Като чета темата за образованието във всички форуми се убеждавам, че нищо не се е променило.Лошото е, че докато има хора, които гледат все в чуждата паничка (ама те как така, анма еди кой си еди к’во си) нещата ще се влошават все повече.А мога ли само да попитам защо като шофьорите се вдигнаха и един ден не стачкуваха и им вдигнаха заплатите М?И тогава никой не рева А тук става въпрос за бъдещето на нацията и държавата ни и всеки се прави на ущипана девственица...как стават тия работи а?Някой замисли ли се?Или е по-важно да се псуват учителите, защото им знае много устата и щото са вдигнали глава "от казана".Който знае притчата ще ме разбере Помислете малко драги българи...и после плюйте наляво и надясно.Вренменния афект е лошо нещо.Мислете в бъдеще време== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар