Смятам, че трябва да има диференцирано заплащане, колкото и да не им се иска. Познавам учители, които трябват да вземат поне двойно повече от други, и такива, които постоянно се оплакват на родителите, че децата шумели, боляло ги главата и тем подобни. Не може всички наравно - остана преди 10 ноември това.Аз не съм много млад и едно време през социализма беше на мода девиза "Учи, за да не работиш". По тази логика от моя клас 28 от 31 ученика продължиха след 11 клас да следват. Най-висок бал трябваше за медици, юристи, инженери, икономисти и тези които не можеха да влязат някъде , ставаха учители. Сега берем плодовете на последиците от това разделение на професиите.
"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Вярно е, че някой стават учители, понеже никъде не са ги приели, не могат по друг начин да се реализират, но пък има и такива, които наистина поназнайват нещата и заслужават по-високи заплати. Тогава най-добре ще е да има за всички един як тест по предмета, който преподават - да се види колко са в час и така да им се определят заплатите.А за полицаите (особено КАТ), нищо лично към колегите полицаи ама... айде ще замълча... че трябва да ги храня до утре сутринта...
ПОДКРЕПЯМ С ДВЕ РЪЦЕ!Не е нормално на един наемен войник с основно образование, некадърен да се реализира никъде другаде (да не се лъжем, точно такива хора стават наемни войници) да получава повече от един учител с поне едно висше образование и редица курсове за квалификация. Да не се обиждат колегите, които са военни, особено тези които са на мисия зад граница (особено колегата Торнадо), нямам предвид тях. Друг е въпроса дали стачката на учителите е истинска стачка. За стачници признавам гърците и французите. Там като кажат стачка, всички я подкрепят. Без значение кой и какво иска. Ако ще да стачкуват чистачите на тоалетни - подкрепят ги всички. Ама хората имат истински синдикати, а не като нашите хрантутници на властта.Аз ако съм на учителите - бих направил следното: Всички учители едновременно пускат уведомления за напускане. Да остане държавата без учители. Да ги питам тогава какво ще правят дебелите мазни задници, дето ни управляват.
Принципно подкрепям. само че трябва да скочат всички вкупом - не само учителите... Ако в тая държава се краде с 50% по-малко - ще има възможност за 100% увеличение на заплатите в цялата бюджетна сфера, ама нейсе... Аз какво да кажа, като от 7 години всяка година вкарвам в държавния бюджет между 500 000 и 1 000 000 лева, а миналата година дори 2 000 000 лева - и не съм видял и лев от тях, а смея да твърдя, че поне половината от тези пари са ЛИЧНА моя заслуга да влязат в бюджета. И това за мизерни пари. Много воля и сила се искат за да не се поквариш в такава ситуация... Та... аз каква заплата да искам?
Взимай, бе Кире, взимай с две ръце. Аз ако бях на теб...ухаааа!!! 1% щях да си чопна, не повече...Хората държавата изкрадоха...
Кой работи на половин ден?! Я не се излагай! А психическото натоварване какво е? А лекарите не вземали странично. Че те работят на по 3-4 места, докато са официално на работа. А познавам един зъболекар, дето днес ако не си докара 500 лева, го пише за кофти ден.
Кой работи на половин ден?! Я не се излагай! А психическото натоварване какво е? А лекарите не вземали странично. Че те работят на по 3-4 места, докато са официално на работа. А познавам един зъболекар, дето днес ако не си докара 500 лева, го пише за кофти ден.
На половин работен ден работят учителите. Какво правят през останалата половина от деня - подготвят ли се, частни уроци ли дават, си е тяхна работа. И не се излагам, а изказвам мнение. Това е форум, в него се изказват мнения. Не може всички да сме на едно и също мнение, но това не е повод за нерви. И не виждам в каква връзка пишеш за лекарите и зъболекарите ? Има въпрос, отговарям, като не ти харесва мнението ми, прескачай го, но моля без лични обиди, това - "не се излагай", заради изказано от мен едно съвсем нормално мнение, си е точно обида или най-малкото неуважително отношение и противоречи както на правилата, така и на духа на този форум.
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
НЕ ПОДКРЕПЯМ!!!1. аз също искам 100% увеличение на заплатата! За да го получа бачкам като луд по 8-9 часа на ден. Работата ми е свързана с компютри и не ставам от стола през цялото това време. Очите ми всяка вечер ме болят и се чуствам смазан. Но бачкам за да може да има за какво шефа да ми дигне заплатата. Учителите не стига, че работят на половин работен ден, не стига, че дават часни уроци и изкарват един куп пари на които и лев данък не плащат, не стига, че принуждават учениците си да купуват точно определени учебници и пособия и взимат пари от комисионни а и си претупват безобразно работата. Все още в училищата е пълно с хора на пенсионна възраст който не се отказват от "малката" заплата за да дадат път на млади хора решили да се отдадат на тази професия!2. Освен, че работят на половин работен ден, учителите почиват и цяло лято!!! Изчислете колко взимат на час работа и ще се хванете за главата!3. Учителките в децките градини и яслите трябва да получат реално това увеличение защото те не се ползват с нито едно от горните изброени благинки и хората не стъчкуват, гледат ни децата и то съвестно!4. Заплахите за съсипване на учебната година за мен са престъпни! Това ще промени живота на много деца и то сериозно!!! Ако това стане аз лично бих линчувал виновниците от учителските синдикати!5. Хубаво е всички да искаме да се повишава стандарта ни на живот но трябва да го правим така, че да не пречим на другите които нямат вина за това! Защото техните загуби тогава трябва да ги компенсират тези които са ги причинили!
KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
Land Rover Discovery 2.5TD '94
EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
EX: Fiat Regata 1.7D '84
Съгласна съм.Цяло лято не се сетиха да стачкуват,че бяха в платен годишен отпуск-а сега "бягяй работа ,че идвам".Доста безотговорно постъпват от първия учебен ден!Какво са виновни децата?А и техните родители?Работещите родители трябва да си взимат отпуск ,ако няма кой да им гледа децата?! Yellow_Flash_Colorz_PDT_21
Съгласна съм.Цяло лято не се сетиха да стачкуват,че бяха в платен годишен отпуск-а сега "бягяй работа ,че идвам".Доста безотговорно постъпват от първия учебен ден!Какво са виновни децата?А и техните родители?Работещите родители трябва да си взимат отпуск ,ако няма кой да им гледа децата?! Yellow_Flash_Colorz_PDT_21
Евала! Че те лятото защо да стачкуват като не работят, какво да кажат в това време "спрете ми отпуската искам да работя и да получавам повече пари" да не са луди! Ами нека направят тогава друго когато са на училище да им плащат 600-900 лв, а когато са във вканция - минималната заплата те тогава нищо не дават на обществото.
FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Подкрепям вдигане на заплатите във всички работни области, но не подкрепям вдигане на заплатите единствено на учители и лекари. С какво са заслужили повече, че трябва да им се отделя специално внимание, та им гледам стачките по новините всяка вечер.Е затова преди 2-3 години просто реших, че трябва да си вадя хляба сам и спрях да работя за този и онзи. Сега поне получавам толкова, за колкото работя, макар че работя постоянно (нема събота, нема неделя )
Трябва да се повишат заплатите на всички и да има строги правила особенно за тия заведения които се финнасират от държавата като лекари учители и т.н.Не може аз както съм например държавен служител да отида и да лепя плочки ако ще, да не говорим да си работя по професията и да получавам от още едно място доходи.При такава ситуация мен ако ме хванат съм изгорял безусловно с дисциплинарно уволнение.Значи за едни при сегашната ситуация може за други не може.На това му се вика дискриминация.Но в наща държави всичко може само да си имаш лоби в парламента.Я например това да е така за лекарите и учителите да избират самостоятелно ли ще работятя или само в държавните заведения.и да имат оценка която да формира работната им заплата ако ще и да се различава от на другите им колеги само с 5%.Нещата щяха да са по други. Не отричам че заплатите са им смешно ниски и трябва да се увеличат.Но съм и на ясно че се крадът и пари от приходите в бюджета или поне се харчат за разни глупости.Скоро имаше някакув репортаж за едно училище дето бяха наляли сумата му и пари за униформи и не знам още какви глупости а едно друго в училище директора му се плачеше че не му стигат пари за ремонт.И сигурно тия пари щяха да му стигнат да си го направи че и да му хартисат ама ядец за неговото училище друг път.На друго малко селско училище пратили компютри и те така си стоят в кашоните защото нямали специалист а и никакъв шанс да ги вържат кум интернет.Простотии колкото изкаш само и само май някой да си напълни джоба с финикийски знаци.Так е и така ще бъде докато не си избираме депутатите по партийни листи и стоим и гледаме сеира на другите когато те се опитват да се борят за правата и социалните придобивки.юда не говорим за повишение на цените на някои стоки.Е сега например цяла Италия бойкотират макаронените си изделия заради повишението на цените.И в интерес на истината само в една българска медия беше отразено това и то съвсем бегло.А там хората си стачкуват и не мислят като нас.Сто пъти да ни дигнат хляба пак ще мълчим.Нещата не са толкова прости колкото се опитвам да ги представя а и оспамих темата и мисля да спирам че вече отива на политика а не искам да се разправям с това.За мен политиката е олицитворение на големите лъжи и обещания.
Подкрепям. Не че и аз не искам по-висока заплата, но не виждам с какво ми пречи, ако учителите искат. Нали сме пазарна икономика - всеки има право да договаря собствената си заплата. Доводи от рода, да ама примерно лекарите ще взимат по-малко, са меко казано смешни, не защото лекарите взимат достойни заплати, а защото заплатите на лекарите нямат нищо общо със заплатите на учителите. Ако лекарите искат повишение на заплатите да си стачкуват сами.Така стоят нещата и именно това е начина да се вдигнат доходите и стандартите на населението. Един работодател (особенно български) никога няма да вдигне значително заплатите, ако може да го избегне. Работа на работниците (в най-общият смисъл) е да се погрижат за заплатата си.
Трябва да се повишат заплатите на всички и да има строги правила особенно за тия заведения които се финнасират от държавата като лекари учители и т.н.Не може аз както съм например държавен служител да отида и да лепя плочки ако ще, да не говорим да си работя по професията и да получавам от още едно място доходи.При такава ситуация мен ако ме хванат съм изгорял безусловно с дисциплинарно уволнение.Значи за едни при сегашната ситуация може за други не може.На това му се вика дискриминация.Но в наща държави всичко може само да си имаш лоби в парламента.Я например това да е така за лекарите и учителите да избират самостоятелно ли ще работятя или само в държавните заведения.и да имат оценка която да формира работната им заплата ако ще и да се различава от на другите им колеги само с 5%.Нещата щяха да са по други. Не отричам че заплатите са им смешно ниски и трябва да се увеличат.Но съм и на ясно че се крадът и пари от приходите в бюджета или поне се харчат за разни глупости.Скоро имаше някакув репортаж за едно училище дето бяха наляли сумата му и пари за униформи и не знам още какви глупости а едно друго в училище директора му се плачеше че не му стигат пари за ремонт.И сигурно тия пари щяха да му стигнат да си го направи че и да му хартисат ама ядец за неговото училище друг път.На друго малко селско училище пратили компютри и те така си стоят в кашоните защото нямали специалист а и никакъв шанс да ги вържат кум интернет.Простотии колкото изкаш само и само май някой да си напълни джоба с финикийски знаци.Так е и така ще бъде докато не си избираме депутатите по партийни листи и стоим и гледаме сеира на другите когато те се опитват да се борят за правата и социалните придобивки.юда не говорим за повишение на цените на някои стоки.Е сега например цяла Италия бойкотират макаронените си изделия заради повишението на цените.И в интерес на истината само в една българска медия беше отразено това и то съвсем бегло.А там хората си стачкуват и не мислят като нас.Сто пъти да ни дигнат хляба пак ще мълчим.Нещата не са толкова прости колкото се опитвам да ги представя а и оспамих темата и мисля да спирам че вече отива на политика а не искам да се разправям с това.За мен политиката е олицитворение на големите лъжи и обещания.
Да ама парламента ще си гласува бюджета колкото си искат и корекция през годината когато и колкото си искат, тогава за какво става дума и за какво говорим?
FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Аз мисля че е крайно време да са въведе една добра практика от САЩ и голяма част от Европа-за определени професии се стачкува само в извънработно време,иначе дирекно в затвора. Малко хора работят 8 месеца в годината(3месеца лятна+коледна,великденска,грипна,дървена и какви ли не още ваканции) През това време на кого преподават? В тази държава стана модно всякакви съсловия да реват за пари. Това обикновенно са тези които не знаят как се изкарват.Както казва шефа-никой не държа на сила,който не му харесва може да си търси по-хубава работа.
Коментар