Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подкрепяте ли учителските стачки?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Подкрепяте ли учителските стачки?

    Голяма валянка се вдигна с техните заплати. Вие как мислите дали са прави, като аз например вземам колкото тях в момента те не рабиотят като мен на 8 ч. и си имат 3 ваканции през които нищо не правят. Оправдани ли са според вас исканията им в този случай?
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

    #2
    аз ги подкрепямв момента нямат никаква мотивация за работаа работата не е лека и е отговорнаи това в комбинация с лошото възпитание и поведение на децата води държавата към...но извъднъж със 100% не става
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

    Коментар


      #3
      като цяло мнението ми се дублира с мнението на sev
      Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

      Коментар


        #4
        учи баба да не работиш! затова са учили хората, не може един бакшиш или продавач да взема 3 пъти колкото тях. за справка- цивилизованите държави. аз ги подкрепям и не мисля, че има място за сравнение от типа имат ваканции ала бала не работят мисля минимална работна заплата от 600 е ниска, но все пак бива.
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

        Коментар


          #5
          Принципно подкрепям. само че трябва да скочат всички вкупом - не само учителите... Ако в тая държава се краде с 50% по-малко - ще има възможност за 100% увеличение на заплатите в цялата бюджетна сфера, ама нейсе... Аз какво да кажа, като от 7 години всяка година вкарвам в държавния бюджет между 500 000 и 1 000 000 лева, а миналата година дори 2 000 000 лева - и не съм видял и лев от тях, а смея да твърдя, че поне половината от тези пари са ЛИЧНА моя заслуга да влязат в бюджета. И това за мизерни пари. Много воля и сила се искат за да не се поквариш в такава ситуация... Та... аз каква заплата да искам?
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

          Коментар


            #6
            Подкрепям!Отделно като гледам днешно време колко нагли са келешите, не че ние някога сме били цвете за мирисане, ама ... сега са супер нагли и разпуснати, не знам просто как учителите комуникират с такива олигофренчета ... Вярно е. че имат 3 ваканции, но през тези 3 ваканции пак имат работа, един учител ако иска да е добър - постоянно трябва самия той да учи нови неща и постоянно да чете, това изисква време...Понеже едно време съм завършил ПМГ, преди университета и знам, че там учителите, както и в подобни училища заслужават да вземат по-високи заплати (в пъти по-високи от другите учители от обикновените училища), защото знаят в пъти повече от колкото една проста учителка в реална гимназия и постоянно четат и са на ниво...П.С. Трябва във всички сфери да се вдигнат заплатите, поне с 50%, но темата ще се усложни много...

            Коментар


              #7
              На никой не стигат парите........Верно е че са им ниски заплатите,но бих подкрепила лекарите и мед.сестрите,щото са по-зле от учителите.

              Коментар


                #8
                така етрябва заплатата където може, да е обвързана с резултатите
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

                Коментар


                  #9
                  Добре де, всеки има право да иска повече, но от къде да се вземат за 100% увеличение, пък и заплатите на другите сектори в провинцията са долу-горе като тяхните значи ли че всички трябва да искат същото, в крайна сметка всичко започва от София че там заплатите навсякъде са двойно повече от тези в провинцията и тука казват "като не ти изнася други чакат отвън". Казвате че нямат мотивация за работа, на времето как имаха стимул нашите учители и заплатите им бяха съизмерими с другите сектори по места? Колкото до ваканциите и работното им време - отпуска 55 работни дни ваканциите когато нямат ученици какво правят- час проми , всеки учител има норматив за седмицата например 22 ч за математика и български и т.н. и после - час проми - необлагаеми, за да донаучат учениците.
                  FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                  Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

                  Коментар


                    #10
                    Че взимат чисти пари от частно уроци,взимат,че ги гони корупция,и това е така.Че имат ваканций без край ,имат.По-добре на лекарите да увеличат

                    Коментар


                      #11
                      Смятам, че трябва да има диференцирано заплащане, колкото и да не им се иска. Познавам учители, които трябват да вземат поне двойно повече от други, и такива, които постоянно се оплакват на родителите, че децата шумели, боляло ги главата и тем подобни. Не може всички наравно - остана преди 10 ноември това.Аз не съм много млад и едно време през социализма беше на мода девиза "Учи, за да не работиш". По тази логика от моя клас 28 от 31 ученика продължиха след 11 клас да следват. Най-висок бал трябваше за медици, юристи, инженери, икономисти и тези които не можеха да влязат някъде , ставаха учители. Сега берем плодовете на последиците от това разделение на професиите.
                      Брава 1.6 16V ELX
                      Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

                      Коментар


                        #12
                        То лекарите не работят на частно, че използват и държавните клиники с всичкото полагащо се оборудване за това, за корупция при тях и дума да не става май останаха много малко от тях дето не вземат парички под масата пък за работното им време мисля че доста от вас са висели пред кабинетите с часове за да може светилото вътре да си изпие кафето и да си изпуши циагарите на сладка раздумка. Май само обикновенните санитари не докарват нищо над заплатата си. Явно в тази държава образованието е поседната дупка на кавала. По добре си изкарай до 8 ми клас пък стани едно шофьорче я на такси я на автобус пък да се видиш в лев.

                        Коментар


                          #13
                          Нека да стачкуват и по възможност не само те. Само по този начин ще се вдигнат бюджетните заплати а покрай тях (дай боже) и заплатите в частния сектор.
                          Alfa 159 SW 2.4 Ti
                          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

                          Коментар


                            #14
                            въпроса е по-скоро дали има съотвествие м/у продукта, който произвеждат (образованието) и заплатите. според мен заплатите им са мизерни, но отговарят напълно на продукта (липсата на добро образование у българите), така че съм по-скоро против. но при липсата на ясни правила е трудно да се определи колко е ефективен е нечий труд и колко пари трябва да взима за него.
                            "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                            (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

                            Коментар


                              #15
                              това за корупцията в медицинския сектор го имано много малка част от лекарите си докарват страничен доход, да не говорим за фелдшери, сестри и другитеродителите ми работят в тази сфера и горе-долу съм запознатпри учителите и лекарите заплатите са смешнине може сержант в полицията, който не може да си напише името и едва е изкласил да взима двойно повече от учителне искам да се обиждат колегите полицаи, но в МВР има много повече корупция + по-високи заплати
                              2015 Renault Megane Expression GT
                              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                              Всичко за FIAT Bravo 2007

                              Коментар

                              Working...
                              X