Имам Punto 1.7TD вече година и нещо. Доволен съм от количката отнесено към парите за които я взех. Само на мене ли ми се струва така или ламаринта е ужасно тънка и мека - като станиол. Като я взех количката явно преди това е била боядисвата и въобще боя, лак, повърхност бяха почти без забележки. Само на едно две места имаше леко вдлъбнатко което се забелязваше под определен ъгъл на подходяща светлина. Както казах карам повече от година по нашите пътища и се появиха доста(поне 6-7) от гореспоменатите вдлъбнатини по вратите. Според мен са от "удъри" от вратите на паркирали до мен коли. Много ми е неприятно това. Аз по принцим пного си пазя колата и такива неща направо ми бъркат...... . Ламарината е наистина много мека и най лекия удър в изпъкналите части на вратата оставя следи. Напоследък спрях да се заглеждам защото направих една глупост, която ми струваше леко огъната ламарина(не греда, дори драскотина по боята няма) на задна врата от страната на шьофьора. Беше по времето на последната буря с градушка. Бях у нашите на гости. Когато зачатка градушката слезох уж да си преместя колата под някой навес. Нищо не се виждаше, реки бяха потекли вече до колене. Напред назад наврях се под дърветата в градинката пред блока. Голяма грешка, освен че нямаше смисъл ми докара големи ядове. Когато посветна и вече можах да видя къде съм се нахендрил изтръпнах. Бях опрял задната си врата в някакъв израстък от брезичка. Много тъкък но достатъчно дебел за да ми смачка станьолената врата в изпъкналата част. Сам съм си виновен и още ме е яд. На другия ден махнах кората на вратата и като натиснах от вътре ламарината се върна на мястото. Естествено останаха малко неравности но...Моля ви колеги с Punto, огледайте си вратите под ъгъл и кажете имате ли вдлъбнатинки по вратите, такива оставени от вратите на другите коли когато се отварят и се удрят.. Аз до сега не съм виждал Пунто без такива.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ламарината на пунто 1
Collapse
X
-
снощи направих една глупост...не можах да спра... беше станало нещо напред и всички взеха да спират и аз спрях в багажника на един Пасат...не помня с колко карах, помня, че взех да намалям... нахаках се може би с 50 -60 -70 км.ч. ... бях с колан, по принцип винаги съм... на мен нищо ми няма, само врата, ръката / лявата в бицепса / и леко кръста ме боли... колата.... колата е...двигателя нищо у няма. фаровете са здрави, само пластмасовите държачи се счупиха... някой да има идея как се лепят??? бронята е пукната на две места, падна ми късата полуоска / откачи се от ск. кутия /, изтече маслото на ск. кутия, със 90 % сигурност ми се спука радиатора на климатика и не се проби охлаждащия... предния капак е за смяна, може и да стане, ама.... калниците... та дойдохме си на темата.... калниците, тези тънки ламарини дето се вдъбват все са здрави и огънати...всичко от удара пое предницата - това разстояние между радиатора и двигателя... да не ви се случва, ама братята италианци добре са го измислили туй Пунто.......... та ламарините да се ви проблема....Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Верно ламарината не е такъв дерт ама... Исках да попитам за вашето мнение. Викам да не бъркам нещо. Щото все откривам по някоя нова вдлъбнатина и все са на почти на едно ниво. Направо са наредени в редичка по вратите. Иначе верно колата фърфи, климата бачка, ел.. мел... За тия пари толкова. Даже съм и много доволен.Fiat Punto 1.7TD
Коментар
-
Моята беше цялата в такива вдлъбнатинки още като я взех...дори и по задния капак. Сигурно са се появили нови, аз се стараех да не ги гледам, че много ме дразнеха. Преди 1 месец не издържах и без това беше за боядисване Гледам запълнили са ги. А и си бях одраскала задната врата в един контейнер ... аз толкова лекичко го подпрях,а тя взе че хлътна чак. Такива са...като станиолчета се бръчкат :DPunto 1.2/75
Коментар
-
мдам... и мойто Типо така... като го взех нямаше нито една вдлъбнатинка... а сега не искам дори да поглеждам... поне 7-8 съм ги насъбрал от паркингите по МЕТРО, Била, Практикер и др. В началото за всяка вдлъбнатинка много ме болеше... но напоследък нещо почнах да свиквам и да не го приемам толкова близо до сърцето... Не знам от какво е... от немърливите хора, които отваряйки вратите не пазят съседните коли, от меките ни ламарини ли... но това е факт.Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар