Така де... правя сега един ремонт вкъщи... да не се задълбочавам в подробности, но в нашата част на квартала (Сухата река) няма и помен от топлофикация (за радост или не) и се другаруваме предимно и само с Енергото... Та по темата - решил съм да си сложа едно ел.подово, но забележете не за да се отоплявам, а лееееееко да подгрявам пода... ще има друг основен отоплител. До тук добре... само че като се поразрових из интернет за отзиви, съвети и насоки... вече не знам какво да правя.
Едни казват, че от подовото се получавала ел-магн. индукция, която била много вредна за здравето.... другото което ме притеснява е, че искам да сложа ламиниран паркет, което обаче с подово никак не се комбинирало (освен че бил изолатор) ами и щял да се размести и да зейнат фугите заради топлинното разширение... Затова реших да сложа 600 ватов нагревател, който да има малка (10W/л.м.) отделяна мощност, като по този начин избегна конфликта с паркета... Но тук дойде следващия въпрос - как да го наредя кабела? Гледам пишат, че се редял змеевидно, но пък от у-ще знам, че това си е жива индуктивност, което пък нали било вредно за здравето?! Чудя се дали да не го навия спираловидно? А бе като цяло, ако някой има опит/знания да сподели, ще съм му благодарен...

Коментар