Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отново поскъпнаха горивата.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Цените на международния пазар се вдигнаха. Според PLATT’S European marketscan дизела от няколко дена е по-скъп от бензина. Като го сметна цена франко обект(с транспорт, ДДС и т.н.) идва с 3ст. по-скъп от А95Н. А отделно гледам 80 долара станал барел суров... Добре поне че звяра харчи малко
    Fiat Marea 130JTD Weekend HLX

Коментар

Лека-полека и нещата си отиват към инфлация... Не че нещо, ама май 96-97ма пак ще се повторят скоро Същите хора ни управляват...
      - '06 FIAT Grande Punto 1.9 Multijet 130ps -

Коментар

погледнах цените на Шел във Австриянафтата си е по-евтина с 6 цента
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Не знам как е в Австрия, ама ето ти цифрите: 50ppm ULSD +5.75 714.50-715.50 +5.75 Prem Unl 50p +13.75 676.25-677.25 +13.75 Първото е дизел, второто бензин, първите цифри са купува, след това продава, отпред и отзад е сложено изменението спрямо вчера, всико е в долари за тон. Няма да ти пействам от вчера, но ще ти кажа че бяха по-високи от онзи ден. Не пейстнах цените на пропана и бутана, ама и там не е добре: пропана се вдигна с 15 долара, бутана не е мръднал засега. Българските Шел, ОМВ и т.н. се съобразяват с тези цифри в много голяма степен.

Коментар

не знам какво се съобразяват, като купуват от Бургас :D

Коментар

sev написа:
              не знам какво се съобразяват, като купуват от Бургас :D
              Няма и половината купуват от завода, другото го внасят. Лукойл сравнително от скоро започнаха и те да следят котировките и да ценообразуват всеки ден. Спекула е това че в Бургас ГПБ е най-скъп, в сравнение със София примерно, както и че разликата между Биодизела и Евродизела на Лукойл е 4-5 ст.(техните цени видях, затова ги споменавам, не че нещо)

Коментар

sev написа:
                погледнах цените на Шел във Австриянафтата си е по-евтина с 6 цента
                За по-пълна информация ето цените на горивата в Германия. Съвсем прясна, върнах се от там миналата неделя. Градчето е на около 35 км от Кьолн и Дюселдорф.
                Прикачени файлове
                FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
                FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Коментар

многа скъпоето във Виена
                  Прикачени файлове

Коментар

ха честито....http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1097225
                    Fiat Punto 1.1-Синята птица
                    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

А прави ли ви впечатление в снимките на Стив и Сев, че разликата между 95 и 98 е само 2ст. Що така?

Коментар

До кога стига де.Да го правят твърдо 2 лв. и да не се занимават повече.
                        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

МожеШЕ да ми гледате подписа, а освен това и сайта от където идва картинката: www.oil-price.net (от графиките ясно се вижда, че ние Януари просто сме извадили късмет да въведем европейските цени на акциза докато е бил евтин петрола и затова плавно стигнахме цените в европа (което е отделна тема, дали и при нас трябва да са такива цените като сме с други заплати).
                          Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                          http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Kuku написа:
                            А прави ли ви впечатление в снимките на Стив и Сев, че разликата между 95 и 98 е само 2ст. Що така?
                            може да има разлика в акциза меджу БГ и Австрия/Германия

Коментар

Naidenov написа:
                              http://www.dnes.bg/article.php?id=41046 ...след като цената на петрола продължава да се качва! http://news.expert.bg/?id=122165
                              Интересното е как едните са писали, че поевтинява след като поскъпва, а другите пък обратно - след като вече беше поевтинял, пишат че сега поскъпвал но използват думи като: "увеличава крайните заводски цени" - поне са в час с последната посока на движение на цената. Аз за това първо си поглеждам на ойл прайс нет да се ориентирам.Инъче на страните в ЕС данъчната им политика е една от малкото форми на независимост - така, че и при въведените у нас акцизни ставки с по-голям размер само са използвали зе оправдание ЕС. За Австрия и Германия сигурно си е различно защото и през 2006та и аз като минавах от там и аз заредих по-евтино в Австрия (дори и сравнено със Сърбия ако не се лъжа, не само спрямо Германия)Изказвам се доколкото съм запомнил от студентските си учебници. Ако греша може да ме поправите.

Коментар

Ето ви и една илюстрация от моя личен архив, но за да се тълкува тя - трябва да се гледа и един самун хляб колко е струвал или цената на златото за съответната година (защото с един долар сега не може да се купят толкова неща колкото е можело преди 50 години например (не си спомням дали на тази графика инфлацията беше отчетена при преизчисляването).
                                Прикачени файлове

Коментар

Working...
                                X