Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Морски змии!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Морски змии!

Безкрайно учуден бях тези дни на Русалка, в компанията на Веско.Т, съпругата му и моята жена, когато видяхме в едно малко заливче да плуват морски змии около 40-50 см дълги. Единия екземпляр когото видя Руми, жената на Веско беше налапал до половината една малка рибка! За какво става дума, отровни ли са, отдавна ли са в нашето море?
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Тези дни гледах по DISCOVERY един филм и в него се показваха такива, не помня за къде ставаше въпрос, та там казаха че има и отровни и неотровни като сухоземните, но е трудно да познаеш коя каква е, колкото до нашето море незнам за какви става дума.
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Доста отдавна си ги имаме тия животинки тука По-принцип се срещат предимно покрай каменистите плажове. Неотровни са , но имайте предвид че ухапването им пак е болезнено и е възможно да ти се подуе ръката. Някои от отровните сухоземни змии също могат да плуват ако им се наложи , така че внимавайте.Хм , като се замисля видях едно симпатично сузуки малко след Дюни къмто 12 часа в неделя ...
      Brava 1.6 ELX

Коментар

Бяхме много на север, Дюни е далече. Да, точно каменист бряг беше.Странно, не бях чувал, но предполагам, че не става дума за обикновената водна змия, от която видяхме купища на Ропотамо тази пролет.

Коментар

Всички змии могат да плуват. Може и да не са били морски.
          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Толкав мъж от какво змийче се е уплашил! Нема страшно бре! Аз затова обичам северното крайбрежие на Черно море - от Балчик и нагоре - защото като се гмурне човек - има какво да види! А пък в Тюленово как бъка от такива водни зверчета...
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
              Толкав мъж от какво змийче се е уплашил! Нема страшно бре! Аз затова обичам северното крайбрежие на Черно море - от Балчик и нагоре - защото като се гмурне човек - има какво да види! А пък в Тюленово как бъка от такива водни зверчета...
              Не, не се плаша от змиите, даже съм им голям фен.Преди време с ладата щях да направя катастрофа по велинградското дефиле, избягвайки един голям смок, не исках да мина през него.И аз го обичам северното черноморие, но много тъжно и запустяло ми се видя.Ходихме до Тюленово и видяхме петролните полета, даже няколко сонди работеха, но общо взето ,унила картина.

Коментар

Май точно тогава се обадих на Веско да го питам как се сваля външното каре. Свалихме го без да ползваме чука
                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Ей ги змийчетата къде са Това е баш на устието на Ропотамо.
                  Прикачени файлове
                  Ex Fiat 126P
                  Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                  Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                  Alfa Romeo 147 1.6 TS
                  Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

абе не знам какви са вашите реакции, обаче аз да си призная имам страх, който в повечето случаи ме е карал да ги убивам, тия гадории...
                    Умолявам всички собственици на Audi между 1980-1995 да спрат незабавно с тия коледни маркучи под фаровете!!!

Коментар

И аз така като малък изпитвах голям страх от тия гадини,доста са ме плашили и доста безсънни нощи съм имал!Обаче за да преодолееш страха си трябва да се погрижиш за тях....Сега вече не ми пука, с кеф ги моря
                      now. BMW E39 523i '98 170hp
                      ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                      ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

Таз година на Отманли и на Черноморец като ходих за миди имаше. Даже момчето с което бях го беше страх да влезе :P
                        Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

...

Коментар

Не са необичайна гледка по скалистите места. До колкото знам не са отровни. Виждал съм и по-големи екземпляри от тези за които споменавате. Важно е да не се изпада в паника - паниката и страха се лекуват най-добре със салата от миди и бира
                            Fiat Brava 1.2 SX '99 (182B2.000)
                            http://fiat.comnet.bg/

Коментар

bellew написа:
                              Важно е да не се изпада в паника - паниката и страха се лекуват най-добре със салата от миди и бира
                              Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

Working...
                              X