Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да споделя

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Да споделя

    Преди един час се прибрах. Искам да разкажа за днешното ми пътуване. Напоследък съм решила, че ще карам ( поне ще опитвам) без нерви, без да бързам и ще се движа със скорост до 120 км/ч. Защо така съм решила е една отделна тема с която няма да Ви тормозя сега. Маршрут Тополовград-Стара Загора-София. Отсечката Раднево-Стара Загора - в едно от селата обърнал се камион, идващата линейка ми скофтва настроението временно, но поне не се виждаше да има ранени. За тези които не знаят участък е прав, двупосочно движение, кара се нормално и спокойно. Карам с около 110, в насрещното приближава Лада зад която се е залепила някаква Тойота (каква е колата видях по-късно). Тойотата ме вижда, 2 секунди размисъл дали да изпревари и в момента в който си мисля" Тоя ще излезе", започва изпреварване. Още с показването разбира, че няма да може да мине ,започва да ми светка да намаля. Аз това го бях разбрала преди него, тук не си спомням вече реда на действия - максимално в дясно, спирачка и поглед дали има кола отзад. Всичко става за секунди, имаше кола отзад беше далеч, почти бях спряла при което "пича" си прави изпреварването,разминаваме се 3-те коли, аз псувам и му показвам че е ненормален, а той ми вдига ръка да ми благодари. Това вече ме смаза!! Беше около 45 годишен, в смисъл не е някой пик... с книжка от вчера да кажеш, че не може да прецени разстоянието. Развали ми се и малкото останало добро настроение. Стара Загора-Чирпан. Винаги съм я ненавиждала тази отсечка...преди години там загина мой близък. Тези 30 км винаги са най-отвратителните от цялото ми пътуване, може би защото е предубеждение. Отново същата история, но за тази отсечка е често срещано явление.Защо го пиша това? За някой от Вас е ежедневие и едва ли ще Ви впечатли. Омръзна ми!! Омръзна ми живота ми да зависи от парцала в другата кола, който като е сменил стария Москвич с нова лъскачка мисли, че пътя е негов и всички трябва да ми правят място. Омръзна ми от комплексари, които си мислят, че са Шумахер на пътя, а иначе не можеш думата да им чуеш! Омръзна ми да гледам новини, да чета вестници в които водещата тема е : Жестока катастрофа с еди колко си убити!! Омръзна ми само да си говорим колко хора умират по пътищата и как ТРЯБВА да бъдем по-внимателни! Кога ще разберем, че всичко зависи само и единствено от нас? Тези 10 или 20 минути струват ли един човешки живот? Лепим стикери, правим си кампании и за какво щом си оставаме същите лекета на пътя?Искам предварително да се извиня на тези, които ще го прочетат, не визирам никого в случая с изключение на смотаняка благодарение на който едва ли щях да пиша сега. Просто съм много бясна...
    Punto 1.2/75

    #2
    Така е колежке..и аз бях пуснал подобна тема!Няма оправия!!!
    now. BMW E39 523i '98 170hp
    ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
    ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

    Коментар


      #3
      Аз затова си карам с 90, поне като ми изкочи такъв ненормалник да мога по-бързо да намаля например.Не си хаби нервите за глупости. Винаги ще има такива ненормални.Даже онзи ден пътувам към Търново и си карам с 90 и един тир почна да ме изпревара точно преди да свърши правата (а преди това дремеше зад мене). Та правата свърши, дойде левия завой, той си седи в лявата лента и едвам едвам ме изпреварва, даже смъкнах с 5 км/ч да може уж по-бързо да ме мине. Таман задницата му мина мойта предница и той сви рязко към мене и в следващия момент 3 коли профучаха в насрещното, като първата беше наполовина извън пътя и най-странното беше че линията по средата беше прекъсната през целия завой, но няма никаква видимост напред. След около 10 км правя десен завой, този път линията непрекъсната и един бус ме приближава супер бързо, свива в ляво да ме изпреварва в завоя и в насрещното се появяват коли, аз спирачки и в дясно и навреме, защото този от буса без да му мигне директно завъртя волана към мене. Малко по-нататъка 2 коли се бяха ударили челно и всичко това в рамките на около 50 км.Обикновенно в такива случаи единственото което правя допълнително е да им свиря на кретените като минават покрай мене, те от друго не разбират и им пожелавам да гризнат някое дърво и след това вече не се нерва и ми е спокойно и си продължавам с 90 и всичко е тип-топ.
      Audi 1.8S златен талон

      Коментар


        #4
        Оффф, разни хора-разни идиоти. Всеки който е сядал зад волана има такива тъпи преживявания. В почивните дни пътувах до Хасково и аз имах няколко такива случки, но за разлика от теб при мен благодарност, че съм проявил някаква толерантност аз не получих, не че ми пука то е въпрос на първите 7г., а бе като се замисля се оказва че напоследък малко хора са посещвали детски градини кой ли ги е гледал през тези 7 г.? Та да се върна на пътя, на отиване по Столетов случих чист път, а сега Хаимбоаз го правят и тия тъпи търски тиражии, да не си покрай тях, минават през Столетов. На връщане 7 тира се повели върви ги задминавай, нагоре задминах 3, а другите си карах чинно надолу зад тях чак до Габрово, да ама имаше много нетърпеливковци и смоубийци, изпреварваха наред без значение дали има видимост или не, дали ще му стигне мястото или не, важното беше да не е отзад. Един кретен с Рено лагуна и то чисто ново тръгна да ни изпреварва и то без никаква видимост и трябваше да спра да му напрая място да влезе пред мен з/о иначе тира който се появи насреща щеше да го размаже. На такова какво да му кажеш?
        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

        Коментар


          #5
          Един съвет - и друг път съм го казвал - карайте на къси и през деня. Ефекта е поразителен - спират да ви засичат, спират да изпреварват пред вас. Такива неща, като правило ми се случват само като забравя да светна фаровете. Явно когато фаровете светят, колата се възприема като по-близка, отколкото е в действителност. По-добре литър газ повече, но безопасно.
          Fiat Ritmo 105TC
          1600cc 105к.с.

          Коментар


            #6
            Задължително на къси, но вече се губи ефекта. А за литър газ, предполагам се шегуваш А лично аз бих избрал пътя през Харманли
            no pain no pain

            Коментар


              #7
              AlBundy написа:
              Задължително на къси, но вече се губи ефекта. А за литър газ, предполагам се шегуваш
              Преди време със включени фарове караха само "рацерите" и хората се пазеха от тях. Ако говориш за този ефект - да вече се позагуби. Но е факт, че колите с включени фарове се възприемат по-близко - просто мозъка функционира така. Обратно, колите с тъмен цвят и особенно черни и сиви се сливат с асфалта и се възприемат по-далече отколкото са в действителност.А за газта се шегувам, разбира се - миналата зима повишеният разход беше един от аргументите на противниците на това да се кара на фарове. Повишаване на разхода има, разбира се, но едва ли е повече от 0.5л/100км.Поздрави.
              Fiat Ritmo 105TC
              1600cc 105к.с.

              Коментар


                #8
                Винаги карам на къси, предпочитам да ме виждат :D,а Пунтъо е бял...И не обичам пътя през Харманли. Май е по-малко като километри, но ме натоварва повече Бях много бясна когато го написах. Естествено съм имала много случки, не ми е първата. Включително тировете през Хаинбоаз...учех в Свищов :D Това което ме отврати в този случай беше абсолютно чистото осъзнаване на човека, че не може да мине и въпреки това не се прибра,а можеше. Благодаря на всички за подкрепата
                Punto 1.2/75

                Коментар


                  #9
                  Един съвет от мен за всички относно тези случки. Забравете ги още след като отървете кожата. Разминали сте се на косъм - разминали сте се. Няма смисъл по целия останъл път да си мислите за това, да ви затормозява и да ви отвлича вниманието от пътя. Ако не можете - спрете, пийте едно кафе, починете и нататък. Карането ядосан е по опасно от карането пиян!
                  no pain no pain

                  Коментар


                    #10
                    Съгласен съм с това, аз му теглих на оня с реното един поздрав по всички женски линии и го оставих да си троши главата, не се вживях повече от необходимото, а точно обратното това ме накара да карам по-спокойно и както писах по-горе до Габрово не изпреварих никого.
                    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

                    Коментар


                      #11
                      "Рибата се вмврисва от към главата"-какво правят,нашите управници,техните деца и близки-пияти карат,хулиганстват,грабят безчинстват.Това правят и пазителите на реда-родната "милиция"-пият ,карат ,а като стане белятаколегиално се измъкват"ни лук яли,ни го мирисали"Аз се ядосвам и на таситата,които без мигач спират на платното пред теб и те засичат за да качат клиент.Няма по-вулгарно "племе" от тях,засичат те,псуват те и не-дай си боже да извика колегите си по станцията...Та това е -простотия винаги ще има,докато ни оправляват простаци и престъпници.......Да не си разваляме настроението ...

                      Коментар


                        #12
                        johnfound написа:
                        ... По-добре литър газ повече, но безопасно.
                        Само да питам ... Какава връзка имат фаровете с горивото ?

                        Коментар


                          #13
                          MrElectro написа:
                          johnfound написа:
                          ... По-добре литър газ повече, но безопасно.
                          Само да питам ... Какава връзка имат фаровете с горивото ?
                          Всеки консуматор в автомобила вдига разхода! А фаровете са един от най-силните консуматори.
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

                          Коментар


                            #14
                            kiro_of_the_day написа:
                            MrElectro написа:
                            johnfound написа:
                            ... По-добре литър газ повече, но безопасно.
                            Само да питам ... Какава връзка имат фаровете с горивото ?
                            Всеки консуматор в автомобила вдига разхода! А фаровете са един от най-силните консуматори.
                            Абе тя връзката я има - но по скоро би трябвало да се тревожите за друго - за акумулаторчетата си. Щото като вървят многото консуматори да не мислите че този акумулатор зарежда - той алтернатора все пак не с безкраен капацитет и когато има голямо потребление - всичкия генериран ток от него отива там. От там нататък системното недозареждане на акумулатора - води до по-бързото му скапване.
                            Punto SX 1.1 55

                            Коментар


                              #15
                              Punto SX написа:
                              Абе тя връзката я има - но по скоро би трябвало да се тревожите за друго - за акумулаторчетата си. Щото като вървят многото консуматори да не мислите че този акумулатор зарежда - той алтернатора все пак не с безкраен капацитет и когато има голямо потребление - всичкия генериран ток от него отива там. От там нататък системното недозареждане на акумулатора - води до по-бързото му скапване.
                              Консумацията на фаровете е примерно 120W/12V = 10A, Още 10А за запалването и другите консуматори - стават 20А. При 55А генератор, няма причина да се смята, че акумулатора не се зарежда.Откакто съм взел колата, фаровете ми винаги са светнати и не съм забелязал да ми се скапва акумулатора, нито да се разрежда.
                              Fiat Ritmo 105TC
                              1600cc 105к.с.

                              Коментар

                              Working...
                              X