Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хобита - Сноубординг и първи стъпки в него

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

за сноуборд или ски питаш ?? СЛС-а е като идваш по околовръстното ,на отбивката за Драгалевци ,си надолу по черни връх и 300 метра вдясно е слс-а ,вижда се отдалеч ,има надписи и знамена на росиньол !
    фиатче Браво 2.0

Коментар

За сноуборд колега. Забравил съм да уточня. Дали ще можеш да разясниш по-горе написаните въпроси???
      Бивша кола: Fiat Punto 1.2i '93
      Настояща: VW Polo 1.1i '92

Коментар

Колега няма такова нещо, за височината, аз съм 193см а дъската ми е 166 + и много добре се разбираме :D имай предвид следното - започва се с мека дъска, защото ще ти е много по - лесно да я управляваш. Качвайки нивото взимаш по-твърда дъска за по-висока скорост автоматите е хубаво да са среден клас, защото все пак това са твоите крака а като цяло не е шега работа тва. Автоматите са на размери L, M като всеки размер съответства на определен диапазон номера (на краката ни), така че в съответствие с това кой номер обувки носиш, ще ти бъдат дадени обувки (не се хвърляй на най меките и евтини може много кофти шега да ти изиграят). Та това е :D ако решиш някоя събота (тогава почивам, а и преди работех в СЛС) може заедно да се занесем да видим какво ще измислим
        Умолявам всички собственици на Audi между 1980-1995 да спрат незабавно с тия коледни маркучи под фаровете!!!

Коментар

viktorson написа:
          Колега няма такова нещо, за височината, аз съм 193см а дъската ми е 166 + и много добре се разбираме :D имай предвид следното - започва се с мека дъска, защото ще ти е много по - лесно да я управляваш. Качвайки нивото взимаш по-твърда дъска за по-висока скорост автоматите е хубаво да са среден клас, защото все пак това са твоите крака а като цяло не е шега работа тва. Автоматите са на размери L, M като всеки размер съответства на определен диапазон номера (на краката ни), така че в съответствие с това кой номер обувки носиш, ще ти бъдат дадени обувки (не се хвърляй на най меките и евтини може много кофти шега да ти изиграят). Та това е :D ако решиш някоя събота (тогава почивам, а и преди работех в СЛС) може заедно да се занесем да видим какво ще измислим
          Може колега. Благодаря за инфото, но все си мисля, че в СЛС са малко скъпарски нещата. Но ако не отида и не проверя няма как да знам. Ако другата събота съм свободен ще ти пиша ЛС.

Коментар

абе ако отидем заедно може да се уреди нещо верно са скъпи нещата, обаче аз съм доволен, пъи до конкуренцията може да се метнем (Саломон) пиши като можеш
            Умолявам всички собственици на Audi между 1980-1995 да спрат незабавно с тия коледни маркучи под фаровете!!!

Коментар

Alex_kk написа:
              Колеги, а я кажете нещо пове за самите автомати. Меки, твърди, кой са за начинаещи, какви са разликите, когато караш с едните и с другите, има ли значение от раззмера на обувката или се напасват???????? А за самите дъски, знам че се мери от брадичката надолу аз мисля, че ще ми трябва дъска около 160см (понеже съм 186см) или просто грешно смятам. А като се ровя по разни сайтове забелязвам, че са масово около 150-160см, но не и повече. Това значи ли, че двуметровите хора не трябва да карат??? А ако се вземе по-къса дъска от необходимото (да кажем с разлика до 5см) ще има ли някакви проблеми или не? А точно някой знае ли къде се намира СЛС магазина на Черни връх?
              Значи автоматите трябва да са меки задължително за начинаещ, твърдите са основно за състезания и по-точно за хора, които вече могат да карат добре. Размера на обувката има значение и като си купуваш ако е нова обувка я купи с 1/2 нормер по-малка от този, който носиш защото от карането обувките се разширяват малко, а е изключително важно да ти обхваща и стяга крака добре, в противен случай може да си прецакащ краката сериозно, така че с обувките никакъв компромис. Относно дъската правилото е да ти стига до брадичката или с около 20см. под ръста ти, така че щом си 186 може да си вземеш дъска от 161см. до 166см. някъде.Сега относно магазините - в СЛС ще ти отрежат главата през петите, аз лично не ходя там дори и да има промоции, не може те да продават якета по 500-600лв., а в същото време по бордшопите да има по-добре якета на Burton и др. марки по 200-300лв. Съвета ми е да си купиш всичко освен яке и панталон втора ръка защото така или иначе след 1-2 години ще смениш оборудването. Разгледай тук: http://www.bas-bg.com и тук: http://www.boardshop-bg.com . Повече инфо за самият спорт може да намериш тук: http://www.whiteroom.info .Относно личното, от нещата които продавам можеш да вземеш само каската и маската всичко друго не е подходящо за теб. Успех в начинанието и ако решиш нещо или имаш други въпроси давай на лични.
              Lancia Y, 1.2, 60

Коментар

Alex_kk написа:
                Колеги, а къде в София има магазин на Росиньол? А освен СЛС и Росиньол са ми казвали за някакъв TCM или нещо подобно, където не били много скъпи нещата. Да е чувал някой за такова нещо?А за Метро знам :D . Точно предишния ден бях видял жестоки якета и грейки и на следващия, рано сутринта при това, вече ги нямаше. Бяха сложили летни панталонки и бански Попитах служителките и те казаха:еми да имаше, ама вече сме на летни стоки зимата мина........ И останах аз без яке и грейка.
                Знам 3 магазина в София.На Гурко малко след спортната палата в един блок-магазина е срвнително голям,в Младост има два магазина,но не са толкова заредени.Принципно трябва да се обикаля като получат стока,е най-добре.На гурко магазина е най-голям.

Коментар

Колеги, намерих някакво сноуборд училище. Не съм наясно затова поствам, ако някой знае нещо нека каже. Цените са миналогодишни, но си мисля, че са близки и до таз годишните (поне се надявам да е така). В сайта има и за хижа Алеко. Ще се радвам, ако някой сподели какво му е мнението за тази хижа. Струва ли си парите и качеството или по-добре да потърсим и по другите ни зимни курорти нещо?! А съм чувал разни неща, че трябва да имаш предварителна резервация още преди зимния сезон иначе няма как да си намериш легло в разгара на сезона. Мисля да се съберем известна група приятели та се чудех дали ще има места?! Може би малко след нова година ще е събирането.Благодаря предварително.

Коментар

Карам борд от 1993-та, няма друго такова зарибяване освен уиндсърфа, коленцата ми вече бая изпускат и шкембето почна да пречи, ама продължавам докато може, само намалих оборотите. Похвална ти е идеята, гледам че вече се е изписало доста по въпроса, аз карам с яке и панталон XS, имам и едно яке на TCM, което противно на всеобщото мнение нито пропуска вода, нито запарва, нито за 4 години се скъса. За дъска и автомати наистина като начало пробвай втора ръка и то ако си сигурен, че ще продължиш с този спорт, ако не- под наем, докато се увериш в намеренията си. Твърдите автомати не ти трябват, освен ако не караш слалом, което предполага и твърда дъска, често пъти асиметрична, но ако мислиш да се пробваш в мекия сняг(което е невъобразим кеф), като и по разни скокчета- мека дъска и меки автомати. Има автомати изцяло от пластмаса, риска да се скапе материала от промените в температурите за няколко сезона е голям, но пък автоматите с повече стомана са по-скъпи, всеки си прави сметка в какво ще инвестира. От пазара на стадион Юнак баш в сезона си купих нова дъска за няма и 200 лв, е не е Бъртън голяма работа, един учител от боровец ми суфлираше по телефона докато пазарувах: "ти кво, ше я караш ли или ше се снимаш с тая дъска, кво като не е с картинки и не е с известна марка." Първата ми дъска беше твърда, с твърди автомати, но симетрична, карах я години наред, докато при едно пребиване не я разчастих, сега с меката вече няколко сезона нямам никакви проблеми, хем килограмите ми вече са други. За ученето какво да ти кажа... аз лично го подкарах от първия ден, преди казармата бях доста луд със скейтборда и просто нямах проблеми, само се наложи да си наглася автоматите да са ми с десния крак напред, не е зле да знаеш кой ще ти е водещия крак.
                    Fiat Marea 130JTD Weekend HLX

Коментар

не е зле да знаеш кой ще ти е водещия крак.
                      Левия. Като на повечето хора. Поне един приятел така каза. Пак ще се види вече де. Благодаря за инфото, колега. Надявам се да не се откажа толкова лесно, не ми е присъщо, освен ако не ми стигнат финансите отново. Честно казано ми е голяма мечта да се занимавам с този спорт. Не професионално, но когато имам време и желание да се събера с познати хора и да покарам. Дано стане. Ако някой намери някакви оферти за екипировка нека да казва. Темата е отворена за всички фенове (настоящи и бъдещи)

Коментар

еми ще се видиме на пистите ,аз съм фен на нощното каране на Витоша и Боровец !
                        фиатче Браво 2.0

Коментар

Колеги, намерих някави автомати. Малко множко са като цена, но все пак не съм преговарял. Давам линк: http://www.whiteroom.info/community/...p?t=4282Ако някой има мнение по въпроса нека го сподели.

Коментар

Намерих и дъска. Не била карана много, само веднъж, но е на 3-4 години. Според вас, ако е престояла толкова дълго може ли да има дефекти??? Линк: http://www.whiteroom.info/community/...лжината на дъската отговаря точно на нужната ми. Дайте съвет, моля.

Коментар

Бива бе, ама за дъската ако може да свали малко, аз моята Хед си я взех нова за 200 и малко, вече не помня точно. Но автоматите са добри.Почвайте да ровите из нета за ритуали за сняг, че ако зимата е като миналата... плаче мамата.
                              Fiat Marea 130JTD Weekend HLX

Коментар

Dzver написа:
                                Бива бе, ама за дъската ако може да свали малко, аз моята Хед си я взех нова за 200 и малко, вече не помня точно. Но автоматите са добри.Почвайте да ровите из нета за ритуали за сняг, че ако зимата е като миналата... плаче мамата.
                                Споко колега. Тази зима ще е просто... Все пак на Витоша падна първия сняг, все си мисля, че няма да е последен. Ако не Алпите са близо има няма няколко хиляди км.

Коментар

Working...
                                X