Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смятате ли че??????

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз повечето от нещаа ги взимам от Ауто+ и съм попадал на всякакви образи. Един гледа кво пише и ми чете съвсем друго - или не разбира английски или нещо се правеше. Друг бърка цените. Но съм попадал и на свестни които си разбират и като си търсех ламбда сонда там и 5 пъти се връщах защото това което излизаше при тях беше малко по-различно от това което мислех че ми трябва (аз в къщи пак се ровя в интернет и проучвам нещата) и все попадах на пича дето си знае нещата и търпеливо ми обясняваше всички възможни неща и накрая взех точно тази дето още първия път ми я каза и никакви ядове. А има и един друг който също много си разбира. Например търсех перката за охлаждане на радиатора и навсякъде в Ауто+ (различни магазини по различни градове из страната) гледат в компа и ми казват цена над 200 лв. Попадам на един пич от Ауто+ и той ми вика, мани ги другите, те не знаят как да работят и не могат да работят и след малко гледане и ровене ми казва - това ще ти струва 50 лв. и за толкова ми го даде. Друг случай - един познат си търси един чарколяк от Ауто+ и абсолютно точно казва какво иска и онзи вика 35 лв. А приятелчето знае че онзи се бърка и му казва че не е толкова и му обяснява какво бърка, но продавача пак вика 35. Отива на другия ден и се пада на друг продавач и този път му казват 15 лв и го взима за толкова. Но това не е само за Ауто+, и на други магазини съм попадал както на свестни така и на неразбиращи. Просто наистина има много хора които не могат да работят.
    Audi 1.8S златен талон

Коментар

Re: Смятате ли че??????

izida написа:
      Продавач-консултантите в магазините за авточасти трябва да са по компетентни?
      Не само в магазините за авточасти. На пръсти се броят магазините, където човек може да получи компетентна информация за каквото и да било. Всеки гледа да те набута и да си продаде стоката.В "Германос" един път ме гледаха като голям камък, когато попитах за батерия 7072 (или нещо от сорта беше)
      Alfa 159 SW 2.4 Ti
      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

kiro_of_the_day написа:
        Като стана дума... да Ви припомня тази истария: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=8874дано имате чувство за хумор де...
        Това не бях го чел!!!много смях(даже и жената..)!Супер е! :D
        FIAT UNO 55S. Мирише бензина!
        FIAT MAREA1.6 16V

Коментар

Най-добре е когато отиваш да пазаруваш да знаеш какво търсиш имам предвид като видиш частта да знаеш, че това е което търсиш, а другия вариант е да носиш с себеси старата част.

Коментар

Аз пък имах следния случай:Тъкмо купих Типо-то и отивам в Косер с трите филтъра и обяснявам, че това са ми филтрите и искам такива. А продавача (който ми беше колега в института) само като ги видя и каза, че горивния е от опел, масления - от ровър, въздушния... вече не помня от какво. Та на това искам да обърна внимание - доста коли са здраво каръщисвани. От друга страна и в каталозите има много неточности. Пък и колко марки коли са, че модели, модификации, години на производство... Това е доста голям обем инфо за човешката памет. Примерно моето типо изобщо не излиза нито по е-пер, нито по е-вин, нито го има в каталозите, а е толкова разпространен автомобил. И още нещо - друг пример - дори в сайта на хит-ко има грешни части за него.

Коментар

Трябва да познават артикулите все едно да отидеш за хляб и да ти дадът яйца

Коментар

За това най-лесно става оставяш си колата в сервиза казваш какви са ти проблемите и като стане готова си я вземаш. Имах едни клиенти за който по-добре беше да отида да взема колата от тях и след като я оправя да им я върна. Голям мерак имат някой да обикалят по магазините и да си мислят,че ще им излезе по-евтино ако сами си купят частите. Българина е далеч още от истината че времето е пари и си го губи за глупости.

Коментар

И това не е само във магазините на авточасти. При компютърните компоненти положението е направо ТРАГИЧНО!
                  ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                  // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Така да си дойдем на думата.аз съм продавач консултант в магазин за авточасти и да ви кажа не е само в моята компетентност проблема повечето хора идват да търсят нещо си те незнаят какво е ама очакват ние да знаем,и повечето незнам от какъв зор го правят но лъжат за годината на колата си и точно тука е един от големите проблеми идва един и ми вика че търси примерно казано гарнитура за главата на Вектра 96-та година за 1.6 мотор естествено в каталога излиза номера аз я имам и му я давам след 1 ден той идва и ми заявява че аз неразбирам нищо в каталога си пише че това е за вектра Б аз съм му дал за Вектра Б а се оказва че неговата кола е Вектра А и всъщност не е 96 а е 95.И за това смятам че не само ние продавачите сме виновни
                    Fiat Punto 2 1.9 Jtd HLX 2001 год. (inlove)
                    Vw Golf III Cabrio 1.9 TDI 1996 год.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=146239

Коментар

Working...
                    X