Аз повечето от нещаа ги взимам от Ауто+ и съм попадал на всякакви образи. Един гледа кво пише и ми чете съвсем друго - или не разбира английски или нещо се правеше. Друг бърка цените. Но съм попадал и на свестни които си разбират и като си търсех ламбда сонда там и 5 пъти се връщах защото това което излизаше при тях беше малко по-различно от това което мислех че ми трябва (аз в къщи пак се ровя в интернет и проучвам нещата) и все попадах на пича дето си знае нещата и търпеливо ми обясняваше всички възможни неща и накрая взех точно тази дето още първия път ми я каза и никакви ядове. А има и един друг който също много си разбира. Например търсех перката за охлаждане на радиатора и навсякъде в Ауто+ (различни магазини по различни градове из страната) гледат в компа и ми казват цена над 200 лв. Попадам на един пич от Ауто+ и той ми вика, мани ги другите, те не знаят как да работят и не могат да работят и след малко гледане и ровене ми казва - това ще ти струва 50 лв. и за толкова ми го даде. Друг случай - един познат си търси един чарколяк от Ауто+ и абсолютно точно казва какво иска и онзи вика 35 лв. А приятелчето знае че онзи се бърка и му казва че не е толкова и му обяснява какво бърка, но продавача пак вика 35. Отива на другия ден и се пада на друг продавач и този път му казват 15 лв и го взима за толкова. Но това не е само за Ауто+, и на други магазини съм попадал както на свестни така и на неразбиращи. Просто наистина има много хора които не могат да работят.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смятате ли че??????
Collapse
X
-
Re: Смятате ли че??????
izida написа:Продавач-консултантите в магазините за авточасти трябва да са по компетентни?Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Като стана дума... да Ви припомня тази истария: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=8874дано имате чувство за хумор де...FIAT UNO 55S. Мирише бензина!
FIAT MAREA1.6 16V
Коментар
-
Аз пък имах следния случай:Тъкмо купих Типо-то и отивам в Косер с трите филтъра и обяснявам, че това са ми филтрите и искам такива. А продавача (който ми беше колега в института) само като ги видя и каза, че горивния е от опел, масления - от ровър, въздушния... вече не помня от какво. Та на това искам да обърна внимание - доста коли са здраво каръщисвани. От друга страна и в каталозите има много неточности. Пък и колко марки коли са, че модели, модификации, години на производство... Това е доста голям обем инфо за човешката памет. Примерно моето типо изобщо не излиза нито по е-пер, нито по е-вин, нито го има в каталозите, а е толкова разпространен автомобил. И още нещо - друг пример - дори в сайта на хит-ко има грешни части за него.
Коментар
-
За това най-лесно става оставяш си колата в сервиза казваш какви са ти проблемите и като стане готова си я вземаш. Имах едни клиенти за който по-добре беше да отида да взема колата от тях и след като я оправя да им я върна. Голям мерак имат някой да обикалят по магазините и да си мислят,че ще им излезе по-евтино ако сами си купят частите. Българина е далеч още от истината че времето е пари и си го губи за глупости.
Коментар
-
И това не е само във магазините на авточасти. При компютърните компоненти положението е направо ТРАГИЧНО!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Така да си дойдем на думата.аз съм продавач консултант в магазин за авточасти и да ви кажа не е само в моята компетентност проблема повечето хора идват да търсят нещо си те незнаят какво е ама очакват ние да знаем,и повечето незнам от какъв зор го правят но лъжат за годината на колата си и точно тука е един от големите проблеми идва един и ми вика че търси примерно казано гарнитура за главата на Вектра 96-та година за 1.6 мотор естествено в каталога излиза номера аз я имам и му я давам след 1 ден той идва и ми заявява че аз неразбирам нищо в каталога си пише че това е за вектра Б аз съм му дал за Вектра Б а се оказва че неговата кола е Вектра А и всъщност не е 96 а е 95.И за това смятам че не само ние продавачите сме виновниFiat Punto 2 1.9 Jtd HLX 2001 год. (inlove)
Vw Golf III Cabrio 1.9 TDI 1996 год.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=146239
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар