Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

RAM памет

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Общо взето може да се наложи и пипане по таймингите в БИОС-а ако почне да му вади сини джамове. Брат ми преди година си взе А-Дата ДДР400 512МБ, а миналия месец още 512МБ от същата марка. Но явно за една година са променили таймингите и не е истина колко рестарта и бъзикане в БИОС-а беше докато се закрепи положението.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

kkp написа:
      Осакатяване? Колега, ако се запознаеш с по близката история на РАМ-а, ще разбереш, че първата DDR SDRAM e na 200 MHz (честно да си кажа на живо такава не съм виждал). Доколкото знам от нея излизат на пазара модули 64, 128, 256МБ ... Много бързо след това излиза DDR 266 която се позадържа известно време. От нея пак излизат всякакви модули ... след време се появи и DDR 333 ... накрая DDR 400. Просто тази плочка DDR 333 предполага е доста възрастна и е от периода в които имаше само DDR 333.Помисли - все едно на запад някой да каже - този пък защо кара това Типо а не си е взел направо пунто - явно е лимитед едишън ..
      Да много добре ги знам периодите, обаче в периода на 333 все още нямаше много смисъл да имаш над 512 mb. Другата предпоставка е, че който искаше повече рам ползваше 2x512 mb, за да използва dual channel-a. 2x 1gb DDR 333 просто не си го представям! :DDDR200 също е била голяма глупост, защото практически работи на 100 mhz, а тогава е имало чипове работещи на 133! Имах предвид, че платка 1gb ddr 333 е много рядка! Аз доста често следя купувам - продавам по hardware-ните форуми и да ти кажа не съм срещал някой да продава! Айде със здраве!
      ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
      // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

А замислял ли си се, че паметта може да е използувана в машина с няколко Г? За видеообработка примерно в някое монтажно? Тогава дънната платка колко слота трябва да има се пита в задачката? А по онова време дуал чанъл нямаше ... а и като излезна нямаше никакъв ефект от него.Относно ДДР200 - не знам дали е била глупост, но практическата работа на паметта на 100 МХз не я прави по-бавна от PC133 (SDRAM). АКо прочетеш малко ще разбереш че DDR означава Double data rate, което от своя страна означава, че за един такт се пренасят два бита информация - не само по единя фронт а и по двата (преден и заден) на импулса. Което практически означава, че DDR200 e доста по-бърза от PC133. А относно секциите купувам продавам - там и RDRAM няма, но на практика такава памет има и може да се намери (трудно но може). Ето ти PC2700 в ebay (има много)http://cgi.ebay.com/2GB-2-x-1GB-PC27...QQcmdZViewItem
        Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

Добре, колега... превърнахме в темата кой знае повече! Имаше дуал ченъл тогава, но приръста и сега и тогва е не повече от 2-3 максимум 5 %!Дa, DDR е double date rate, обаче защо и ти не се замислиш, че направо е можело да пуснат ddr266 вместо ddr200. Kaто така или иначе е имало чипове работещи на 133mhz x 2 = 266! Чиповете са еднакви, техлогията е друга! Просто някой производител е намерил ефтини чипове 100mhz на кило! :DНе оспорвам факта че ddr200 е по-бърза от PC133!
          // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

В тотална грешка си. Намерил чипове на кило ... тези чипове са други и няма как по онова време някой да ги намери на кило. Отделно изискванията към формата на импулса при SDR и DDR са различни по причината която съм дал преди малко. И да - навремето прираста беше 2-3% но при съвременните дънни платки спокойно стига до 10%.Все едно да кажеш - защо е имало пентиум едно ... защо още тогава не са направили коре2дуо ... само са се занимавали с глупости. Е да ама не. Просто за нормалния потребител преминаването от 266 към 400 MHz може да струва 200-300$ примерно, но за фирмите производителки това струва милиарди за разработване и след това милиарди за оборудване на предприятия които могът да произвеждат съответния продукт. Защо според теб започна производството на DDR ... след това на DDR2 ... елементарно .. защото се достигна до предела на използуваната технология ... за да се повиши още честотата трябва да се използува друг материал които първо че го няма и второ - няма да е на същата цена.
            Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

Винаги, че фиятаджиите са много умни съм знаел.
              Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

kkp написа:
                В тотална грешка си. Намерил чипове на кило ... тези чипове са други и няма как по онова време някой да ги намери на кило. Отделно изискванията към формата на импулса при SDR и DDR са различни по причината която съм дал преди малко. И да - навремето прираста беше 2-3% но при съвременните дънни платки спокойно стига до 10%.Все едно да кажеш - защо е имало пентиум едно ... защо още тогава не са направили коре2дуо ... само са се занимавали с глупости. Е да ама не. Просто за нормалния потребител преминаването от 266 към 400 MHz може да струва 200-300$ примерно, но за фирмите производителки това струва милиарди за разработване и след това милиарди за оборудване на предприятия които могът да произвеждат съответния продукт. Защо според теб започна производството на DDR ... след това на DDR2 ... елементарно .. защото се достигна до предела на използуваната технология ... за да се повиши още честотата трябва да се използува друг материал които първо че го няма и второ - няма да е на същата цена.
                Човек, прекалено много задълба! Не изкривявай нещата които съм написал. Просто след това за core 2 duo (conroe) изобщо не съм го и чел!Аз лично спирам с offtopic-a. Тези теми достатъчно са нищени в hwbg!

Коментар

Working...
                X