Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

RAM памет

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

RAM памет

Колеги, имам следния въпрос. Значи компа ми е със 1GB DDR 400 и ми дават една DDR 333 1GB почти без пари. Дали ще има някакъв проблем паметите да работят заедно? Иначе, ако бачкат и 2-те ще работят на 333 или? Мерси
    ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
    Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT R.I.P
    Jet Black E46 M3

Няма праблем, но няма да са в двуканален режим и ще трябва от биоса да си сложиш да са на DDR333, за да не тръгнат на 400 и да си имаш проблеми с тази дето е 333. От друга страна ако е маркова памет, може и да тръгне на 400
    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

GTipo написа:
      Няма праблем, но няма да са в двуканален режим и ще трябва от биоса да си сложиш да са на DDR333, за да не тръгнат на 400 и да си имаш проблеми с тази дето е 333. От друга страна ако е маркова памет, може и да тръгне на 400
      Мерси колега И само едно въпросче още. Ако тръгнат на 400 тая дет е 333 в най-лошия случай може ли да здаде багажа
      Jet Black E46 M3

Коментар

Хмм за първи път чувам за 1gb на 333 (166Mhz)! Явно е limited edition! :DAко самата памет е маркова и дъното ти е хубаво може и да тръгне на 400 (200Мhz)! Но даже и да тръгне трябва да завъртиш поне 2-3 часа memtest за да се провери дали не дава грешки! Ако не се появят всичко ще е ок, ако се появят я връщаш на 333 и така ще караш. Успех!
        ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
        // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Колега, първо кажи какво ти е дъното и процесора. Ако са АМД базирани много бих се замислил, защото АМД са много чувствителни на тема памет и евентуалното повишаване на паметта от 1Г на 2Г може да даде положителен ефект само в игри и приложения които са много лакоми за памет, но като цяло работата на машината ще се влоши (това в случая в които 1Г е на 400 а 2 Г е на 333). Виж ако е Интел - слагай смело. Относно пускането на 333МХз памет на 400 МХз си е чист овърклок и ако не знаеш какво правиш с овърклока можеш пак да намалиш производителността. Липсата на ECC (корекция на грешки) може да доведе до много грешни цикли на процесора, които започват да се преповтарят и като резултат - по-ниска производителност при по-висока честота. Много хора не отчитат този факт и само се хвалят как разбираш ли си клокнали процесора незнамколко си ... без да осъзнават какво правят.Относно въпроса ти дали може да сдаде багажа - няма да сдаде багажа.Относно цената - кажи каква е чак толкова добра тази цена. Паметта в момента е много евтина дори в магазина ...
          Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos

Коментар

kkp написа:
            Колега, първо кажи какво ти е дъното и процесора. Ако са АМД базирани много бих се замислил, защото АМД са много чувствителни на тема памет и евентуалното повишаване на паметта от 1Г на 2Г може да даде положителен ефект само в игри и приложения които са много лакоми за памет, но като цяло работата на машината ще се влоши (това в случая в които 1Г е на 400 а 2 Г е на 333). Виж ако е Интел - слагай смело. Относно пускането на 333МХз памет на 400 МХз си е чист овърклок и ако не знаеш какво правиш с овърклока можеш пак да намалиш производителността. Липсата на ECC (корекция на грешки) може да доведе до много грешни цикли на процесора, които започват да се преповтарят и като резултат - по-ниска производителност при по-висока честота. Много хора не отчитат този факт и само се хвалят как разбираш ли си клокнали процесора незнамколко си ... без да осъзнават какво правят.Относно въпроса ти дали може да сдаде багажа - няма да сдаде багажа.Относно цената - кажи каква е чак толкова добра тази цена. Паметта в момента е много евтина дори в магазина ...
            Чувствителни на тема памет са само някои чипсети за АМД, както и доста на Интел. Ако паметта е кофти, няма как човека да я клокне и толкоз. Въпроса тук е как ще работи стабилно, до сега не е ставало въпрос за производителност. Но си прав, 333 няма как да е 400, освен ако не е с по-ниски тайминги. Освен това клокването на процесора е дълга тема, прав си че трябва да се чете, особено тестовете на различните процесори, при които процента на производителността спрямо по-високата честота е различен. Даже при едно ядро на различна честота...Понеже човека не споменава каква е конфигурацията и до другата година да си гадаем няма да стане ясно дали ще има по-висока производителност. Това се тества.

Коментар

Еми процесора ми е Intel Celeron 3.06 GHz, дъното Asrock 775i65Pe. А за цената на паметта на мен ми я подаряват и само трябва да си платя куриера от Бургас до София.
              Jet Black E46 M3

Коментар

Ами взимай и слагаи. Тестваш и ако не ти хареса я махаш.

Коментар

kkp написа:
                  Ами взимай и слагаи. Тестваш и ако не ти хареса я махаш.
                  Мда така и ще направя Мерси на всички
                  Jet Black E46 M3

Коментар

Е аз направих обратното - взех РАМ 400mHz и я сложих на старото дъно и тръгна заедно с предната на 333Mhz Де я тая 1GB почти без пари
                    Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

GTipo написа:
                      Охх, какво значи за теб маркова памет? Много глупости се изписаха в тази тема. Важното е да не се получи несъвместимост на паметите, има го и при Интел, има го и при АМД. БЕЗ да задава от биоса НИЩО, дъното само ще си пусне по-бързата памет на честотата на по-бавната. Executer, явно си малко встрани, за да не си чувал за памет с тези параметри. Какво ще кажеш за 1 ГБ на 266?

Коментар

Искам да допълня, че има дънни платки на които трябва да се сложи по-бавната памет на слот 1, защото дъното тества само паметта на слот 1 и се опитва да пусне всичката на честотата на която тръгва тази на слот 1. Вярно че тези дъна основно са по-старички, но мисля че се среща и при някой от по-новите.А относно 1Г на 333 и 266 - че има, определено има, но че са голяма рядкост и това е факт.

Коментар

Аз за много памети съм чувал, ама това си е чисто осакатяване. Просто не виждам смисъл... освен ако са по-високи таймингите и се сложи на офис компютър!
                          ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                          // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Осакатяване? Колега, ако се запознаеш с по близката история на РАМ-а, ще разбереш, че първата DDR SDRAM e na 200 MHz (честно да си кажа на живо такава не съм виждал). Доколкото знам от нея излизат на пазара модули 64, 128, 256МБ ... Много бързо след това излиза DDR 266 която се позадържа известно време. От нея пак излизат всякакви модули ... след време се появи и DDR 333 ... накрая DDR 400. Просто тази плочка DDR 333 предполага е доста възрастна и е от периода в които имаше само DDR 333.Помисли - все едно на запад някой да каже - този пък защо кара това Типо а не си е взел направо пунто - явно е лимитед едишън ..

Коментар

Paparac написа:
                              GTipo написа:
                              Охх, какво значи за теб маркова памет? Много глупости се изписаха в тази тема. Важното е да не се получи несъвместимост на паметите, има го и при Интел, има го и при АМД. БЕЗ да задава от биоса НИЩО, дъното само ще си пусне по-бързата памет на честотата на по-бавната. Executer, явно си малко встрани, за да не си чувал за памет с тези параметри. Какво ще кажеш за 1 ГБ на 266?
                              От опит мога да кажа какво ще се получи. В добрия случай колегата ще сложи на първия слот ДДР333, и двете тръгват на нея. Ако обаче я сложи, както си мисля че ще направи, във втория слот, и ДДР400 е в първия е възможно да се опитва всеки път да тръгне на 400, не мислиш ли? За да не прави тези опити дъното, щото може и да успее, но нестабилно, задаваш ДДР333 (166Мхз) и това е. Просто не мислех да го обяснявам това.Не-марковата памет за ме н е с чипове с високи тайминги и латентност като цяло. PQI менте, Elixir..no name.. :D

Коментар

Working...
                              X