Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гасите ли колата на светофар

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Според мен, както един колега написа по нагоре, така колата харчи повече всяко запалване наново според мен харчи повече бензин. А и новите коли трябва да се чака да си разчете кода и то това запалване не става за 1 сек! Има нови технологий според мен колата почти не харчи ако работи на място.
    >>> PUNTO POWER - HGT<<<

Коментар

Аз някога, някъде бях чул... че има файда само ако гасенето е за 1:30 - 2 минути +.Но не съм се интересувал много по-въпроса. Гасил съм на задръствания.
      ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
      // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Моята не чака да я гася - сама си гасне, особено ако още не е добре загряла А иначе незнам как е при вас, но в Ямбол на всички светофари отдавна има броячи. Мисля че почти навсякъде има вече, поне със сигурност знам за Пловдив, Стара Загора - там за пръв път видях такова нещо, Варна (не на всички светофари има там), Бургас, в София съм виждал на много светофари, но не съм сигурен дали на всички има. Та мисълта ми беше , че ако наистина остават повече от 60 секунди до зеленото, по-може да има смисъл от гасене. Въпреки, че ако направите една сметка - за минута ще спестите около 15-20 грама бензин, с които ще минете около 200 метра... Е, ако са 10 светофара...

Коментар

Не я гася, но от началото докато и свикна, се случваше да загасне сама
          http://vbox7.com/play:9726159a

Коментар

Кви са тия глупости, как така ще се гаси на светофарите? Няма никакъв смисъл.

Коментар

Според мен няма икономия от гасене на светофар, няма смисъл... ако си в голямо задръстване, причинено от катастрофа и се очаква 10-20-30... минути престой - може... но пък през зимата - това означава да умреш от студ... Отделно, че старата дизеларка зимата палеше само на буксир - как да я изгася - после няма да мога да продължа

Коментар

един мой приятел таксиджия ми каза че едно палене на колата като бензин е равно на 8 мин. работа на място на двигателя.Плюс това хабите стартер ,акомулатор и т.н,а понякога рискувате и да не запалите повече
                Nissan Primera 1.6 16v P11
                ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

Май е ясен резултата от анкетата Има ли смисъл да се спами повече?
                  Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Working...
                  X