Тази вечер отново се сблъсках с акумулаторен проблем.Отново жената ме накара да се сблъсквам с някакви странни истории - как за 2 години 2 пъти и се случва да се счупи акумулатора по супер странен начин! За миналия път има историята във форума, за този сега ще го опиша, да ми кажете това на какво прилича.Та тръгваме да се разходим, след вчерашните дъждове. Качваме се и тя подава на контакт. Нищо не се случва освен едно странно жужене в двигателното отделение.Слизам, карам пак да подаде контакт - локализирам проблема - модула за управление на нагревателните свещи.Мятам едно око на акумулатора - свети зелено - има ток на макс. Разглабям, за да стигна до модула откачам го и пак. Контакт - всичко светва този път ама едвам едвам. Хмм странно. Свалям акумулатора - клемите. Почистване, шкурка, течности и т.н. Същото и с клемите на жиците. Закачам ги сигурен, че ще работи. Контакт - историята се повтаря.Всичко ми изглежда вече на проблем в масата. Преглеждам масата към купето - закачена на рога до акумулатора - перфектна, ама кабела продължава надолу, под стойката на акумулатора. Махам стойката - проверявам нататък - всичко перфектно.Принудих се да си взема и мултицета.Меря напрежение на акумулатора - 12.6в - перфектно - викам супер - някъде маса няма.Докато в един хубав момент - контакт - напрежението спада на 6в !!!И така. Има консумация лека - 8в, маха се консумацията - 12.6в, консумация - 8в, няма консумация - всичко както си е по книгите.Накрая откачам тотално акумулатора меря напрежение - 12.6в Залепвам му съвсем на бързо клемите спада на 9в. Веднага махам клемите стои на 9в някъде около 5 секунди и на 6-тата секунда 12.6в
Та така локализирах проблема - АКУМУЛАТОР.Няма такова въртене и проблеми, където ми направи това чудо.Единствено си го обяснявам с някоя отлепена клетка ама пък 12.6в
Акумулатора беше нов с колата - значи на 6 месеца.Сега купих нов акумулатор Бош 75Ач и работата се оправи.
![Shocked](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_eek.gif)
![Rolling Eyes](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Коментар