Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тема за националната гордост.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Коментар

deadairplane написа:
      sachma написа:
      Сичко е почнало от Африка, там се е зародил живота
      Ама не са се казвали Българи а маймуни.
      То май няма кой знае каква разлика
      N.Y. State of Mind

Коментар

Интересна тема сте си заформили, изпуснал съм я, а е една от любимите ми Гордея се, че съм Българин и че имаме многохилядолетна (да използвам новата дума ) история.Но това няма да ни издигне в очите на останалите. Даже мисля напротив. Още повече ще почнат да ни тъпчат.Вижте кво става с народите с много история - Египет, Персия (Иран), Китай пък никой не го еб..ва за слива. Гърците като ги гледам и те са "цъфнали и вързали"...В момента в света властва държавата с най-кратка и най-бедна история. Същото се отнася и за културата... Ква Византия, къв Рим... Пък откъде накъде някакви си там Българи ?!?

Коментар

Може да са с най-бедна история,ама се изкараха че благодарение на тях,едва ли не,съществува света.Добре че били те че иначе цяла Европа щели сме да говорим на немски .Защо да не се гордеем с историята си?Нима няма с какво?Има,но по никакъв начин не го казваме на света,дори и на децата си не го казваме и не ги учим да са горди че са Българи.Много обширна тема е това и много може да се пише,нещата са много навързани.Как да се гордее масовата част от подрастващите,като те нищо не знаят за историята на народа ни.Не съм го гледал това предаване където ги питали разни неща и те неможели да отговорят,като например кои са се били във Втората световна война.,какво е пи.....А какво остава за историята ни,която не мисля че се представя в много добра светлина в училищата,в смисъл да се представя така,че да се наблегне на това с което можем да се гордеем.....Трагедия.Имат акъл колкото да се напият,напушат и нещо да разрушат,това са им ценностите сега.Но както казах нещата са много навързани,от много фактори зависи един народ да се чувства горд.

Коментар

Дълбоко се лъжеш ако си мислиш, че Китай никой не ги бръсне за слива...най-малкото имат атомно оръжие и икономиката им в момента е номер две в света!
            N.Y. State of Mind

Коментар

peho написа:
              Може да са с най-бедна история,ама се изкараха че благодарение на тях,едва ли не,съществува света.Добре че били те че иначе цяла Европа щели сме да говорим на немски .Защо да не се гордеем с историята си?Нима няма с какво?Има,но по никакъв начин не го казваме на света,дори и на децата си не го казваме и не ги учим да са горди че са Българи.Много обширна тема е това и много може да се пише,нещата са много навързани.Как да се гордее масовата част от подрастващите,като те нищо не знаят за историята на народа ни.Не съм го гледал това предаване където ги питали разни неща и те неможели да отговорят,като например кои са се били във Втората световна война.,какво е пи.....А какво остава за историята ни,която не мисля че се представя в много добра светлина в училищата,в смисъл да се представя така,че да се наблегне на това с което можем да се гордеем.....Трагедия.Имат акъл колкото да се напият,напушат и нещо да разрушат,това са им ценностите сега.Но както казах нещата са много навързани,от много фактори зависи един народ да се чувства горд.
              Точно.Пък кво си му е на немския? За да не говорим на немски, сега не цяла Европа, ами цял свят говори на английски, пардон, американски (Всъщност ние малко си поговорихме на руски...)Стигнахме дотам, първият е-мейл на нашите партньори от Скопие да е на английски... чак като им отговорих на книжовен "македонски", започнаха да пишат както трябва.А имането на атомно оръжие изобщо не прави една държава супер-сила. Те и Пакистан имат, ама...

Коментар

Working...
              X