Сега се замислям, колко далече сме от националната си гордост.Давам няколко примера с това какво виждам, какво чувствам.Навсякъде, където погледнеш американците например, като се пусне химна замръзват.Толкова са горди, че са американци, че направи като ги гледам и ми става жал за нашата страна.Аз си обичам България, с нейните и производни и особености, но като гледам какво става направо ми се свива сърцето понякога.Единствения пример, който мога да дам от изживяването ми в казармата. Аз бях единствения висшист в ротата Представяте ли си какво означава, че като единствен такъв, другите да те гледат все едно си някакъв супер тъпак Единствено ме радваше на вечерна проверка, като свиреше Химна на Република България и знамето се сваляше, почти на всяка проверка ме побиваха тръпки през това време - сериозно ви го говоря.Същевременно гледам до мен в ротата как над 60-70% от хората плюят, някой дори се смеят на "тъпия химн". Ето от това ми ставаше наистина много жал за околните.И като ми кажат "вишка" се чувстваха супер доволни, направо все едно те са от най-доброто общество, в което, за да бъдеш висшист, означава, че непременно си някой супер тъпак. Е това до края на казармата ми не можах да го разбера.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тема за националната гордост.
Collapse
X
-
Това за което говориш е въпрос на възпитание. Зависи от родители и учители. Мисля, че ние дори не можем да си представим степента до която е оскотял народа ни. Усещат го хора които са били известно време навън - и то през първите 2-3 дни. После и те са на правилото ’от много дървета не виждам гората’. Аз не съм фен на Костов. Никак даже. Но си спомням ’98-ма като каза, цитирам по памет ’Европейци няма да станем като влезем в ЕС. Ние трябва сами да решим за себе си че искаме да сме честни, чисти и благородни. Никой няма да ни направи такива’. За съжаление не съм оптимист. Не мисля, че този народ ще се пречупи в обратната посока. А така ми се иска да имаше начин. Мойсей не случайно ги е водил 40 години през пустинята, докато се сменят поколенията.
-
deadairplane
-
deadairplane
-
deadairplane написа:Така си мислиш само.http://www.sarakt.org/balh.htmN.Y. State of Mind
Коментар
-
deadairplane
-
deadairplane
-
deadairplane
-
deadairplane
-
@airplane: Дълбока тема сте захванали с Tornado, да историята ни е на повече от 1300 години, но въпроса е как ни възприемат в момента навън и как се чустваме ние. И ние сме единствените, които можем да продължим историята и да накараме да ни виждат, като нация с многовековна история. По всичко се вижда, че не ни възпремат така - примери много ... Аз съм оптимист
Коментар
-
deadairplane
Реклама
Collapse
Коментар