Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Грамотност и има ли почва у ... КАТ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Грамотност и има ли почва у ... КАТ?

Много се смях, мислих и накрая ми се плачеше ...Възможно ли е това:http://dnes.dir.bg/2007/08/29/galler...Срамота Няма да коментирам, защото ще бъда прекалено циничен
    http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
    Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
    FIAT Punto 02' 1.9 JTD
    FIAT Punto 99' 1.7 TD

Re: Грамотност и имали почва у ... КАТ?

Dodo 155 написа:
    Много се смях, мислих и накрая ми се плачеше ...Възможно ли е това:http://dnes.dir.bg/2007/08/29/galler...Срамота Няма да коментирам, защото ще бъда прекалено циничен
    Днеска бях на гише номер 3
    ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

Докато в системата на МВР се влиза освен с връзки и с пари - така ще е!
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Eй я да млъквате, че е са ша РАЗБАНИРАМ УИКЪРА... Не , това не е истина ! Да не би ключаря да е станал табелописец там на половин щат!?
        SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Re: Грамотност и имали почва у ... КАТ?

Dodo 155 написа:
          тези неща се учат от 1 до 4 клас
          http://vbox7.com/play:9726159a

Коментар

Най-вероятно са сбъркали тия дето са правили табелките. На мене ми бяха сбъркали името на едни визитки веднъж, при положение, че има пратих имейл с поръчката и после ходих да го напиша точно и пак го сбяха сбъркали. Всякакви фирми има, всеки се занимава с това, дето не му е работа

Коментар

Неграмотността е навсякъде. Но докато за отделния човек неграмотността си е за негова сметка, то в държавно учреждение да се допускат такива грешки е недопустимо ! И ... съжалявам, дано не се обиди някой, но в тема за грамотност не е лошо и заглавието да е без правописни грешки . ( правилното е "Грамотност и има ли...", а не "имали" )
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Това е възмутително и недопустимо. Надявам се след тези публикации грешките веднага да бъдат отстранени!Неграмотността е навсякъде, не само в КАТ. Лошото е, когато е явна - на публични табели, указатели и т.н.В Ямбол например, има една улица, която са предложили да се казва "Галиполи" - по името на турския град, покрай който е имало битка през една от Балканските войни. (града сега се казва Галиболу). Да, ама някой "грамотен" общинар е написал на табелките "улица Гали Поле". И така си е и до днес... смешно, но факт.Друг пример са иказателните табели - най-различни километри, най-различни посоки - нищо общо с действителността.На изхода на Ямбол за Сливен, по обиколното има 2 табели на разстояние 50 м. Едната гласи - Сливен (надясно) - 23 (в действителност е толкова), на другата пише "Сливен (надясно) - 37. Под тази табела стои още една, още по-фрапираща - "Шумен (надясно) - еди колко си..." Тук фрапиращото е посоката. Пътят за Шумен е точно в обратна посока, всъщност трябва не да завиваш на някъде, а да обърнеш обратно. Ама един човек, който не е от града спокойно ще отпраши към Сливен и ще търси пътя за Шумен...Незнам другаде дали е така, но тук в Ямбол местната пътна служба са ... нямам думи

Коментар

Затова модераторите като се "пънем" тук , някои хора се сърдят и казват " аре бе,това да не е..." ! Страшно се дразня от неграмотното писане тук и навсякъде! Нивото на това грозно явление придоби страшни размери, някои типове, дори го имат за геройство."Те правилата са за глупаците, аз съм тарикат и не са за мен".Това важи за правилата на правописа, за правилата за движение, изобщо правилата в този единствен живот,друг няма! Същите типове като се върнат от странство в чужбина се възхищават на уредения живот на австрийците, германците, италианците, там със сигурност не си изхвърлят фаса от прозореца на колата и гледат да спазват правилата за движение, защото нещастните 200 евро с които са тръгнали ще им ги вземат веднага.
                  SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Не са на център тия от кат,на едно място в документите ми бяха писали колата синя,на друго място зелена...
                    ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

Nino написа:
                      ...Да не би ключаря да е станал табелописец там на половин щат!?...
                      Няма кой груг да е... Смяаааааааааааах,.............. Чак срам...
                      M-Benz E 250 TD 150hp
                      M-Benz 200d 75 hp
                      Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Днес сутринта в "Преглед на печата" по bTV споменаха, че КАТ (София) сваля сгрешените табели по гишетата
                        Fiat Brava 1.2 SX '99 (182B2.000)
                        http://fiat.comnet.bg/

Коментар

Мен пък ме кефи как на връщане от Ямбол на доста табели не пишеше Бургас ами Нефтохим.Трябва вече да ги сменят с Лукойл, ама такъв град има ли
                          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

snake написа:
                            И ... съжалявам, дано не се обиди някой, но в тема за грамотност не е лошо и заглавието да е без правописни грешки . ( правилното е "Грамотност и има ли...", а не "имали" )
                            Или снощи съм бил пиян, но не бях, или авторът е коригирал грешката в заглавието на темата, което е по-добрия вариант . И тъй като темата е за грамотност, ще обясня каква е разликата между "имали" и "има ли". Сигурен съм, че има много хора, които не знаят, че има разлика, тъй като съм виждал подобна грешка в много постове: "имали" е минало време на глагола имам - например "ние сме имали", докато "има ли" е въпрос.Между другото днес във форума на Ланчия видях много интересно предложение: да има важна тема, която да се допълва с правилното изписване на най-често повтаряните грешки, касаещи технически термини.
                            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Working...
                            X