Сори, ако звучи адски глупаво, но в правилника се споменава само на 1 място думата "жилетка" - там, където пише, че трябва да е в колата... Никъде, май (а и така не ми е ясно) не се упоменава кога трябва да се слага. За нощем оки, а денем? И при какви случаи? Примерно, ако слезна да сипа бензинец от тубичката за резерва? За лека почивка? А за авария, така или иначе ще бодна трангъла на определеното разтояние зад колата....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Един малко глупав въпрс за жилетките...
Collapse
X
-
Етикети: –
-
Ми така е, защото дупетатите гласуват без да знаят за какво...И с фаровете е така - за чий гласуваха да се кара само зимата на фарове, като в почти цяла Европа се кара постоянно?От кой се уплашиха, че не гласуваха за целогодишно каране на фарове?!?Жилетките ги гласувха, щото някой вносител/производител на жилетки си бутна колкото трябва, за да ги включат в задължителните аксесуари, пък който когато и както иска - да я ползва...Същото е и с паркирането на тротоара - преди можеше, ако остава място за пешеходците (по-точно 1.5 м от вътрешната страна). Сега пак е така, но ако има специално разрешение от собственика на пътя (каквото НЯМА за никъде, освен ако няма знак). Т.е. уж може, ама не може...
-
Мен по-скоро друго ми е интересно относно въпроса със св.отр.жилетки... някъде по новините като се вихреше темата май чух, че трябвало да бъде държана вътре в купето на автомобила, а не в багажника (например)... това някой знае ли дали е вярно? Т.е. ако си държа жилетката в багажника, куките ще се заяждат ли?Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Аз си я държа до ръчната спирачка между седалките е натъпкана да не се вижда.И като каже чичко полицай ами жилетка и да му я завра в муцуната.Другото което е по важно е не къде си държите жилетката а пожарогаситела.Аз смятам ,че е по добре да е във обхвата на шофера защото недай си боже да се наложи да го използвате докато го намерите в багажника останаха само ламарини.И така вместо да ми се занимават с жилетки да вземат да узаконят мястото на пожарогаситела.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Immortal написа:На Ситроеня си имаше специална стойка под седалката на водача. Но на Темпрата - няма. Държа го в багажника, хем знам че tornado е прав.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Ако искам ще си я държа и завряна в гъза и никое полуграмотно корумпирано ченге не може да ми каже НИЩО, защото няма регламентирано място за жилетката в закона! Ако ги питаш тях сигурно и на всички пешеходци ще надянат жилетки... Те сигурно и чекии с презерватив си млатят... Писна ми от тая псевдобезопастност.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
deadairplane
-
Доколкото аз разбрах, няма значение къде е. Някъде обаче бяха споменали, че в не знам си коя европейска държава ги карали да са на задната кора и оттам тръгнаха слуховете къде трябва да стои. За пожарогасителя - най-важното е, ако гори нещо под капака, капакът да не се вдига! Много хора от любопитство и в момент на паника сигурно ще го вдигнат и ще направят голямата грешка - да влезе повече кислород и да се разгори огъня. Отличната настилка + чисто новите ни коли + най-задълбочените технически прегледи на колите + "не"корумпираната полиция и желанието никога да не те издебнат от ъгъла и да те бавят не повече от 5(0) мин + манталитета ни и комплексите на българина като го изпреварват = хиляди жертви по пътищата...- '06 FIAT Grande Punto 1.9 Multijet 130ps -
Коментар
-
Жилетката откакто я купих си стои при аптечката и пожарогасителя. Много ми е "тираджийско", като видя някой облякъл шофьорката седалка с нея, а ми се струва тъпо да стои на кората отзад - тогава защо пожарогасителя ми е в багажника? Отделен въпрос е че пожарогасителя ми е голям колкто флакон Raid, и не знам какво ще изгаси ако се наложи. Относно кога ще си облека жилетката - най-вероятно никога.
Коментар
-
Ами прави сте ... За жилетката и аз моята си я държа в багажника и имам посленият правилник в който никъде не пише къде трябва да стои. Я да ми кажат нещо аз ще му кажа "къде го пише?" За пожарогасителя .. на мой познат в старото му митцубиши пожарогасителя е на стабилна стойка под седалката. Моя е в багажника и знам отлично че дори и да ми потрябва нищо няма да стане от него. За системата ... Yellow_Flash_Colorz_PDT_32 .. всички говорят и никой нищо не прави Yellow_Flash_Colorz_PDT_47Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.
Когато целта е всичко и пътят е без значение!
Коментар
-
Аз при мен пожарогасител, аптечка, триъгълник и жилетка съм ги сложил под задната седалка - има достатъчно място, а не се налага да ровя в пълен багажник. Освен това не ходят и не тропат из багажника.А жилетка едва ли ще облека, защото си взех най-големия възможен номер, а трябва да се съблека гол за да я нахлузя криво-ляво. А си представете със зимното яке или някой пуловер - мога само да си я наметна като елече....А за мястото - като излезна в къщи на терасата и погледна към паркинга ме напушва смях - масово се жълтеят колите - я по седалки, я по кори. На мен и на двете коли са ми прибрани - искам да го видя полицая дето ще ми се заяде къде съм я сложил....Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар